Hoe gaat het met mijn plannen voor 2018?

Het is juni, de zesde maand van 2018, halfway point! De hoogste tijd om even terug te blikken. Hoe gaat het? Wil het nog een beetje met mijn goede voornemens of ben ik inmiddels aan andere doelen begonnen? Aan de hand van de blogpost “mijn plannen voor 2018” vergelijk ik met hoe het nu gaat en hoe ik de tweede helft van dit jaar ga indelen. Lees je mee?

 

Persoonlijk

Op persoonlijk vlak stelde ik vooral als doel weer gezond te worden in mijn koppie. Ik wil op tijd op de rem leren trappen (en niet als het eigenlijk al te laat is) en weer vrolijk worden. Wie mij een beetje volgt op Instagram en hier op de blog weet dat dit de ene week beter gaat dan de andere week. Een burn-out is heel zwaar (soms vind ik het nog zwaarder dan mijn depressie welke ik had toen ik 13 jaar was) en de ene dag voel ik me gewoon echt beter dan de andere. Hier werk ik aan door in gesprek te gaan met een psycholoog en psychosomatische therapeut. Verder praat ik er geregeld over met vriendinnen en m’n ouders. Wel merk ik dat ik op mindere dagen het echt lastig vind om met andere te praten. Niet omdat ik mij schaam voor wat er gaande is, maar omdat ik het soms zoveel energie vind kosten om in gesprek te gaan met anderen. Daarnaast ben ik soms bang voor de mening van de ander. Wel merk ik dat het heel erg helpt om met een ander er over te praten. Hierdoor kan ik weer dingen in perspectief plaatsen en word ik direct weer een stuk vrolijker.

Ik merk echt dat ik heel erg de goede kant op ga. Wat ik heel erg mis en wat echt belangrijk voor mij is, is structuur. Dit is iets wat ik altijd al heel moeilijk heb gevonden en ook altijd wel zo zal blijven. Wel merk ik dat ik het heel fijn vind en het ook echt nodig heb. Hierdoor probeer ik weer zoveel mogelijk met mijn agenda te werken en te zorgen dat ik inzicht krijg in wat ik doe. Ik plan weer leuke dingen en vermijd niet meer alle sociale gelegenheden. It’s time to shine again en ik moet zeggen dat dat ook wel echt steeds beter lukt. #happyme

Blog

Op blog gebied is er wel iets veranderd, maar nog niet zozeer dat wat ik precies wil. Het is nog niet zo groot en bekend als het in mijn hoofd is, haha! Wel heb ik de stap gemaakt om mijn blog in te schrijven bij de kvk. Hier en daar heb ik wat leuke samenwerkingen lopen en ik hoop dat ik er in het tweede deel van 2018 nog een aantal mooie bij mag schrijven! Mijn doel is om weer 2 keer per week te posten. Daarnaast blijf ik lekker actief op Instagram.

Studie

Ai, dit vind ik een pijnlijk puntje. Ik had zo gehoopt neer te kunnen zetten dat ik nu bijna was afgestudeerd en op zoek was naar een leuke baan.. Maar zoals jullie weten ligt dit heel anders. Ik vind dit moeilijk, pijnlijk en echt niet leuk. Maar weetje? Mijn gezondheid gaat voor en is heel veel waard. Er was dus ook geen andere optie dan het echt even op een laag pitje te gooien. Wel kan ik jullie vertellen dat ik het echt mis om te studeren en om me echt student te voelen. Ik heb zin in het nieuwe studie jaar en hoop met een fijne, schone lei te beginnen. Volgend jaar hoop ik wel echt af te studeren en daar ga ik wederom hard mijn best voor doen. Momenteel ben ik op zoek naar een leuke stage, eentje in de buurt van Groningen zodat ik niet weer veelte veel hoef te reizen. Als hier meer over bekend is laat ik jullie dat natuurlijk weten!

Sport

Ik schreef dat dit misschien wel het eerste jaar werd met zichtbare buikspieren.. Oei, dat is iets wat voorlopig nog niet gaat lukken! Maar dat is niet het ergste op de wereld ;). Ik stond niet aan de start van de AGR, fietste niet de Elfstedentocht en ga ook niet mee doen met de triatlon… Wel ben ik lekker aan het fitnessen en wielrennen en beide vind ik nog steeds erg leuk. Soms merk ik dat het even niet wil en dan baal ik heel erg. Dit soort momenten ontstaan als ik mentaal ook niet zo fijn ga, het heeft echt allemaal met elkaar te maken.

Doelen tweede deel van 2018

Mijn doelen voor het tweede deel van het jaar zijn eigenlijk vrijwel hetzelfde. Vooral mentaal weer gezond zijn, lekker door trainen op naar het fysiek waar ik blij mee ben (terwijl ik nu ook tevreden ben hoor) en lekker de studie weer oppakken. Ik hoop volgend jaar rond deze tijd te kunnen zeggen dat ik bijna afgestudeerd ben en dat ik opzoek ben naar een leuke baan. Daarnaast wil ik gewoon leuke dingen blijven doen en me niet teveel tegen laten houden door het stemmetje in mijn hoofd. Komt goed, ben ik van overtuigd.

 

Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Ben je ze al vergeten of gaat het juist enorm goed? Vertel het in de comments!

Liefs, Kirsten

 

 

2 Reacties

 1. 11 juni 2018 / 21:29

  you go girl! Lekker aan jezelf denken en dan komt de rest wel! Fijn dat het steeds wat beter gaat! Kan me wel voorstellen dat het soms lastig is, maar met kleine stapjes kom je er vanzelf!

  • Kirsten
   Auteur
   15 juni 2018 / 21:57

   Ah lief van je, dankjewel! Ik doe m’n best ūüėÄ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *