Mijn plannen voor 2018!

Helaas lag ik de eerste week van 2018 gevloerd door de griep.. Maar desondanks vind ik het wel de hoogste tijd om mijn plannen voor dit jaar met jullie te delen. Ik deel niet alleen mijn blog plannen, maar ook op studie gebied en persoonlijk vlak geef ik een kijkje in mijn agenda. En als laatst kan het sporten natuurlijk ook niet ontbreken! Let’s go!

Persoonlijk

Laat ik met het persoonlijke gedeelte beginnen. Mijn meest belangrijke doel is om weer gezond te worden in mijn koppie en in mijn lichaam. Vorig jaar was geen succes jaar voor mij en het is nu de hoogste tijd om daar wat aan te gaan doen. In de blogpost van eerder deze week gaf ik al aan dat ik helaas kamp met een burn-out. Er zijn heel veel dingen in het leven die ik onwijs leuk vind en waar ik geen nee tegen wil of kan zeggen. Maar als ik alles ga doen wat ik leuk vind ga ik helemaal kapot. Het afgelopen halfjaar leerde ik al steeds meer “nee” te zeggen en mijn gevoel achterna te gaan, dit jaar wil ik dat nog meer leren. Ik wil ook leren om op tijd op de rem te trappen. Niet als het al te laat is. Dit is niet iets wat ik in 1 jaar ga leren, maar wel iets waar ik dit jaar heel graag mee wil beginnen. De burn-out is er, dat is al vervelend genoeg, erger ga ik hem niet laten worden! Om te zorgen dat ik mentaal weer gezond word en blijf, wil ik veel blijven sporten, maar ook nog gezonder eten. In 2017 at ik al een stuk minder vlees dan voorheen. Veel maaltijden at ik zelfs vegan! Dit goede voornemen wil ik dit jaar zeker voortzetten. 2-3 keer per week vlees/vis eten is prima, maar ik ga proberen de rest van de tijd vega en/of vegan te eten. Ik merk aan mijn lichaam dat het goed reageert op plantaardig eten. Ik heb minder buikpijn, slaap beter, mijn huid is mooier en ik herstel beter na het sporten. Daarnaast wil ik verder met doen waar ik zin in heb. Op tijd op zaterdag slapen? Prima! Dat hele uitgaan boeit mij steeds minder (festivals daarin tegen…) Dit betekend ook dat ik steeds minder alcohol drink en daar voel ik mij rete goed bij! De weerstand van anderen vind ik steeds minder belangrijk en dat vind ik een hele fijne stijgende lijn.

Blog

De blog hoop ik dit jaar weer heerlijk door te pakken!  Onlangs ben ik een samenwerking aangegaan met My Inner Atlethe waardoor ik heerlijk veel kan gaan schrijven over sporten. Mijn blog wil ik nog steeds gericht hebben op sporten, studeren en een gezonde leefstijl. Verder zullen er ook wel meer “twintigers dillema’s” aanbod komen en zal ik praten over mijn burn-out. Doordat ik wat rustiger aan ga doen met mijn studie, waar je zometeen meer over leest, hoop ik ook wat meer tijd voor de blog te hebben. Volgende week heb ik mijn eerste fotoshoot gepland staan waardoor de foto’s ook steeds mooier zullen worden! Daarbij hoop ik YouTube weer op te pakken en ga ik lekker door met Instagram.

Studie

Zoals je hierboven al kon lezen ga  ik het qua studeren even iets rustiger aan doen. Althans, dit college jaar (dus tot de zomervakantie). Stage staat op 1 samen met mijn P vakken. Voor mijn stage reis ik elke keer helemaal van Groningen naar Ermelo en dat heeft mij enorm gesloopt. Ik sta erop dat ik een mooi en goed product op stage af ga leveren dus ik koos ervoor om de studie vakken even op een lager pitje te zetten. Mijn eerste hbo stage valt mij overigens nog best zwaar. Zwaarder dan ik had verwacht. Dit komt natuurlijk ook door het vele reizen. Vanaf het nieuwe jaar ga ik waarschijnlijk grotendeels in Ermelo wonen waardoor ik mij een heel stuk fitter zal voelen. Ik heb er zin in en hoop dat ik mijn achterstand kan inhalen. Ik loop trouwens stage bij de KNHS, de paardensportbond. Op de afdeling opleidingen hou ik mij bezig met het ruiterfit gedeelte wat in de instructeursopleidingen zit. Onwijs leuk om te doen. Er is nog heel veel werk aan de winkel, vooral op het gebied van bewustwording. Ik ben blij dat ik hier een steen(tje) aan bij mag en kan dragen.

Sport

2018 wordt het jaar dat ik fitter dan ooit word! Ik ga veel wielrennen, ik sta onder andere aan de start van de Amstel Gold Race, fitnessen en misschien ook wel weer beginnen met skeeleren. Daarnaast staat er een triathlon op de planning voor school, maar ik moet even kijken hoe ik dit ga doen en ik doe mee met een obstakel run! Verder hoop ik rustig aan naar een mooi fysiek te bouwen. Wie weet wordt dit wel de eerste zomer waarbij mijn buikspieren zichtbaar zijn? We gaan het allemaal meemaken. Het belangrijkste is dat ik er plezier in behoud en dat ik gezond word/ben/blijf!

 

Wat zijn jouw plannen voor 2018?

Liefs,
Kirsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *