Hoe beviel de week zonder vlees?

De week zonder vlees is net voorbij dus de hoogte tijd om de balans op te maken! Hoe beviel het? Ga ik verder als vegetariër of ga ik weer vlees eten? Ik heb genoeg te vertellen, dus laten we snel beginnen. Lees je mee?

Sinds anderhalf jaar ben ik stukje bij beetje bewuster van mijn vlees inname. Niet dat ik er altijd veel over nadacht, maar wel veel meer dan vier jaar geleden. Toen ik bij Iris kwam voor een consult ben ik mij nog bewuster geworden van het feit dat minder vlees eten voor mij erg goed zou zijn. Het vervolgens toepassen vond ik nog best lastig. Nieuwe dingen een gewoonte laten worden kost altijd veel tijd en zo ook het minderen van mijn vlees consumptie.

Via de Instagram van Leonie kwam ik er achter dat De week zonder vlees de week, de week erop was. Op de een of andere manier dacht ik direct “JA! Hier moet en wil ik aan mee doen”. De week voor de week zonder vlees at ik al bijna geen vlees meer en daar deed ik een ontdekking waar ik enorm blij van werd: geen buikpijn meer. Dit is echt een big deal voor mij en de reden voor mij dat ik vanaf nu zoveel mogelijk vegetarisch wil eten. Zoals ik wel eens heb verteld heb ik een spastische darm. Deze laat mij vaak zien hoe ik eruit zal zien met een zwangere buik. Iets wat ik nu nog helemaal niet wil weten. De spastische darm wordt erger door stress, maar wordt blijkbaar ook enorm wakker geschut als ik een lekker stukje vlees naar binnen werk. De buikpijn neemt vaak mijn leven over en daar was ik zó klaar mee. Je wilt niet weten hoe vaak ik pijnstilling moet nemen omdat ik anders niks meer kan door de buikpijn. Echt, wat een ellende is dat. Maar goed. Ik at dus een week geen vlees en had direct geen buikpijn. Ja sorry, maar ik zal gek zijn als ik nu weer vrolijk door zou gaan met vlees eten.

Ik moet toegeven dat ik het buiten de deur eten wel echt een uitdaging vind. Hier at ik bij Loetje aan het IJ een heerlijke foccacia met geitenkaas, maar in de avond kon ik het vlees bij de tapas niet weerstaan. Dat vind ik zelf niet erg, als het maar een uitzondering wordt. Vegetarisch eten zal vanaf nu mijn basis zijn!

De week zonder vlees beviel mij dus enorm goed! Wat ik nog wel een beetje lastig vind om gevarieerd te blijven eten. Ik eet nu best vaak kikkererwten, linzen, kidney bonen en weet ik het allemaal en ondanks dat ik dat echt heel chill vind, hoef ik dat niet 4x per week te eten. Ik maak nu vaak soep, curry’s en eet geregeld pasta. Ik moet alleen nog even mijn weg hierin vinden om te zorgen dat ik niet telkens hetzelfde maak, maar dat probleem had ik de laatste tijd ook een beetje met vleesgerechten. Misschien ben ik momenteel gewoon enorm inspiratieloos momenteel. 😉

Ik zal eerlijk toegeven dat ik vorige week niet volledig vegetarisch heb gegeten. Toen ik met mijn vader uit eten was at ik heerlijke tapas. Ik genoot er van, maar dat was helaas van korte duur aangezien ik binnen een uur enorme buikpijn kreeg.

Verder heb ik het idee dat ik een minder vol gevoel heb na het eten, iets waar ik enorm aan moet wennen. Mijn buik is echt een heel stuk minder van slag en lijkt langzaam aan een stuk platter te worden! Nu is afvallen ook mijn doel, maar dat het nu toch weer lijkt te lukken maakt me super blij! Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet heel strikt bezig ben met mijn schema van de HAB..

Wat ik ook enorm leuk vond aan dit initiatief was dat ze een tijdschrift hadden gemaakt met allerlei tips en recepten (die kan ik de komende tijd nog wel even uitproberen, haha!). Nu de week zonder vlees weer voorbij is, schrijven ze maandelijks nog een nieuwsbrief met tips en tricks. Super leuk! En je krijgt nu tijdelijk korting op het boek van de Hippe Vegetariër. Misschien dat ik die maar even ga aanschaffen!

Naast dat ik heb gemerkt dat vegetarisch eten voor mijn lichaam heel goed werkt, vind ik het ook belangrijk om iets bij te dragen aan het milieu. Dit staat er op de site van de week zonder vlees, zeker iets om in je achterhoofd te houden als je het mij vraagt!

Wanneer je als volwassene één week geen vlees eet, bespaar je: 7 maanden douchewater, 114 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom

 

Al met al ben ik dus mega blij dat ik hier aan mee heb gedaan! Het is nog wel even puzzelen, maar dat is logisch aangezien het tijd kost voordat iets echt een gewoonte is. Gelukkig zijn er steeds meer mensen in mijn omgeving die vega of vegan eten en mij kunnen helpen als ik t even niet weet (qua recepten bijvoorbeeld). Heb jij mee gedaan aan de week zonder vlees? Zo ja, hoe ging het? Blijf je vegetarisch eten? Of misschien wel als flexitariër? Zo nee, waarom niet? Ik ben benieuwd! Let me know.

 

Liefs,
Kirsten

 

 

 

2 Reacties

 1. 12 maart 2018 / 19:05

  wat fijn dat het voor jou buik zo goed valt om geen vlees te eten! Kan me voorstellen dat je het dan ook wat makkelijker laat staan! Ik vind het knap!

  • Kirsten
   Auteur
   13 maart 2018 / 12:15

   Ja echt de ontdekking van het jaar, haha! Op deze manier gaat het inderdaad nog makkelijker. Al moet ik zeggen dat ik er (zolang ik binnen eet) niet zoveel moeite mee heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *