Op bezoek bij Health Advies Breda

Al jaren ben ik wat aan het aanklooien met mijn voeding. Ik ben al enorm veel afgevallen en daar ben ik heel trots op, maar als ik kijk naar wat ik allemaal eet weet ik dat er nog heel veel winst valt te halen. Het werd tijd om eens iemand anders naar mijn voeding te kijken en samen te werken aan een beter fysiek.

 

 

Al een aantal maanden zie ik van alles over Health Advies Breda voorbij komen op social media. Andere meiden die ik volg komen er geregeld en mijn interesse was toch echt wel gewekt. Mijn nicht woont ook in Breda en ik zou bij haar op kraamvisite gaan, dit kon ik dus perfect combineren. Geen tijd meer om het uit te stellen! Het is tijd om mijn voeding onder ogen te komen..

Schaatsen kijken 

Na 3,5 uur onderweg te zijn kom ik iets wat gehaast bij Health Advies Breda binnen gewandeld. Ik heb de radio nog aan staan en luister ondertussen naar het verslag van de 10 kilometer mannen. Al de hele dag ben ik enorm zenuwachtig, zal het Sven Kramer lukken?  Debra, een van de coaches vraagt of ze mij kan helpen. Het enige wat door mijn hoofd gaat is “ehhh mag ik eerst schaatsen kijken?” En voor ik er erg in heb floep ik het eruit.. Ja je kan me wel helpen, maar ik zou graag eerst even Sven Kramer zien schaatsen. Hij moet over vijf minuten de 10 kilometer schaatsen en ik ben best nerveus. Daarna zou ik het graag willen hebben over mijn voeding.

Ik word eerst even een beetje vaag aan gekeken, zo van “hoor ik dit echt?” Haha. We gaan zitten en Debra zet Sven aan. Ik krijg koffie en neem nog niet de tijd om de ruimte in me op te nemen. Het internet werkt niet mee en ik word alsmaar zenuwachtiger. De zware tas die ik onderweg mee heb lopen zuilen heeft ook niet echt geholpen, ik heb het bloedheet. Goed. Een van de jongens heeft het wel al aan staan dus we gaan daar maar even kijken.

Vol goede moed sta ik daar en hoop ik opnieuw op een mooi feestje. We hebben het nog even over de enorme bovenbenen van de jongens. Een van de meiden zegt “zo hey, zij skippen wel echt arm day in de gym he?” Terwijl de ander zich verbaast over hoe hard hun gaan. Jaaaa zo hard zou ik nooit kunnen fietsen. Waarop ik zeg, geloof mij, ook jij kan dat ;). Ik word enorm verbaasd aangekeken en ondertussen wil ik mijn hoofd niet van het scherm af houden. Het gaat slecht. Is dit echt? Er gaat van alles door mij heen en als ik thuis was, had ik waarschijnlijk de boel bij elkaar geschreeuwd. Sport is een en al emotie. Maar ik ben niet thuis, ik ben bij Health Advies Breda. Ik stop met kijken, kan het niet aan. Dus ik vraag Debra of we dan toch maar vast aan de slag kunnen met het analyseren van mijn voeding. In mijn achterhoofd baal ik en ben ik vol ongeloof over de rondjes die ik van Sven heb gezien.

Vet percentage meten

Ik leg uit wat ik zoal eet op een dag. Dat ik momenteel geen verschil maak in trainingsdagen en rustdagen en het komt er eigenlijk wel op neer dat ik maar wat doe. Ik heb eigenlijk geen idee wat ik doe. Ik probeer zoveel mogelijk vegetarisch en plantaardig te eten en ik probeer op mijn eiwit opname te letten.
Ik vertel Debra dat ik momenteel een aantal supplementen slik: jodium, magnesium, vitamine d3, Vitamine c, L-Lysine en eiwit poeder van Orange Fit. Momenteel drink ik voornamelijk warm water en maximaal 3 koppen koffie op een dag, maar er gaan ook dagen voorbij dat ik er geen een drink.

Goed. Tijd om mijn vet percentage op te meten. Het is al even geleden en ik ben nerveus. Ik moet dit doen om opnieuw progressie te boeken, dus ik doe het maar gewoon. In het gebouw zit een ruimte waar je je kleding even uit kan doen en voor ik er erg in heb staat Debra met haar tang bij mij. Ze meet op verschillende plekken en verteld mij dat ik momenteel een vetpercentage van 30,4 heb.

Teleurgesteld

Ja, je las het goed. 30,4. Het enige wat ik daarop kan zeggen is dat ik echt wel teleurgesteld ben. Maar tegelijkertijd denk ik ook “woooooow wat wat het vroeger dan wel niet!??” Ik vind het heftig en weet niet zo goed hoe ik moet reageren. Ja, ik weet dat er veel anders kan en moet in mijn voeding. Maar dat ik nog steeds niet onder die 30% vet zit vind ik echt teleurstellend en had ik niet verwacht. De knop moet nu om en het is tijd om weer goed op te letten wat ik allemaal naar binnen stop. De zomer is immers dichterbij dan je denkt!

Voedingsadvies

Debra vraagt aan mij of ik even een aantal dagen bij wil houden wat ik eet en hoe ik mij daar bij voel. Ik gaf namelijk in ons gesprek aan dat ik enorm veel pieken en dalen in mijn bloedsuiker ervaar, iets wat ik met Iris ook al besprak. Ik heb soms weinig energie door de burn-out, maar ook door dat mijn bloedsuiker spiegel zo enorm heen en weer schiet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *