Nieuwe dingen uit proberen (op sportief gebied oa wielrennen)

Hoi allemaal,

Ik heb allerlei sporten gedaan toen ik jong was. Van zwemmen tot judoën, paardrijden, tennis en dansen. In 2017 probeer ik nieuwe dingen uit of probeer ik dingen die ik vroeger heel leuk vond, maar jaren aan de kant heb gezet. Doordat ik mijn hele jeugd gefocust was op het paardrijden heb ik jaren niet in gezien dat er nog zoveel andere leuke sporten zijn. Het paardrijden ben ik trouwens niet vergeten hoor, het staat gewoon even in de koelkast. In de tussentijd doe ik gewoon even totaal andere dingen, waaronder de onderstaande drie sporten.

 

 1. Wielrennen
  Op nummer 1 staat toch echt wel wielrennen. In oktober vorig jaar brachten mijn ouders mijn vader zijn racefiets naar Groningen. Hij stond bij hun al een tijd in de schuur en mijn vader fietste er niet veel op. Het leek mij eigenlijk wel heel leuk en ik wilde het graag eens uit proberen. Sinds het weer helemaal goed gaat met mijn schouder probeer ik elke week zo’n twee – drie keer te fietsen. Daarbij is m’n doel 100 km per week te fietsen. Klinkt best een eindje, maar op de fiets trap je toch al snel 30 km – 40 km per keer weg. Ik heb altijd al een bloed hekel gehad aan hardlopen. Ik heb geen idee wat het precies is, maar ik vind het gewoon echt saai. Kan mezelf er niet toe zetten en kan mezelf er ook niet doorheen praten. Met fietsen is dit echt compleet het tegenover gestelde. Ik vind het heerlijk, zodra ik de stad uit ben maak ik mijn hoofd leeg en laad ik weer helemaal op. Het spookt zelfs door mijn hoofd om volgend jaar te gaan koersen. De komende tijd zullen jullie wel meer gaan lezen over het wielrennen, dus hou de blog goed in de gaten als je dat leuk vind!

  Ander voordeel aan het fietsen is dat ik er mega veel calorieën mee verbrand. Komt mijn liefde voor eten weer goed mee van pas ;). Vorige week heb ik voor het eerst een peloton gefietst en dat vond ik echt awesome.
 2. Tenissen
  Vroeger heb ik wel eens getennist met mijn moeder. Mijn ouders en broer tenniste vroeger vrij veel en ik vond het ook wel leuk om te doen. Niets leuker dan paardrijden, maar dit deed ik er wel eens bij, voornamelijk in de vakantie. Tot een aantal weken geleden had ik het jaren niet meer gedaan terwijl ik het eigenlijk wel heel leuk vind! Nu probeer ik elke keer als ik bij m’n ouders ben even te tennissen. Super gezellig samen met m’n moeder en gewoon een leuke sport om te doen!
 3. Hockey
  Mijn broer hockeyt al zijn hele leven terwijl ik op mijn tiende stopte. Ik vond het leuk, maar paardrijden trok mij gewoon veel meer. In september ben ik weer lid geworden bij een hockeyclub, maar dan bij een studenten hockey vereniging. Gewoon gezellig, no pressure en veel biertjes na afloop. Ik speel geen wedstrijden, ben trainingslid, en dat vind ik eigenlijk wel heerlijk. In eerste instantie was het mijn idee om volgend seizoen in een team te gaan, maar hier ben ik inmiddels wel op terug gekomen. Binnenkort praat ik jullie bij waarom ik meer van individuele sporten hou dan van teamsporten. Bij de hockeyclub doe ik ook een commissie en dat vind ik ontzettend leuk.

Wat voor sport doe jij en waarom doe je deze specifieke spot?

 

Liefs,
Kirsten

Volg mij ook hier:

5 Reacties

 1. 10 juli 2017 / 11:13

  Yes, nog een fanatieke wielrenster! Leuk stukje. Het gedeelte over hardlopen is wel herkenbaar … 😉

  • Kirsten
   Auteur
   10 juli 2017 / 14:15

   Zeker! Net begonnen, maar al wel flink verslaafd, haha!

 2. 19 juli 2017 / 21:03

  Leuk!! Ik wil ook gaan wielrennen! Binnnekort mijn baas (voordeel van in een fietsen winkel werken) zijn racefiets maar eens lenen!
  Mooi doel om 100km in de week de fietsen! En koersen, tof!!

  • Kirsten
   Auteur
   21 juli 2017 / 15:26

   Wat leuk dat je het binnenkort ook gaat uitproberen! Laat je me weten hoe je het vond? Ja het lijkt me heel leuk om te koersen, haha. Maar eerst maar genoeg “gewone” kilometers maken en alles van t fietsen leren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *