Ik ga weer naar school!

Yes! Komend blok ga ik weer naar school en daar heb ik oprecht zin in, maar ik kijk er ook wel een beetje tegenop. Ik vind het een beetje eng, bang dat ik geen ritme vind en dat alles opnieuw in de soep loopt. Gelukkig heb ik er voor gekozen om maar 1 vak te volgen zodat ik het rustig kan opbouwen.

Zoals sommige van jullie weten ben ik door mijn burn-out genoodzaakt geweest om even een stap terug te zetten. Dit betekende voor mij dat ik even niet meer naar school ging, stopte met mijn stage en gewoon deed wat op dat moment goed voelde. Momenteel voel ik mij echt al een heel stuk beter en ga ik in overleg met mijn psycholoog weer proberen een vak te volgen op school.

De afgelopen periode heb ik veel rust genomen, gesport wanneer ik daar zin in had, veel tijd en energie in mijn blog gestoken en deed ik gewoon waar ik zin in had. Dat was echt nodig en daar voelde ik mij heel goed bij. School kon ik er echt niet bij hebben en ik merkte dat veel dingen me al snel te veel waren. Nu we een paar maanden verder zijn voel ik me echt een stuk beter (het gaat nog steeds met ups en downs en ik moet er voor waken dat ik niet te hard van stapel ga lopen) en wilde ik het graag weer proberen.

Ik heb nog een paar vakken van vorig jaar open staan en een daar van wordt komend blok gegeven. Ik heb dit vak vorig jaar gevolgd, maar toen is het mij helaas niet gelukt om het te halen. Dit jaar een nieuwe kans. Ze hebben het curriculum veranderd wat onder andere betekend dat we nu veel meer flitscolleges hebben in plaats van hoorcolleges. Ik ben  echt een enorme voorstander van flitscolleges. Deze kan ik namelijk thuis bekijken wanneer ik zelf wil en tijdens het kijken schrijf ik mee, teken ik de formules over en kan ik hem terugspoelen als ik iets toch niet helemaal snap. Daarnaast kan ik het opnieuw bekijken als ik daar behoefte aan heb. Bij gewone hoorcolleges mis ik vaak de helft omdat het tempo vaak te hoog ligt en ik al druk bezig ben met het filteren van de omgevingsgeluiden. Dat is super zonde, want veel van de informatie voor tijdens het tentamen komt uit de hoorcolleges.

Voor nu is het zaak dat ik weer routine ga inbouwen in mijn dagen zodat ik vast kan wennen aan het “normale” leven. Ik ga proberen weer elke dag rond dezelfde tijd op te staan, dan te sporten, bloggen/studie dingen te doen, lunchen, bloggen/studie dingen doen en in de avond ga ik proberen het rustig te houden. Ik hoop dat ik hiermee mijn energie level hoog hou.

Liefs,

Kirsten

 

4 Reacties

 1. 5 april 2018 / 19:04

  Hallo! Ik heb afgelopen maanden ook een burn-out opgrlopen ūüė£.
  Maar nu heb ik wel 7 herexamens in augustus, doordat ii mijn examens in januari niet mee deed. 2 vakken in het 2de semester van vorig jaar kon ik niet opzeggen, omdat het vakken van vorig jaar waren die ik opnieuw moest doen. Daar studeer ik nu voor. Maar ik voel me nog altijd niet top en ben heel vaak moe. Studeren lukt nog niet echt en ik ben bang dat het weer niet gaat lukken. Heb je tips? Ben jij veel studiepunten kwijtgeraakt aan je burn-out?

  • Kirsten
   Auteur
   9 april 2018 / 12:32

   Hee! Wat een druk schema zeg.. Lijkt mij heel lastig als je het niet helemaal volledig stil hebt kunnen leggen. Ik heb nu een jaar studievertraging opgelopen, maar mijn gezondheid gaat voor alles. Het is wel balen, maar ik voel me nu eindelijk weer een stuk beter.. ūüôā Mijn tip is doe aub rustig aan, luister naar je lichaam en zorg dat je gaat/blijft sporten. Dat helpt heel goed!

 2. 8 april 2018 / 19:38

  Stoer dat je weer een vak gaat volgen! En handig die flitscolleges! Ik word oud merk ik wel whaha (ik ken die term helemaal niet haha)

  • Kirsten
   Auteur
   9 april 2018 / 07:59

   Dankjewel Judith! Flitscolleges zijn eigenlijk een soort hoorcolleges, maar dan ingesproken door de docent op video. Deze komt dan op Blackboard te staan en kan je dan thuis bekijken. Dit is vaak in plaats van een hoorcollege. Zelfde informatie, maar (voor mij) een veel fijnere manier van studeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *