Mini roomtour in m’n studentenkamer (the real deal)

Hee! Zie jij ook wel eens bloggers hun huis of (studenten)kamer laten zien? Wat ik altijd een beetje jammer vind, is dat het op de foto altijd zo netjes lijkt, dat ik mij haast niet voor kan stellen dat er een student woont. Dan heb ik het natuurlijk wel specifiek over bloggers die op kamers wonen en niet al “huisje-boompje-beestje” hebben.

Natuurlijk zal niet elke studentenkamer een troep zijn, maar alles altijd spik en span? Ik geloof er niks van. Vandaag zie je een klein beetje hoe mijn huidige kamer eruit ziet. Nee, het is niet de netste kamer en dat boeit me nu eigenlijk ook niet zoveel. Ik heb simpel genoeg te veel spullen om alles keurig op te bergen (haha goed excuus he!). En ik heb ook niet altijd zin om alles perfect netjes te hebben, haha! Dus dacht ik, laat ik het ook maar gewoon aan jullie zien hoe het er meestal uit ziet. Soms is het iets netter, soms iets slordiger. Al probeer ik het de laatste tijd wel weer netter te houden.

Dit is mijn derde studentenkamer in Groningen en ik denk dat dit wel mijn fijnste plekje is. Ik woon in een hele fijne buurt, heb een tuin, een eigen douche en veel ramen waardoor ik altijd heerlijk veel licht heb. Het Noorderplantsoen is 3 minuten lopen, Zernike is op 10 minuten fietsafstand en ik ben met 5 minuten in de stad. Verder is de supermarkt om de hoek dus als ik honger heb, heb ik de koelkast zo weer vol liggen.

Ik deel de keuken met nog zes anderen en de wc met drie. Elke verdieping heeft namelijk een wc, dus dat is mega chill. Oh en dit huis heeft een wasmachine en een droger dus dat is top! Moeten ze het wel doen, anders heb je er nog niks aan.. (Momenteel is de wasmachine al een maand stuk….) We hebben namelijk ook een vaatwasser, maar die doet het al jaren niet. Als het goed is komt de klusjesman binnenkort alles maken.

Mijn matras ligt op vier houten pallets. Hier heb ik express voor gekozen. Een omdat ik het er heel leuk uit vind zien, twee omdat mijn kookboeken in de pallets passen, dus dat scheelt weer in kastruimte en drie omdat het lekker goedkoop is. Achter op de pallets heb ik twee IKEA kastjes staan wat fungeert als mijn kledingkast (later in deze blogpost kan je daar een foto van zien). Het is niet altijd even handig, vooral de onderste vakjes, maar ach, het werkt. Er bovenop heb ik wat fotolijsten staan, kaarsen en soms verse bloemen (deze rozen zijn duidelijk weer aan vervanging toe.)

Mijn andere zooi, lees: studieboeken, kabels, mokken, fietsspullen en nog veeeeeel meer, liggen in een kast die papa voor mij heeft gemaakt. Super chill, want anders kon ik dus echt geen spullen kwijt. Tevens heb ik mijn eigen koelkast op de kamer staan. Onhandig omdat ik altijd op en neer moet lopen met al m’n eten voor het koken, maar fijn dat wanneer ik in de avond nog trek heb ik zo eten kan pakken.

Eerst was mijn muur daar behoorlijk leeg, maar inmiddels heb ik ook aan die muur een mooie poster hangen. Ik wilde al heel lang een poster van de wereld en die heb ik nu. Ik werd een tijd terug benaderd door wereldkaarten.nl of ik een poster aan mijn muur wilde en daar zei ik natuurlijk geen nee tegen.

Het zorgt ervoor dat die muur niet meer zo’n saai, kaal gebeuren is. Het is de muur waar ik op uit kijk als ik in bed zit, dus dat is dan wel leuk.

De kleding die ik niet in de bakken heb liggen in de IKEA kastjes, hangen aan m’n kledingrek. Zo blijven m’n bloesjes en jurkjes mooi recht en een beetje kreukvrij. Voor zover dat mij lukt, haha.

Het chille aan deze kamer is dat ik mijn eigen douche heb. Dat is echt voor het eerst in m’n hele leven en ik kan je zeggen: het bevalt me super! (Lees: niet de haren van je huisgenootjes die je nauwelijks kent uit de doucheput vissen….)

Al met al ben ik dus wel erg blij met mijn huidige kamer. Al ben ik wel langzaam opzoek naar een appartement/studio voor mezelf of met een vriendin. Na zeven jaar in verschillende studentenhuizen te hebben gewoond ben ik wel toe aan een wat netter, schoner huis, maar bovenal een plek die ik niet met minstens 5 andere hoef te delen.

Maar om nog even terug te komen op deze leuke poster die ik van wereldkaarten.nl heb gekregen. Ik ben enorm blij met mijn muur decoratie. De poster is misschien wat witter dan de muur, maar daar maak ik me nu eigenlijk niet zo druk om. De webshop biedt veel keuze en ze zijn niet duur. Deze poster is al vanaf €9,95 verkrijgbaar. De poster werd snel geleverd en dan zorg je bij mij sowieso al snel voor pluspunten, want ik ben onwijs ongeduldig. Ik heb trouwens deze poster.

Liefs,
Kirsten

Ps: de poster heb ik gekregen.

Volg mij ook hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *