Hoe gaat het wielrennen nu? Heb ik nog last van mijn benen?

Tot een paar weken terug vertelde ik dagelijks op Instagram Story’s (ik heet daar Lifeofkirstennl dus volg me vooral ook gezellig daar!) dat ik zoveel pijn in mijn benen had. Mega vervelend en vooral heel frustrerend. Het nam echt mijn leven over. Ik kon niet meer lekker sporten en was telkens moe. Ik heb het er al even niet over gehad dus ik ga jullie vandaag een update geven. Lees je mee?

De pijn is nog niet verdwenen

Ik zal het maar direct vertellen, maar ik ben helaas nog niet pijnvrij. Het leek die ene week even heel goed te gaan, maar helaas kwam het direct weer terug. Intens vervelend, want ik heb er continue last van. Ik moet wel zeggen dat het nu een stukje minder is dan voorheen, maar het is er nog wel: continue.

Het voelt alsof mijn benen enorm zwaar zijn, verzuurd zijn en soms tintelt het in mijn tenen, maar ook wel in mijn benen. Het is een raar gevoel wat ik moeilijk uit kan leggen. Als ik het er met sporters over heb krijg ik standaard te horen: ah je moet gewoon wat beter rekken en strekken, meer magnesium gebruiken. Of ik hoor “ah dat gevoel heb ik ook vaak hoor! Gewoon even door trappen en na 10 kilometer ben je er wel doorheen”. Gelukkig heb ik nooit naar deze verhalen gehandeld, want dat er bij mij meer aan de hand is weet ik zeker en dat is inmiddels ook al bevestigd door de manueel therapeut.

Waar komt de pijn vandaan?

De pijn is een gevolg van een enorm hoog stress level in mijn lichaam wat zich opstapelt in mijn rug, wat het weer door laat gaan in mijn benen. Mijn benen staan constant op spanning net zoals mijn rug. Niet echt gezond zullen we mar zeggen. Ik ben nu twee keer gekraakt en een aantal keer zijn mijn benen en bilspieren gemasseerd. Daarnaast probeer ik zelf zo goed als elke dag te foamrollen en veel water te drinken.

Hoe gaan we dit verder aanpakken?

Naast dat ik zelf veel bezig ben met de foamroller en dus geregeld gemasseerd wordt, ga ik maandag aanstaande (23 april) voor het eerst naar een psyhosomatische therapeut. Hier ben ik naartoe doorverwezen door de manueel therapeut en ik ben onwijs benieuwd. Toen ik dit aankondigde op Instagram kreeg ik al direct berichtjes dat sommige volgers hier echt heel veel baad bij hebben gehad. Dat biedt natuurlijk veel perspectief! Ik ben erg benieuwd en laat mij maandag verassen, hoe het daar ging laat ik jullie natuurlijk zo snel mogelijk weten!

Lukt het sporten dan nog wel? 

Ja en nee, haha! Ik sport nog steeds veel en dat gaat de ene keer beter dan de andere keer. Ik zorg er voor dat ik goed naar mijn lichaam luister, maar dat doe ik eigenlijk altijd wel haha. Met wielrennen fiets ik op een rustig tempo zodat ik niet te veel vraag van mijn lichaam. Op deze manier bouw ik ook een mooi duurvermogen op, dus elk nadeel heeft z’n voordele haha. Ik probeer wel veel kilometers te maken zodat ik niet volledig terugval. En als ik meer dan 1 rustdag achter elkaar heb word ik echt knettergek.. ;p

 

Door de pijn heb ik geen Amstel Gold Race gefietst en ga ik ook niet mee doen met de Elfstedentocht. Heel jammer, maar mijn gezondheid gaat echt voor! Ik hoop maandag meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de pijn en dat  we een concreet plan gaan maken zodat ik er straks vanaf ben. Daarna wil ik ook zeker gaan kijken welke tochten ik dit jaar wel ga fietsen! Ik zit sowieso te denken aan de Bauke Mollema tocht, die heb ik vorig jaar ook gefietst. Verder ga ik 13 mei naar de Womens on Wheels in Assen!

 

Hoe gaat het sporten bij jou? Heb je er plezier in? Boek je progressie? Let me know!

Liefs,

Kirsten

3 Reacties

 1. 20 april 2018 / 09:33

  Knap vervelend zeg dat je die pijn blijft houden! Hopelijk kan de psyhosomatische therapeut je helpen!

 2. Yvonne
  21 april 2018 / 20:36

  Heel vervelend dat je dit hebt. Afgelopen week de podcast van Sanne van Paassen geluisterd, die heeft die ook meegemaakt. Misschien dat je eens contact met haar op kan nemen.

  • Kirsten
   Auteur
   21 april 2018 / 20:41

   Ah die podcasts luister ik ook, bedenk me net dat ik even niet heb geluisterd, haha! Ik ga direct even luisteren en misschien stuur ik d’r van de week wel even een berichtje. Bedankt dat je het even stuurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *