Recept: Bananenbrood van mijn huisgenoot! (vegan)

Eens in de zoveel tijd maakt een van mijn huisgenoten bananenbrood waar wij met z’n allen (7 chicks en 1 gast) van mogen genieten. Het is mega lekker en ik vond het toch eens tijd worden dat ik het recept zelf gingen maken. Gisteravond was het eindelijk zover en ik ga jullie dit lekkere recept niet onthouden. Volgens mij is dit mijn eerste recept op de blog dus ook nog een prima primeur! Lees je mee? Oh en als je het ook gaat maken, tag mij dan even in je foto @Lifeofkirstennl, vind ik mega leuk.

Ik was de melk vergeten op de foto te zetten, maar die hoort uiteraard ook gewoon in het rijtje ūüėČ

Benodigdheden:

400 gram meel (ik heb dit keer spelt meel gebruikt) *

theelepel bakpoeder

3 (rijpe)  bananen

240 ml oatly melk

Extra’s

Ongezouten noten (ik heb een notenmix gebruikt)

Chocolade (ik heb rauwe cacao poeder gebruikt)

Honing

Eiwitpoeder (ik heb erwten eiwitpoeder gebruikt) ***

*  Je kan natuurlijk elke soort meel gebruiken. Mijn huisgenoot gebruikt ook heel vaak gewoon (gemalen) havermout en mixt dat met eiwit poeder, maar gewone meel kan ook.

** Hier kan je natuurlijk ook sojamelk, koemelk, rijstmelk etc. voor gebruiken!

*** Hier kan je ook kiezen voor whey, soja, hennep of andere eiwitpoeder. Of je laat het helemaal weg, is ook een optie!

Variaties:

Je kan het bananenbrood zo maken als jij wilt. Zo maakt mijn huisgenoot het ook wel eens met stukjes pure chocolade of bijvoorbeeld met blauwe bessen. Het is ook lekker om nog wat stukjes banaan aan de bovenkant te doen. Er is van alles mogelijk! Gebruik je creativiteit zou ik zeggen.

Hoe ik het maak:

  1. Prak de drie rijpe bananen tot het bijna een glad geheel is.
  2. Voeg de droge ingredi√ęnten bij de geprakte bananen
  3. Roer alles goed door
  4. Voeg de melk erbij
  5. Roer alles nog een keer goed door
  6. Voeg de noten toe, of bijvoorbeeld de stukjes chocolade
  7. Giet het geheel in de bakvorm
  8. Top eventueel af met noten, blauwe bessen, stukjes chocoalde
  9. Zet het in de oven voor een uur op 150 graden!

Check of de bananenbrood goed is en snij hem aan. Eetsmakelijk! 

 

Liefs,

Kirsten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *