Review Avanca D1 (bluetooth sport headset) + win actie!

Sport jij ook altijd met je iPhone oortjes? Of andere oortjes met van die irritante snoertjes die altijd in de weg zitten als je wil gaan deadliften of tijdens het hardlopen de hele tijd heen en weer slingeren? Kijk dan vooral even naar deze review want ik heb de ideale headset mogen testen en jij kan er eentje winnen!

 

Enige tijd geleden werd ik benaderd via de mail of ik de Avanca D1 wilde uittesten. Een bluetooth headset wat speciaal ontwikkeld is voor tijdens het sporten. Een draadloze headset met goed geluid, wie wil dat nu niet!?

Wat zegt het merk zelf over de headset?

 

Met een Avanca D1 op je hoofd ren je sneller. Dat is wetenschappelijk bewezen. De D1 is een fijne sport headset: geen gedoe met draden, handige knoppen op de oordoppen zelf én een lekkere pasvorm. Wist je trouwens dat Avanca een Nederlands bedrijf is?

Een grote hoofdtelefoon op je hoofd tijdens het hardlopen is natuurlijk niet ideal. Een paar in-ear oordopjes werkt al beter, maar eigenlijk wil je een Bluetooth headset zoals deze Avanca D1. Hiermee ben je volledig vrij én ren je harder!

Niet alleen de vrijheid die deze Avanca biedt is erg fijn. De controls op deze oordopjes zorgen er ook voor dat je constant in control blijft. Volgende nummer? Net wat harder voor de laatste loodjes? Geen probleem, je regelt het allemaal via de D1. Hierdoor kan je telefoon in je zak blijven zitten. Dat kan trouwens ook als je gebeld wordt, want ook je telefoontjes doe je gemakklijk via deze headset.

Hoe werkt het?

Je verbindt de headset door je bluetooth aan te zetten op je telefoon en de aan knop op je headset in gedrukt te houden. Na enkele seconden hoor je dat ie aan gaat en daarna dat hij verbonden is.

Vervolgens kan je met een knopje op het linker “oortje” de volume regelen en op de rechter kan je een volgend nummer op zetten.

De bluetooth headset heeft enorm goed geluid, echt een enorme verademing in vergelijking met iPhone oortjes. Ik was laatst aan het trainen met de headset in en ik kon me heerlijk afsluiten van wat er verder in de gym gebeurde. En nee, ik had het geluid niet op maximaal staan. Er zit namelijk een systeem op waardoor hij de omgevingsgeluiden wat weg filtert. In de gym vind ik dat echt fantastisch, het zorgt er namelijk voor dat ik me volledig kan focussen op mijn sets. Voor tijdens het hardlopen en fietsen vind ik het persoonlijk wel wat gevaarlijk. Zo had ik de headset ook op naar de gym toe, maar ik hoorde gewoon te weinig van het verkeer waardoor ik hem weer heb afgezet met fietsen. Ik ben een keer aangereden op de (stads)fiets en dat vond ik al erg genoeg, haha. (Was toen niet mijn schuld btw.)

Wanneer je de headset koopt krijg je er een zakje bij waar je hem in kan bewaren, maar ook drie setjes oordoppen die je erop moet zetten, elk in een andere maat zodat er zeker eentje tussen zit die in jouw oren past. Verder zitten er ook extra “driehoekjes” bij die de headset beschermen tegen slecht weer! De headset is dus wel geschikt om buiten mee te sporten, maar ik vind dit zelf gewoon erg eng. Sowieso heb ik tijdens het wielrennen geen muziek op en hardlopen doe ik niet.

De “oortjes” zijn verbonden met elkaar door een klein kabeltje die achterlangs je oren loopt. Ik doe persoonlijk steeds mijn haar er over en je ziet er niks van. De headset blijft goed zitten en de oordoppen geven een comfortabel gevoel. Het klemt niet, zorgt niet voor hoofdpijn en valt ook niet uit. Hoe dit precies zit met cardio durf ik dus niet te zeggen, maar op de fiets naar de gym bleef ook alles gewoon zitten, tot ik ze zelf uit deed.

De verbinding van je telefoon en de headset is ook uitstekend. De muziek hapert nooit en hij pakt de telefoon direct op waardoor ik binnen no time heerlijke nummers door m’n oren hoor knallen. Tijdens het sporten leg ik mijn telefoon op het bankje, in het desbetreffende bakje of ik leg hem op m’n handdoek op de grond. Ook als ik even 10 meter verderop sta blijft de connectie met mijn telefoon goed.

De Avanca D1 kost normaal gesproken €49,99 en is er in het wit, zwart (zoals ik hem heb), roze en geel. Bij de witte variant gaat het er dan om dat de “driehoekjes” wit zijn en het draadje zwart. De roze en de gele zijn wel volledig in die kleur.

Nog even alle punten op een rijtje:

  1. Geschikt voor het sporten.
  2. Draadloos.
  3. Goede verbinding.
  4. Mooi design.
  5. Goede kwaliteit van muziek, maar ook qua materiaal.
  6. Goede prijs voor de kwaliteit die geleverd wordt.

Informatie over de win actie!

 

Wat kan je winnen? Een nieuw exemplaar van de Avanca D1 draadloze Bluetooth headset. Dit is natuurlijk inclusief handleiding, het zakje om hem in te bewaren, een kabel voor het opladen, de drie verschillende setjes en de extra beschermhoekjes voor als het slecht weer is.

Hoe kan je hem winnen?
Volg mij via mijn Instagram: @Lifeofkirstennl en laat mij weten waarom jij deze headset verdient! Dat kan zijn omdat je traint voor een bepaald doel, wat natuurlijk in de gym kan zijn, maar ook bijvoorbeeld met hardlopen, je heel erg bent afgevallen en je jezelf een cadeau gunt.. etc. Laat aan mij weten waarom jij hem zou winnen door een reactie achter te laten op de blog, of via Instagram onder de foto waarin ik de actie aankondig. Een week nadat de actie online is gegaan kies ik een winnaar uit en dan neem ik contact op met diegene. Zorg er dus voor dat jij mij volgt op Instagram en laat een reactie hier of onder de foto op Instagram achter!

Ja! Ik kan met volle mond en volle overgave zeggen dat ik onwijs blij en reten enthousiast ben over deze headset. Voor mij geen iPhone oortjes meer tijdens het sporten, maar voor altijd mijn Avanca D1 headset.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *