Hoe gaat het met wielrennen?

Eigenlijk gaat het wel erg goed! Ik beleef er veel plezier aan en zie dat ik steeds sneller wordt. In het begin was ik heel erg bezig met mezelf vergelijken met andere renners, maar dat wordt gelukkig al wat minder.

 

In juni 2017 kocht ik mijn eerste racefiets. Hiervoor beoefende ik eigenlijk nooit een vorm van duursport. Iedereen die mij kent weet dat ik een bloed hekel heb aan hardlopen. Daarbij had ik alleen maar oog voor paardrijden. Ik mis het beoefenen van die sport onwijs, maar vind het ook heel goed dat ik nu met andere dingen bezig ben.  Het wielrennen vind ik namelijk echt heel erg leuk. Vorig jaar reed ik al meteen best veel km’s per week. Mijn streven in de zomervakantie was 100-200 km per week. In de vakantie ging dat vaak ook prima. Ik zette vaak een tocht uit en op deze manier zag ik steeds meer van Groningen en omgeving. Hiervoor kwam ik nooit verder dan de binnenstad of het station. Nu zie ik ook wat van de provincie en dat is super leuk!

Het liefst fietst ik, als ik in het noorden ben, in Drenthe. Daar heb je tenminste nog afwisseling met wat bos. Wielrennen in Groningen vind ik eigenlijk een beetje saai. Vooral in het najaar. Het waait hier namelijk áltijd en nog hard ook! In september werd ik lid van G.S.W.V. Tandje Hoger, de Studenten Wielervereniging van Groningen. Ik deed toen samen met Ilse mee aan de beginnerscursus en dat was echt leuk. Al hadden ze, naar mijn idee, er echt nog meer uit kunnen halen. Ik weet namelijk eigenlijk nog steeds niet hoe ik mijn band moet vervangen en wat nou écht een goede trainingsopbouw is.

Momenteel train ik voor de Amstel Gold Race welke plaatsvindt in april. Ik doe samen met een aantal mensen van Instagram mee aan de 150 kilometer tocht. Omdat er in Groningen geen heuvels zijn probeer ik geregeld de trein te pakken naar de Posbank of de Hoge Veluwe. Want anders ga ik er echt keihard af tijdens de AGR, hahaha.

Dit jaar wordt mijn eerste volledige seizoen op de fiets en ik hoop veel mooie kilometers te maken. Naast de AGR sta ik ook ingeschreven voor de Elfstedentocht (250 km) en ga ik (waarschijnlijk) in de mei vakantie met TH naar Salou. Fietsen in het buitenland lijkt me echt heel erg leuk!

Fietsen in de winter vind ik niet het leukste wat er is, maar ik weet zeker dat ik van de zomer blij ben dat ik door ben gegaan. Het is nu vaak koud en nat wat ervoor zorgt dat ik echt nog moet puzzelen met wat en hoeveel ik eet. Sowieso vind ik dat met wielrennen nog wel lastig. Ik merk aan alles dat mijn lichaam nog erg moet wennen aan het wielrennen. Wel zie ik dat mijn lichaam steeds strakker wordt, wat natuurlijk een hele leuke bijkomstigheid is!

Daarnaast had ik afgelopen week mijn bikefitting bij Fysiosportief Groningen en heeft de Sensa haar eerste service beurt bij Spaak gehad. Binnenkort vertel ik je meer over de bikefitting op de blog.

Voor nu ga ik opzoek naar leuke toertochten om te fietsen en ben ik benieuwd naar de trainingen van TH die in februari weer gaan beginnen. Op naar een mooi seizoen! Wie weet fiets ik aan het eind een aantal trainingskoersen zodat ik volgend jaar van start kan ;).

Ben jij een wielrenner/wielrenster? Of doe je een andere (duur)sport? Let me know!
Liefs,
Kirsten

 

De foto is gemaakt door Dieter Jans.

2 Reacties

 1. 29 januari 2018 / 18:02

  Leuk om te lezen! Irritant hè al die wind! Hier is dat ook zo!
  Slim dat je ook heuevels gaan trainen! Ik heb afgelopen zomer ongetraind in Limburg gefietst en dat was enge pittig! Dit jaar gaan we ook weer, maar gaat het hopelijk wat makkelijker door de trainingen Haha!

  Tof dat je de Amstel gold race gaat rijden!

  • Kirsten
   Auteur
   29 januari 2018 / 19:57

   Ja vreselijk hahah. Maar ja, ik word er wel sterk van (uiteindelijk dan ;p). Leuk hoor! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat zijn. Gelukkig heb ik nog even hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *