Mijn fietsplanning van de komende tijd

Hee! Sinds een maand of vier ben ik begonnen met wielrennen en de laatste maand doe ik het minstens 2-3 keer per week. Ik ben echt nog een enorme amateur, maar desondanks geniet ik er onwijs van. Fietsen geeft mij het gevoel van vrijheid, bijna in dezelfde vorm als paardrijden mij dat geeft. Nu ik steeds meer een word met mijn fiets probeer ik steeds meer uitdagingen voor mezelf te zoeken. Zo wil ik mijn conditie graag verbeteren, maar ook het aantal kilometers per rit uitbreiden.

Om dit leuk en uitdagend te houden was ik aan het nadenken hoe ik dit het beste kon doen. Papa kwam met het idee om toer tochten te gaan fietsen en zo kwam ik er achter dat er behoorlijk veel leuke tochten worden georganiseerd. Het leek mij eerst ook altijd leuk om aan hardloop evenementen mee te doen, maar aangezien ik een bloed hekel aan hardlopen heb heeft dit voor mij geen zin, haha!

Zo word er op 6 augustus de Bauke Mollema toer verreden waarbij je kan kiezen uit drie verschillende afstanden: 65 km, 110 km, 165 km. Anouk en ik zouden in eerste instantie de 65 km gaan fietsen, maar  nadat wij 100 km hebben gefietst naar Lauwersoog hebben we besloten toch voor de 110 te gaan. Het leuke is dat Bauke zelf ook mee doet op de 110 km. Dus wie weet kunnen Anouk en ik nog een selfie met Bauke maken tijdens de tocht ;). Nu ben ik deze week al de hele week niet fit en is Anouk vandaag terug gekomen van vakantie, dus we kijken zondag even wat we doen. 65 of 110 km.

Op 17 september is er nog een andere tocht in Groningen waarbij er gekozen kan worden uit verschillende afstanden: 35 km, 75 km, 110 km, 150 km, 330 km. Pff, zouden er veel kandidaten zijn die 330 km gaan fietsen!? Mijn hemel, ik ga al dood bij het idee.

Mijn idee was om ook mee te doen aan deze tocht, maar ik heb besloten de beginnerscursus van Tandje Hoger te volgen. Al wil ik nu ik dit type de tocht alsnog wel fietsen… Even kijken naar de mogelijkheden en mijn agenda ;).
Goed. Voor de beginnerscursus van TH betaal je €26 in totaal voor de trainingen en koffie + appeltaart voor bij de toertocht.

Doordat ik nog niet zo heel lang aan het wielrennen ben ken ik ook nog niet zoveel mensen in Groningen die ook wielrennen. Hierdoor fiets ik vaak alleen en ondanks dat ik dat echt heerlijk vind, vind ik fietsen met anderen op z’n tijd ook super leuk. Wanneer ik met anderen aan het fietsen ben gaat het altijd iets harder waardoor mijn gemiddelde tempo steeds meer omhoog gaat en dat vind ik natuurlijk erg leuk.
Het lijkt mij erg leuk om via TH meer mensen te leren kennen om samen mee te fietsen en nog meer nieuwe routes te leren kennen.

In Groningen heb je ook een “fiets cafe” genaamd Spaak waar ze ook tochten organiseren. Sinds kort hebben ze ook tochten op dinsdag waar je met een groep vrouwen door het platteland van Groningen fietst. Ik heb tot nu toe nog maar 1 keer mee gedaan, maar wil binnenkort zeker weer eens mee! Verder kwam ik er achter dat er in Groningen nog een groep is welke vaak tochten organiseert: Cycling Espresso. Met hun wil ik ook wel eens een rondje fietsen.

 

Voor nu is het dus de bedoeling dat ik mijn kilometers ga uitbreiden,  nieuwe mensen leer kennen die ook fietsen en conditie ga opbouwen. In mijn achterhoofd spookt de gedachte om volgend jaar of het jaar erop te gaan koersen, dus er is genoeg werk aan de winkel. Maar voor die tijd moet ik toch wel een keer leren hoe ik mijn binnenband zelf moet vervangen, want dit kan natuurlijk echt niet, hahah!

Ik heb enorm veel zin in aanstaande zondag en laat jullie uiteraard weten hoe het was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *