Ik wil mijn studentenkamer veranderen – Before + plan

Inmiddels woon ik alweer een jaar in mijn huidige studentenkamer en ik vind het wel tijd voor wat vernieuwing! Toen ik in mijn kamer kwam heb ik niks veranderd aan de kleuren. Ik heb gewoon mijn spullen erin geplaatst en dat was het. Met het voorjaar in het verschiet vond ik het wel tijd voor wat nieuws. Ik ben aan het opruimen, dingen weg aan het gooien en ik ben wel toe aan wat anders. Vandaag laat ik je de before zien en deel ik mijn plan! Let’s go!

Als je mijn studentenkamer binnenloopt is dit ongeveer wat je ziet. Disclaimer: ik heb niet voor jullie opgeruimd 😉 (oke misschien een beetje, voorheen was het namelijk echt altijd een rotzooi maar ik ben mijn leven aan het verbeteren). Dus als je een hele nette, opgeruimde kamer verwacht kan je beter weg klikken, haha! Mijn bed heb ik op pallets staan en dat vind ik echt awesome. De pallets zijn nu gewoon nog hun originele kleur, maar ik wil deze mat zwart gaan verven.

De decoratie op de kastjes achter de kast heb ik pas aangepast en dat vind ik nu heel leuk. Wel ben ik aan het kijken voor nieuwe posters. Zo ben ik van plan bij Wijck posters te bestellen (of ik ga het zelf proberen te maken, maar dat kost echt gigantisch veel tijd). En ik wil op dat kleine stukje muur naar mijn bed, links van het linkerraam, wat kleine lijstjes met foto’s. Verder wil ik ook mijn bureau mat zwart verven, die is nu bruin. Rechts van mijn bed staat behoorlijk wat troep en ik wil dit even goed gaan uitzoeken. Wat kan weg? Wat wil ik houden? En hoe wil ik dit in het vervolg opruimen? In ieder geval niet op deze manier ;).

De muren wil ik allemaal wit gaan maken, behalve de muur achter mijn bed. Deze wil ik in een zachte groen tint verven. Maar aangezien verf niet perse het aller goedkoopste is, heeft dit niet zo’n haast. Blauw vind ik ook wel mooi!

De twee witte deuren wil ik ook mat zwart gaan maken. De linkerdeur is naar mijn badkamer, achter de rechterdeur schuilt een hoop troep haha. Mijn kleding rek wil ik zo houden, of hij wordt goud. Daar ben ik nog niet helemaal over uit! Oh en boven het kledingrek wil ik graag twee posters ophangen. Een met de tekst You Go Girl en een waar een racefiets op te zien is. Ik zag dit bij Desenio, maar dat kan ik ook heel makkelijk zelf maken, dus ik denk dat ik dat ga doen, haha. Het studentenleven is al duur genoeg ;p.

En hoi, welkom in de echte chaos ;). Dit geeft mij ook te veel chaos in mijn hoofd, dus daarom moet het anders. De wereldposter gaat weg, daar wil ik deze en deze poster ophangen. De poster met quote ga ik trouwens zelf maken. De troep helemaal links moet ik even goed uitzoeken en waar nodig mieter ik veel weg. In de kast wil ik ook orde scheppen. Ik wil wat bakjes bij IKEA aanschaffen om te zorgen dat het er rustiger uit ziet. De omlijsting van de spiegel wil ik goud maken en misschien de kast wel groen, dezelfde groen als de muur achter mijn bed.

Het plan

Ik wil gouden details, ben onder andere opzoek naar een leuke lamp voor naast mijn bed. Ik wil planten in mijn studentenkamer, dus als je nog goede tips hebt voor planten, let me know! De potten zullen iets van roze, groen, goud zijn. Of donkerblauw. Door de mat zwarte deuren hoop ik meer diepte en wat duisters te creëren. De posters wil ik in het zwart wit, zodat het niet nog chaotischer wordt dan het al is. Verder wil ik dat het een inspirerende ruimte wordt zodat ik er fijn kan bloggen en studeren, maar dat het ook rust uitstraalt aangezien ik hier ook slaap.

 

Je snapt het, ik ben IKEA, H&M home, Sissyboy, Desenio en al dat soort websites aan het afspeuren voor inspiratie. Hoe ziet jouw (studenten)kamer eruit? Heb je nog tips voor leuke webshops waar ik toffe spullen kan scoren zonder al te veel geld kwijt te zijn? Tell me! 

2 Reacties

 1. 22 maart 2018 / 20:12

  Oee leuk dat je de boel gaat veranderen! Altijd zo leuk om van alles bij elkaar te zoeken. Kijk ook eens bij kringlopen! Vaak veel troep, maar daar tussen staan nog wel eens pareltjes =D

  • Kirsten
   Auteur
   22 maart 2018 / 22:01

   Ja ik wil zeker even langs bij de kringloop. Een vriendin van mij scoort daar zo vaak leuke dingen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *