HOTSPOT Libertine Comptoir de Cuisine

Yes! Woensdag was het weer zo ver, Nanne en ik hadden weer een date. We zouden eigenlijk in Groningen afspreken, maar er kwam bij mij wat tussen waardoor ik in Amsterdam was. Ook super gezellig. Nanne was het afgelopen weekend jarig en ze is afgestudeerd (woehoe!) dus alle recht voor een heerlijke lunch. We spraken af in de 9 straatjes, want ik hou van de 9 straatjes, haha.

Na een bak koffie bij Pluk, wat rondjes lopen en winkels kijken bij de 9 straatjes was het tijd voor een fijne lunch. We streken neer bij Libertine Comptoir de Cuisine, precies tegenover Pluk. Voor mij een totaal nieuwe en onbekende plek, maar wel eentje die er voor zorgde dat ik direct het idee had dat ik in het buitenland was.

Toen Nanne en ik er kwamen zaten er nog een paar andere mensen, maar het was niet vol. Op zich ook niet heel erg want het is geen grote tent. We zaten nog geen vijf minuten of er stond al een karaf water op tafel. Super fijn, zeker met het warme weer. Omdat we zeker wel wat te vieren hadden vond ik het tijd voor wijn!

We dronken beide een glas witte wijn en bestelde een toast met spinazie, geitenkaas en gekarameliseerde uien. Mega lekker, al moet ik zeggen dat ik het wel wat karig vond. Ik moet toegeven dat ik een “grote” eter ben en had toen ook al 2 uur getraind. Dus misschien is het voor jou wel meer dan genoeg!

Het broodje kostte €7,50 en vind ik dus wel een beetje prijzig voor de hoeveelheid. Of misschien ben ik gewoon goedkoper eten gewend omdat ik nooit meer in Amsterdam eet, haha! De prijs is niet iets wat mij tegenhoud, want als ik weer in de buurt ben wil ik nog wel de toast met zalm en mierikswortel proberen ;). Deze had ik er bijna bij besteld, maar toen besloten we toch weer door te lopen en kocht ik onderweg nog wat extra’s.

Bij Libertine Comptoir de Cuisine kan je de hele dag terecht voor ontbijt, brunch, lunch en borrels. Je kan hier trouwens niet reserveren en moet dus gewoon langslopen en kijken of er plek is!

 

Adres:
Berenstraat 20, 1016 GH Amsterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *