Abbot Kinney’s Plantaardige yoghurt

Zoals jullie weten eet ik steeds meer plantaardige producten, waaronder plantaardige yoghurt. Ik heb melk nooit lekker gevonden en eet sinds een maand of zeven ook alleen nog maar plantaardige kwark. Van de week heb ik kennis mogen maken met Abbot Kinney’s. Je snapt natuurlijk dat ik mega enthousiast werd en het meteen wilde uit proberen!

Abbot Kinney’s heeft verschillende producten in hun assortiment, welke overigens te koop zijn bij Eko Plaza. De producten hebben een basis van kokos of van amandel (hier ben ik mega benieuwd naar). En hoe fijn, naast dat ze yoghurt verkopen, verkopen ze ook ijs! Hell yes.

De producten zijn lactosevrij en kan je eten als ontbijt met bijvoorbeeld fruit en muesli of als tussendoortje. De kokos variant is gemaakt van biologische kokos en de amandel variant bevat de beste amandelen die er zijn.

Abbot Kinney’s Coco Start, de Kokosyoghurt

De kokosmelk van deze plantaardige yoghurt komt uit Sri Lanka. De kokosnoten worden hier zorgvuldig gekraakt. Het fijne aan kokos is dat het erg duurzaam is en dat de Sri Lankese hun kinderen van de inkomsten naar school kunnen sturen.

Er zijn verschillende smaken van de Coco start. Zo is er de Coco Start natural (in grote + kleine verpakking*), Coco Start Mango (alleen in grote variant), Coco Start Raspberry (grote + kleine variant) en Coco Start Blueberry & Banana (kleine variant).

*Een grote variant bevat 400 ml en een kleine 125 ml.

Ingrediënten van de Coco Start Natural:

Kokosmelk* 99%, verdikkingsmiddel (tapiocameel*), yoghurtculturen (S. thermophilus, L. bulgaricus, L. acidophilus, B. lactis).

*Van biologische oorsprong

Abbot Kinneys Almond Start, de Amandelyoghurt De Almond start is de eerste plantaardige yoghurt op basis van amandelen in Europa! Zeker iets om trots op te zijn. De yoghurt wordt gemaakt uit vier plantaardige ingrediënten. Er zitten geen zoetstoffen en suiker in, dit geldt ook voor de Coco Start varianten! In amandelen zitten enorm veel goede vetten zoals vitamine E, vitamine B en mineralen als magnesium, calcium en ijzer.

Ingrediënten:

Water, amandelen* 15%, verdikkingsmiddel (tapiocameel*), yoghurtculturen (S. thermophilus, L. bulgaricus, L. acidophilus, B. lactis).
*Van biologische oorsprong

Oh en dan is er dus ook nog ijs! Wat wil je nog meer met dit weer!? Wat mij wel op valt is dat het eiwit gehalte behoorlijk laag is. Dat is in principe niet heel erg, maar ik let hier persoonlijk wel heel erg op. Dit komt omdat ik 5x per week train en het belangrijk vind om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Als je minder fanatiek bezig bent met sporten krijg je ook genoeg eiwitten binnen uit de rest van je voeding. Denk bijvoorbeeld aan kikkererwten en bonen.

Mijn mening

Lekker! Ik moest even aan de structuur wennen, maar dat komt meer omdat ik al een aantal maanden geen yoghurt had gegeten. Ik eet momenteel vooral plantaardige kwark ;). Maar ik vind dit lekker! Morgen doe ik nog een beetje van de Almond start over mijn havermout, lijkt me heerlijk.

Prijzen

De kleine bakjes yoghurt kosten €1,99, de grotere bakken yoghurt kosten €3,99. Voor de kleine bakjes ijs betaal je €2,79 en voor de grotere €5,49.

Was jij al bekend met deze plantaardige yoghurt? Zo ja, wat vind jij er van en wat is je favoriet? Ik wil binnenkort de andere ook uitproberen. 

Liefs,

Kirsten

 

Ps; Ik ben betaald voor deze blogpost.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *