4x waarom ik zo van wielrennen hou

Hee! Ben je ook zo klaar met de hitte golf? Ik ben dol op de zomer, eigenlijk vooral op de vier seizoenen die wij in Nederland kennen, maar dit is mij een beetje te gek. Ondanks dat vind ik het nog steeds wel lekker om een rondje te wielrennen. Vandaag vertel ik je waarom ik zo van wielrennen hou!

Je komt nog eens ergens

Een van de dingen die ik het leukst vind aan wielrennen: je komt nog eens ergens. Met hardlopen zal ik niet snel verder gaan dan 5 kilometer. Ik heb sowieso een grote haat-liefde verhouding met hardlopen en doe het dus liever niet dan wel, maar vind het ook gewoon saai dat je vaak in dezelfde omgeving sport. Met wielrennen heb je veel meer mogelijkheden. Sowieso maak je, over het algemeen, sneller een grotere ronde en zie je dus ook geregeld een ander deel van je (woon) omgeving! Zo is het heerlijk om (met goede benen ;p) een ronde te maken van 120 kilometer of verder! Onderweg neer ploffen op een terras met een glas ijskoude chocolademelk en daarna weer door. Of een rondje van 40 kilometer kan er ook al voor zorgen dat je in een totaal andere omgeving komt dan waar je zelf woont.

Ps: wist je dat chocomelk de perfecte verhouding koolhydraten en eiwitten bevat voor een herstel drankje? Bestel dus een lekker glas chocolademelk in plaats van cola en je lichaam is je dankbaar!

 

 Buiten sporten

Ik ben dol op de sportschool en vind het heerlijk om met het ijzer te smijten. Maar in de sportschool mis ik de buitenlucht enorm. Ik vind het heerlijk om hele dagen buiten te zijn en te genieten van mijn omgeving. Wielrennen doe je vaak op hele mooie plekjes en heerlijk in de buitenlucht. Gigantisch goed voor je weerstand en voor je vitamine D opname! Dikke win-win dacht ik zo ;).

Zowel leuk alleen als in een groep

Zodra je wat handiger bent op de wielren fiets is het heerlijk om in een groep te fietsen. Beetje te kletsen en samen afzien, heerlijk vind ik het! Vooral als je moe bent en in de derde positie kan gaan zitten (daar zit je namelijk het meest uit de wind). Maar op deze manier kan ik niet echt mijn koppie leeg maken en dat is nu net iets wat ik wel heel erg nodig heb. Daarom is voor mij de afwisseling tussen alleen wielrennen en wielrennen in een groep perfect. Alleen wielrennen zorgt ervoor dat ik op mijn tempo kan fietsen, hoef ik niet volledig over mijn grens te gaan (hoeft in een groep ook niet altijd, maar gebeurt gewoon sneller!), bepaal ik zelf de weg en kan ik mijn gedachte de vrije loop laten. Kan ik de dag even van me afzetten en kom ik thuis met een leeg en rustig hoofd: heerlijk! Wielrennen in een groep kan erg veel vertrouwen geven, is vaak erg gezellig en is handig als je een keer pech onderweg hebt. ūüėČ Wat ook fijn is aan samen fietsen, je leert nieuwe routes kennen!

Goede manier van bewegen

Fietsen is heerlijk, maar ook nog eens goed voor je lijf! Ik bedoel hiermee relatief gezien minder belastend. Zodra je goed bent afgesteld op je fiets is een kans op blessures vrij klein, mits je natuurlijk het asfalt gaat knuffelen ;). Met hardlopen kan je makkelijk last krijgen van je knie√ęn, zeker als je wat zwaarder bent. Wielrennen is een hele goede manier om af te vallen, om na een blessure/operatie het sporten weer langzaam aan op te pakken. Daarbij heb je bij het wielrennen vaak een stabiele hartslag en deze hoeft ook niet enorm hoog te zijn. Juist die langzame ritjes zorgen ervoor dat jij op de lange termijn een sterkere conditie krijgt.

 

Wat is jouw favoriete buiten workout?

Liefs, Kirsten

 

Ps; drink genoeg water en let er op dat je je mineralen en zouten voldoende aanvult met dit weer. Eet ijsjes en geniet! Maak je niet druk en wees lief voor de mensen om je heen. Geef de postbezorger een ijsje of zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *