Review Cádomotus Airflow rugzak

Sinds een paar weken ben ik de trotse eigenaar van de Cádomotus Airflow rugzak welke geschikt is voor fietsen, skeeleren en schaatsen. Ik heb er inmiddels al heel wat km’s mee gereisd en gefietst, dus ik vond het de hoogste tijd voor een review! 

De looks

Je bent gek op fashion, of je bent het niet. Maar, ik ben altijd extra blij als een sporttas ook nog mooie looks heeft. De Airflow rugtas is heel functioneel, maar ook nog mooi. De tas is er in de welbekende MIA kleuren: paars, blauw en zwart. Ik heb zelf de blauwe versie van Cádomotus ontvangen (past mega mooi bij mijn helm waar ik binnenkort ook een review over online plaats!). Aan de voorkant is er ruimte om je helm op te bergen zodat deze geen ruimte voor je sportkleding in beslag neemt. Aan de zijkant is extra ruimte gemaakt voor je skeelers, schaatsen of fietsschoenen. Geen vieze schoenen of vieze luchtjes bij je (schone) (sport)kleding. Een echte win-win situatie. Ik weet dat dit behoorlijk gebruikelijk is voor tassen die speciaal gemaakt zijn voor het meeslepen van je schaatsen/skeelers en fietsspullen, maar ik ben nu eenmaal (nog steeds) een leek in de duursport wereld ;). But i’m learning! Oh en ik heb even rond gekeken op het wereld wijde web, deze tas steekt met kop en schouders boven alle andere tassen. Hij is echt veel mooier!  

De inhoud

Er past veel in. Maar dan bedoel ik echt veel. Ik gebruik de Airflow rugtas namelijk niet alleen voor het trainen, maar ook om in te overleven. Ik woon nu namelijk voor mijn stage voor het grootste gedeelte van de week niet in Groningen. Ik leef dus een klein beetje uit mijn tas. En weetje? In deze Airflow rugtas past gewoon kleding voor 4 dagen (als je het handig aanpakt). Er is een groot vak waar je veel sport kleding/gewone kleding et cetera in kan bewaren. Er is een vak voor je laptop wat ik echt heel fijn vind. De meiden van My Inner Athlete zijn naast topsport vrouwen, ook nog businessbabes en hebben dus vaak hun laptop mee. Naast het grote vak zit er bovenop nog een klein vakje, handig voor wat losgeld bijvoorbeeld. Ook is er onder de ruimte voor je helm nog een vak. Deze is opgedeeld in 3 kleinere vakjes. Ik bewaar hier mijn favoriete repen (oa Clif bar), mijn reserve bandje, pomp, fietslampjes etc. Bovenop is er dus ruimte voor je helm en aan de zijkanten genoeg ruimte voor je schaatsen/skeelers/(fiets)schoenen.

Hoe draagt de Airflow rugtas?

Fijn! Ik kan er zoveel in stoppen als ik wil, maar hij blijft fijn zitten. Je kan de tas op verschillende manieren stellen zodat hij niet onderin je rug gaat hangen. Van de week had ik de tas mee tijdens een fietstocht van 55 km. Ik nam wat eten mee, een slot, extra kleding. Niet heel veel, maar ondanks dat bleef de tas ook gewoon fijn zitten en verschoof hij niet, iets wat ik bij andere rugtassen wel vaak heb. Aan de onderkant van de tas zit ook nog een sluiting waardoor je hem vast kan maken bij je heupen, hierdoor blijft hij goed op zijn plek zitten. Tijdens het fietsen heb ik echt geen last van de Airflow rugtas. Het voelt bijna alsof ik hem niet bij mij heb.

Conclusie

Het is een hele fijne sporttas die je ook prima kunt gebruiken als tas voor een weekend/week weg! De looks zijn goed, hij zit fijn en is van zichzelf niet te zwaar. De tas kost €79,50 en is hier verkrijgbaar.

 

De foto’s zijn gemaakt door Dieter Jans. De tas heb ik gekregen van Cádomotus. 

Volg mij ook hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *