Ik ben gewoon geen typische teamsporter

Je hebt mensen die helemaal opleven in een teamsport, je hebt mensen die volledig genieten van een individuele sport en mensen die de combinatie van teamsport en individuele sport heel fijn vinden. Ik hou meer van individuele sporten. Vandaag leg ik je uit waarom ik niet zo’n typische teamsporter ben. Lees je mee?

Om maar met de deur in huis te vallen, ik ben snel overprikkeld. Veel indrukken achter elkaar zorgen ervoor dat ik gesloopt ben binnen een korte tijd. Als ik een avondje gezellig met vriendinnen ben geweest, moet ik de dag erop echt even bijkomen, rustig aan doen en alleen zijn.

Ik hou ervan om alle verhalen van hen te horen, ik ben zelf een van de meiden die het meest aanwezig is (haha), maar achteraf ben ik altijd helemaal gesloopt. Dan heb ik tijd voor mezelf nodig en wil ik even rust om mij heen.

Een van de vele manieren om tijd voor mezelf te maken is om alleen te gaan sporten. Lekker de gym in te duiken of op mijn fiets te springen. Dan zet ik mijn knop op 0 en blijf ik gewoon lekker trappen, of gewichten heffen. Daar laad ik van op. Word ik rustig van en ik geniet enorm op zo’n moment.

Sporten geeft mij het stukje rust in mijn hoofd wat ik nodig heb, mits ik alleen ben. Als ik in een groep ga sporten ben ik telkens afgeleid en kan ik mij niet meer concentreren op het leeg maken van mijn hoofd. Ik wil niet zeggen dat ik altijd bezig ben met het leegmaken van mijn hoofd tijdens het sporten, maar 9/10 keer gebeurt dit onbewust.

Zodra ik een teamsport ga doen, moet ik continue 100% aan staan. De mening van Jut en Juul aanhoren, opletten op wat de trainer zegt/voor doet en noem het maar op. Ik laad er niet van op, maar word er juist uitgeput van. En dan bedoel ik niet fysiek, maar mentaal. En dan ben ik nog geen eens begonnen over al het gezeur en gezeik wat veel vrouwen haarfijn kunnen. Lekker roddelen achter elkaars rug om enzo. Echt, als ik ergens een hekel aan heb, haha!

Goed, jaren heb ik mij dus gefocust op individuele sporten (paardrijden, fitness en nu wielrennen) en ik wilde mezelf toch nog een keer de kans geven om te ontdekken of een teamsport echt niet iets voor me is. Daarom ging ik afgelopen jaar weer hockeyen. Even kijken hoe en wat. Over het algemeen vind ik het buiten het veld heel gezellig met de mensen. Vermaak ik me prima en voel ik mij helemaal thuis. Maar op het veld? Nee. Ik word knetter gek van iedereen zijn gezeur en geroddel, het continue aan staan etc. Na een training ben ik mentaal nog 100 keer vermoeider dan voor de training. Daarvoor sport ik niet, haha.

Daarnaast vind ik het heel lastig om altijd van andere afhankelijk te moeten zijn. Als ik ging trainen met mijn pony, ging ik naar stal zette ik m’n spullen klaar en maakte m’n pony klaar en ging trainen. Als ik ga wielrennen trek ik m’n pakje aan, zet ik m’n helm op, schoenen aan en ik pak m’n fiets en ga. Als er dan vriendinnen mee gaan fietsen is het gezellig, maar het moet niet. Ik heb niemand anders nodig, kan het prima alleen. En dat vind ik zo fijn. Lekker gaan en staan wanneer ik wil.

Ja echt, geef mij maar een fiets of (liever en) een paard en ik ben veel gelukkiger dan in een teamsport. Fietsen in een groep vind ik trouwens geen probleem, als t maar niet elke keer is, haha!

Sport jij liever alleen of juist in een team?

Volg mij ook hier:

4 Comments

 1. Juudith 19 juli 2017 / 21:00

  Ik snap je kompleet! Ik ben niet over prikkelt, maar word wel zo moe van dat gebep en gelul onderling! Dacht dat dat bij meiden op een bepaalde leeftijd er wel afwas maaaaar helaas! Ik vind het alleen fitnessen ook heerlijk! Al kan ik ook genieten van een spanning lesje!

  • Kirsten 21 juli 2017 / 15:27

   Ja irritant he! Ik kan daar echt niet tegen hoor, haha! Als er wat is, zeg het dan gewoon even tegen iemand in haar/zijn gezicht. Dan kan je het samen uit praten en dan is het klaar.. Dat achter de rug gedoe is echt niet tof :).

 2. Beppe 21 juli 2017 / 19:29

  Interessant stuk kristen! Ik kan me hier wel bij vinden hoor ;). Geef mij maar de fitness, lekker in je eigen wereldje bezig zijn.

  Houdoe!

  • Kirsten 22 juli 2017 / 09:37

   Bedankt Beppe! Heerlijk he, knop op en gas geven. Alleen voor jezelf en geen rekening te hoeven houden met de anderen ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *