Eten bij Restaurant Jackies in Deventer

6 augustus ben ik met mijn ouders en broer in Deventer geweest, nadat we op het vliegveld van Teuge waren waar mijn broer zijn eerste parachute sprong ever maakte. De avond sloten wij af met een heerlijk diner bij Restaurant Jackies. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vond!

 

Iedereen die mij maar een beetje kent weet dat ik gek ben op eten. Boodschappen doen, zelf koken, maar eten en dan vooral uit eten vind ik fantastisch. Zeker als het in een wat chiquere tent is. Ik geniet daar echt ontzettend van. Ooit wil ik heel graag bij de Liberij eten. Maar goed, dat is iets wat ik op een ander moment wil bespreken. Afgelopen zaterdag had mijn vader gereserveerd bij Jackies in Deventer.

Jackies is een restaurant wat geïnspireerd is op NYC. Tijdens het schrijven van deze blogpost zocht ik de website van het restaurant ook even op. Dit is wat het restaurant zelf zegt:

Restaurant Jackies Deventer is geïnspireerd op de zinderende en spannende keuken van New York City. Naast de vele invloeden uit China Town staat Jackies NYC bekend om haar US steaks, hamburgers, verse sushi, de verse kreeft en de mooie oesters. Wij bieden u een luxe, gezellige en onvergetelijke avond vol culinaire verrassingen in een fantastische sfeer!

Zomers beschikt het restaurant over een mooi terras, bij minder weer staan er drie charmante verdiepingen tot uw beschikking, waaronder de eeuwenoude gewelvenkelder (deze lounge kelder kan apart geboekt worden en is een aanrader voor feestjes!).Ook beschikt ons restaurant over 2 private dinings!

 

Jackies ligt in het centrum van Deventer en is goed bereikbaar. Zo is er in de buurt een parkeergarage waar je de auto makkelijk kwijt kan. Wij kozen ervoor om binnen te zitten, maar het restaurant beschikt ook over een mooi terras. Van te voren had mijn moeder gebeld om te vragen of het goed was of onze hond ook mee kwam. Dat was allemaal geen probleem en zodra wij boven zaten kwamen ze al een bakje met water voor haar brengen. Super fijn dat de hond mee kon, anders moest ze de hele dag alleen thuis zijn en dat is ook niet echt leuk voor m’n kleine mopje. Al moet ik zeggen dat die van ons altijd heel rustig is en gewoon in het hoekje gaat liggen slapen. Niemand die er last van heeft :).

Het restaurant vond ik erg mooi ingericht. Het is ruim opgezet, maar er zijn hele leuke plekjes gecreëerd waardoor je niet het idee hebt dat je in een groot restaurant zit.  Bij het uitzoeken van ons drinken stelde de serveerster zich even voor. Op de een of andere manier vind ik dat altijd zorgen voor een luxe gevoel en laat ik daar nou net dol op zijn.

Ik begon met een droge witte wijn en die vond ik echt mega lekker, helaas ben ik vergeten welke ik precies dronk want zo’n fles wil ik thuis ook wel in de koelkast hebben staan, haha! Bij ons drinken kregen we een broodplankje met gezouten karamelboter. Normaliter hou ik niet zo van karamel, maar de combinatie met het zeezout vond ik het wel lekker. (Terwijl ik Tony’s Chocolonely met karamel zeezout niet lekker vind, om maar een voorbeeld te geven.)

De kaart gaf ons meerdere mooie mogelijkheden om mee te beginnen. Er was voor iedereen iets lekkers te vinden. Mijn vader en ik gingen voor een voorgerecht samengesteld door de kok. Wij wisten van te voren dus niet wat we kregen en dat vind ik super leuk. Ik ben gek op verassingen (maar ook weer niet #controlfreak). 

Dit was het voorgerecht van mijn vader en mij. V.r.n.l. Tonijn, pasteitjes? (dit weet ik niet meer zeker, sorry!), steak tartaar, rosbief en zalm. Het was heerlijk! De zalm vonden wij beiden het minst lekker, maar verder was het echt heerlijk.

Als hoofdgerecht had ik tonijn met hummus van sojaboontjes, pompoen, schuim van tomaat en basilicum chips. Alles bij elkaar was echt heel lekker.

Bij het hoofdgerecht dronken we een rosé, geen idee welke, maar wederom enorm lekker!

Als hoofdgerecht had ik tonijn met hummus van sojaboontjes, pompoen, schuim van tomaat en basilicum chips. Alles bij elkaar was echt heel lekker.

Papa z’n hoofdgerecht. Hij at de Black agnus ribeye en  vond het erg lekker!

Het hoofdgerecht van m’n broer.  Ik weet eigenlijk niet meer precies wat hij toen had.. 

Mama haar hoofdgerecht, authentieke curry met grote gepelde gambas, geserveerd met rijst.

Alleen mijn broer nam een dessert, een stukje cheesecake. Hier heb ik zelf ook nog een paar hapjes van gehad en ik vond deze heerlijk! Al met al heb ik echt een hele leuke dag + avond gehad. Ik vond het eten lekker, aardige bediening, er hing een fijne sfeer en ze waren lief voor Diesel!

Wat mij betreft een aanrader.

Liefs,

Kirsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *