Mijn sportoverzicht 2017

Wauw. Wat een jaar. En vooral een heel sportief jaar! Ik begon het jaar met het herstellen van een schouderblessure, ging steeds vaker en zwaarder liften in de  gym en als hoogtepunt: ik begon met wielrennen! Lees snel mee.

Schouderblessure

In het begin van 2017 was ik nog druk met het herstellen van mijn blessure aan mijn schouder. Mijn linkerschouder is al jaren hypermobiel, maar nu was hij tijdens het klimmen toch wel behoorlijk uit de kom gegaan. Ik heb er bijna een heel jaar behoorlijk veel pijn aan gehad, meer dan ik normaal in de dagelijkse gang van zaken heb. Voor mijn blessure werd ik veel behandeld bij de fysio en ik kan nu toch echt wel zeggen dat het al een stuk beter gaat. Of het ooit helemaal fantastisch wordt denk ik niet, maar het is al heel fijn dat hij niet continue uit de kom gaat.

Vaker en zwaarder liften

2017 is het jaar waarin ik steeds vaker naar de sportschool ging. Het was vaker regel dan uitzondering dat ik minstens 3 keer per week in het krachthonk stond. In de zomer soms wel vijf keer per week. Dit is onwijs goed te zien: mijn rugspieren, biceps, triceps en schouders groeien goed! Ik kan steeds zwaarder tillen en ik beleef er ook steeds meer plezier aan. Ik train nog altijd bij Big Gym en heb nu ook mijn abonnement omgezet: ik kan nu ook in de avonden trainen! In het voorjaar zal ik steeds meer kilometers gaan maken op de fiets waardoor ik ook ga zakken in mijn vet percentage. Ik kan niet wachten om te zien hoe ik er onder dit laagje uit zie.

Ik gok dat ik heel goed beloond ga worden!

Wielrennen

Dit is toch wel het hoogtepunt van 2017! Ik begon dit jaar met wielr

ennen. Eerst maakte ik nog wat rondjes op de oude fiets van mijn vader, maar in juli kwam mijn Sensa Latina Shimano 105 mix. Inmiddels heb ik er al zo’n 2200 km mee gefietst. In september werd ik lid van G.S.W.V. Tandje Hoger, de studentenwielervereniging van Groningen. Hierdoor heb ik al wat nieuwe mensen mogen ontmoeten waar ik zo nu en dan een rondje mee maak. Het fietsen geeft mij veel vrijheid en tegelijkertijd een enorm fijn gevoel. Het komende jaar staan er mooie tochten op de planning, maar hier vertel ik meer over in het plan van 2018.

Mentaal omslag punt 

2017 is ook het jaar geweest waarin het mentale omslag punt steeds duidelijker is geworden. Sportte ik vroeger omdat ik het gevoel had dat dit moest, sport ik nu omdat ik dit wil. Op mijn zestiende had ik er ook een stuk minder plezier in. Naast het paardrijden sleepte ik mezelf naar de sportschool en ik was blij als ik weer naar huis kon. Dit jaar is nog meer het besef gekomen dat ik het echt voor mezelf doe en dat ik de enige ben die de omslag kan maken. En het mooie is dat ik dit jaar ook heel veel fysiek resultaat heb gezien. Mijn vetpercentage daalt en er komt steeds meer definitie in mijn spieren. Ik ben trots als ik in de spiegel kijk en ik krijg enorm veel energie als ik sport. Het geeft mij voldoening en ik merk dat ik er mentaal ook veel sterker door ben geworden.

 

 

 

2 Comments

  1. Juudith 31 december 2017 / 19:32

    Oh wat lekker dat je nu gewoon lekker voor jezelf aan het sporten bent en niet voor een ander!
    Een lekker sportief jaar heb je gehad! Op naar een Nog sportiever 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *