Elf tips voor als je relatie net uit is.

Jullie weten inmiddels wel dat ik weer vrijgezel ben. Sinds drie maanden is mijn relatie over en hoe jammer ik dat ook vind, ik moet weer vooruit kijken. Maar makkelijk vond ik het zeker niet. Mijn familie en vriendinnen hebben mij geweldig geholpen en vandaag deel ik tien tips met jou voor als je ook net een break up hebt gehad. Oh en trouwens, iedereen kan je nog zo geweldig helpen, maar uiteindelijk moet jij het zelf doen he.

 1. Probeer zoveel mogelijk met je vriendinnen door te brengen. Ook als je zegt even tijd voor jezelf te willen. De aanwezigheid van een van je vriendinnen is zo fijn.
 2. Zorg voor afleiding. Zorg dat je leuke dingen blijft doen. Ga naar de bios, ga op stap en ga lekker shoppen. Afleiding zorgt ervoor dat je even niet met je hoofd bij de verdrietige gebeurtenis bent. In het begin vind je dit moeilijk en zal het je veel energie kosten. Hoe langer het uit is, hoe beter dit gaat en hoe leuker je het vind. Alleen thuis zitten is echt geen optie, dan ga je je over het algemeen helemaal gek maken.
 3. Een andere manier van afleiding is sporten. Ik hou sowieso al van sporten, maar nu helemaal. Even lekker mijn koppie een uur op iets anders laten focussen. Pr’s zetten en gaan met die banaan! Zoek een sport die jij leuk vind om te doen. Als dat fitness is ga dan lekker veel naar de gym en daag jezelf uit! Maar als dat hardlopen is moet je dat ook zeker doen.
 4. Huil als je wilt huilen. Ik heb dagen lang uren achter elkaar gehuild. Mijn hart was zo gebroken en ik was er zo kapot van. Huilen kan dan een heerlijke opluchting zijn. Het is namelijk helemaal niet zwak om te huilen. Gooi het er lekker uit. Lekker boeiend als je met rode ogen aan komt in de college zaal. 😉 (Dat boeit mij dus echt niet, als ik wil huilen, dan huil ik :D).
 5. Zorg goed voor jezelf. Je hebt heus niet elke dag behoefte aan gezond eten, maar probeer zoveel mogelijk gezond te eten. Je zal jezelf dankbaar zijn als je wat verder in je liefdesverdriet bent. Als je alleen maar slecht gaat eten ga je je alleen maar slechter voelen. Laat dat nu net het gene zijn wat je niet nodig hebt.
 6. Lucht je hart bij je vriendinnen. Ook als je dat al 100 keer hebt gedaan. Echte vriendinnen zullen er altijd voor je zijn. Ook zij begrijpen dat je je klote voelt en zullen er alles aan doen om jou weer goed te laten voelen.
 7. Zeg tegen je ex dat je (voorlopig) geen contact meer wilt en haal de foto’s van jullie weg uit je kamer. Verwijder de foto’s van je telefoon/laptop, maar zet ze wel op je externe harde schijf dat is leuk voor later, en ontvolg elkaar op social media. Vooral bij Facebook is dat handig. Je hebt helemaal geen zin om te zien waar hij/zij in getagged wordt, laat staan dat je opeens foto’s tegen komt van hem met zijn nieuwe vlam. Door op ontvolgen te klikken kom je gewoon zijn berichten/foto’s niet meer tegen. Je blijft wel gewoon vrienden, want elkaar verwijderen van social media is ook weer een beetje te. Tenzij je dat graag wilt natuurlijk, dan gewoon lekker doen! Oh en verwijder jullie gesprek op WhatsApp. Heel pijnlijk, i know, maar je zal me dankbaar zijn. De lieve berichtjes die jullie ooit naar elkaar stuurden doen nu alleen nog maar pijn en wil je helemaal niet terug lezen. Door jullie gesprek uit je lijst te verwijderen zorg je ervoor dat je hem niet meteen appt als je dat eigenlijk wel wilt. Oh en app hem niet als je dronken of verdrietig bent. Doe het jezelf niet aan. App gewoon je vriendinnen, maar niet je ex.
 8. Blijf positief. Ik bedoel, natuurlijk snap ik dat je verdrietig bent en dat je eigenlijk helemaal niet positief wilt zijn. Want hallo je relatie is net uit. Maar elke dag gebeurt er wel iets wat positief is, al zijn het de kleine dingen. Focus op de leuke dingen die er op een dag gebeuren.
 9. Ik zei net al, zorg goed voor jezelf door gezond te eten. Maar een avondje met de girls pizza eten en koekjes bakken is ook heerlijk en moet je zeker even doen. Je hebt afleiding, gezelligheid en  goed voedsel. Wat wil je nog meer!?
 10. Download Tinder/Happn of een andere leuke datingsapp en ga gezellig kletsen met andere gasten! Natuurlijk heb je hier geen behoefte aan als het net een week uit is, maar na een maand of twee kan je dat weer. Dan zijn die complimenten alleen maar leuk! Spreek met iemand af als je daar zin in hebt. Overhaast niks en doe gewoon wat goed voelt voor jou. Al download je het alleen voor de complimenten, dat is super goed voor je ego die na je break up toch weer nodig opgekrikt moet worden!
 11. Oh en deze tip kon uiteindelijk ook niet uit blijven, dus heb er even 11 tips van gemaakt. Als hij/zij zegt ‘vrienden’ te willen blijven, ga hier dan maar niet vanuit. Meestal wordt dit gezegd om de pijn op dat moment wat te verzachten. Maar eigenlijk bedoeld je ex er niks mee. Hij/zij wilt helemaal geen vrienden blijven. Klinkt heel hard, maar zo werkt het nu eenmaal.. Uiteindelijk ben je zonder die ‘vriendschap’ ook beter af, hoe pijnlijk dat ook klinkt in het begin!

Ik hoop dat je er wat aan hebt. Onthoud, alles komt goed! Veel liefs, Kirsten.

4 Comments

 1. Evelien 15 november 2016 / 20:34

  Luddevuddu is misschien wel het meest lastige ooit! Duizend hartjes om daar een beetje gracieus doorheen te komen. Beste tip ooit is: geniet eens écht van wie jij bent, zonder dat je rekening met iemand hoeft te houden, zonder gène en met een grote dosis zelfvertrouwen. Dat kun jij. Weet ik wel zeker! Enjoy 😉

 2. Charel 17 november 2016 / 14:39

  Gelukkig heb ik nog nooit last van gehad maar het lijken me goede tips!

  • Kirsten 17 november 2016 / 18:05

   Gelukkig maar Charel! Mocht het ooit gebeuren, dan zullen deze tips je zeker helpen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *