Op consult bij Fitmetiris.com

Op Instagram volg ik veel sportieve meiden en mannen die hun progressie en kennis delen met hun volgers. Een van die sportieve meiden is Iris en naast dat zij sportief en knap is, heeft ze ook heel veel kennis van haar vakgebied. Ik loop al sinds mijn geboorte rond met darmklachten en heb altijd een opgeblazen buik. Het is onwijs vervelend, pijnlijk en zorgde er vaak voor dat ik mij onzeker voelde. Op Instagram en Facebook laat Iris zien dat zij mensen kan en wil helpen met hun gezondheidsklachten. Ik overlegde met mijn ouders en plande een consult in bij Iris. Het werd tijd om mijn buikklachten te leren kennen en te zien wat ik daar aan kon doen!

Iris haar praktijk zit in Hazerswoude en dat is inderdaad een heel eind vanuit Groningen, maar het is mij dubbel en dwars waard. Wat een lieve meid en wat heeft zij veel verstand van haar vak. Voorafgaande aan het consult vroeg ze mij of ik een formulier in wilde vullen over mijn gezondheid van baby tot nu. Dit stuurde ik zo snel mogelijk terug en aan de hand daarvan kon Iris mij natuurlijk nog beter helpen. Naast dat ik altijd buikpijn had, was ik ook altijd moe, veel hoofdpijn en had ik continue last van stress. Door mijn studie weet ik al het een en ander over het menselijk lichaam en daarnaast vind ik het ook gewoon enorm interessant. Maar een consult bij een specialist kan mij natuurlijk alleen maar verder helpen.

 

De “problemen” waar Iris en ik aan hebben gewerkt:

1: Minder buikpijn, meer energie, lekker in balans komen.

2: Reuma en artrose remmen/ preventief werken door ontstekingsremmend te eten (veel kleur op je bord)

3: Goed met stress leren omgaan. Denk aan ademhaling, yoga, stressreductie, etc. En… niet te veel hooi op je vork nemen!

Lekkende darm

Iris legde aan de hand van verschillende plaatjes uit wat er eigenlijk aan de hand was met mijn darmen. Ik had als het ware een lekkende darm waardoor de goede en slechte bacteriën alle kanten op konden. Mijn buik reageerde hier vrij heftig op en dit zorgde er ook voor dat ik veel van mijn energie verloor. Daarna legde ze uit hoe ik ervoor kan zorgen dat ik weer een gezond darmsysteem krijg en behoud. Zo heb ik een kuur pro- en pre biotica gebruikt om mijn darmen weer als het waren te helen. Daarbij moet ik ook zoveel mogelijk proberen stress te vermijden want dit is echt een boosdoener voor mijn buik.

Nadat Iris had uitgelegd wat er allemaal uitbalans/verstoord was in mijn lichaam gingen we bespreken hoe ik er in de toekomst voor kan zorgen dat ik hier minder tot geen last meer van heb. Iris noemt dit ook wel het uitbreiden van je FOOD IQ. Iris (maar ik zelf ook) is er van overtuigd dat je met je voeding heel veel problemen in je lichaam kan oplossen. Daarnaast heeft zij mij geholpen om ervoor te zorgen dat ik beter met stress om kan gaan.
Wederom legde Iris aan de hand van plaatjes uit wat ik het beste met mijn voeding kon doen om mijn lichaam nog beter te ondersteunen. Daarnaast heb ik een aantal supplementen bij haar gekocht die mijn lichaam nodig heeft ter aanvulling.

Uit het gesprek met Iris hebben we besloten dat ik meer plantaardig ga eten en dat ik andere combinaties ga maken om er voor te zorgen dat mijn bloedsuikerspiegel stabieler blijft. Daarnaast moet ik er voor waken om niet te veel hooi op mijn vork te nemen en veel tijd voor mezelf in te plannen.

Na het consult met Iris kreeg ik een uitgebreide mail met alles nog even op een rijtje, mijn persoonlijke plan en een aantal plaatjes die alles nog extra verduidelijkte.

Telefonisch consult

Doordat ik best ver van Hazerswoude vandaan woon hebben we het tweede consult telefonisch gedaan. Ik voel mij echt enorm veel beter. Het opgeblazen gevoel is 9 van de 10 dagen verdwenen, ik slaap beter (leg nu mijn telefoon in de avond eerder weg en probeer nog wat te lezen), voel mij energieker en probeer stress zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Lukt dit niet, dan probeer ik hier anders mee om te gaan dan voorheen.

Ik ben enorm blij met de hulp van Iris en lees de mails nog geregeld terug. Zij heeft mij echt enorm geholpen met mijn gezondheid en het zorgt er echt voor dat ik mij veel beter voel! Mocht ik op een gegeven moment weer denken dat ik de hulp van Iris nodig heb dan mail ik haar direct!

”Investeren in je gezondheid is de beste investering die je kunt doen. Waarom zou je je gezondheid in de ‘wacht’ zetten?”

Iris kan je volgen op Instagram en Facebook en natuurlijk op haar website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *