Review – Cádomotus Omega aero helmet MIA Edition

Jullie kunnen erniet omheen, sinds eind 2017 draag ik een prachtige nieuwe helm. De hoogste tijd om jullie alle ins en outs van de helm te vertellen. Want geloof mij, met deze helm wil je gezien worden!

 

Wat zegt Cádomotus over de helm?

Cádomotus heeft een breed assortiment skeelerhelmen, schaatshelmen en fietshelmen. Superlicht, ademend, aerodynamisch en supersnel. Schaatsprofessionals kiezen massaal voor onze schaatshelm, de allereerste specifieke schaatshelm in de markt.

‘Waarom twee helmen, een fietshelm en een schaatshelm kopen? Eén aero helm voor al je sporten; schaatsen, skeeleren en fietsen’

Onze collectie schaatshelmen voorziet in alle vormen van speedskaten en fietsen, waar het gaat om aerodynamica, veiligheid, gewicht, fit en ventilatie. Cádomotus introduceerde in 2015 de eerste Alpha schaatshelm. Schaatsen met een schaatshelm is heel erg logisch en veilig. Je gaat steeds sneller en met deze schaatshelm is vallen nog steeds niet leuk, maar je beschermt wel je hoofd. Naast deze Alpha helm is er nu de Omega Aero helm, de ver doorontwikkelde helm met honingraattechniek en high-end lenzen. De Omega Aerospeed helm is tevens de ideale fietshelm met vizier. Onze helmen zijn goedgekeurd door de KNSB en voor de Elfstedentocht is dit de beste schaatshelm. De Alpha-Y is de schaatshelm, skeelerhelm en fietshelm voor kinderen; cool, aero en veilig. Je kunt de Alpha-Y kinderhelm kopen bij onze dealers of online in onze shop. Al deze helmen zijn gecertificeerd door de ISU (schaatsen) en de UCI (fietsen).

De Alpha en Omega zijn ook het perfecte aero helm alternatief voor fietsers, mountainbikers en triatleten. Een uniek design voor een hele normale prijs. Bron

Zoals de titel al zegt heb ik de Omega aero helm, in MIA stijl. Ik ben sinds vorig jaar trotse ambassadrice van MIA en vind het dan ook enorm leuk om hun spullen te dragen. Dit exemplaar is een unieke samenwerking tussen MIA en Cádomotus. Het is een veilige, ventilerende en hippe helm met het herkenbare MIA ontwerp.

Product omschrijving

Voor dames is een helm snel warm als er een paardenstaart onder zit. Dankzij de innovatieve honingraad-constructie kun je bij deze helm wél je warmte kwijt, dus laat die haren maar wapperen!

En wat helemaal fijn is: de helm is te verkrijgen in maat S en maat M, dus ook perfect passend voor een kleiner hoofd!

 • Comfortabele padding en extreem licht.
 • Dankzij de honingraad constructie goed ventilerend.
 • Compleet te maken met een vizier.
 • Geschikt als fietshelm en schaats/skeelerhelm.
 • Goedgekeurd door de UCI (wielrennen) en de ISU (schaatsen).

Beschikbaar in maat S (hoofdomtrek 50-55cm) en maat M (hoofdomtrek 54-57cm). Bron

Mijn ervaring

Ik vind het heel leuk om met mijn uiterlijk bezig te zijn. Zo vind ik het ook fijn als ik een mooie helm op mijn hoofd draag. Natuurlijk is veiligheid het allerbelangrijkste, maar dat ie mooi is vind ik toch ook wel echt een hele fijne bijkomstigheid. En dat is deze helm. Ik vind het een plaatje om te zien en krijg er veel complimenten over. De helm zit onwijs lekker en door zijn lichte gewicht heb ik niet eens het gevoel alsof ik een helm op heb. Naast dat ik de helm heel mooi vind en hij perfect past bij mijn MIA pakje, vind ik hem er ook heel sportief uit zien. De helm heeft voldoende ventilatie ruimte aan de achterkant waardoor ik gewoon mijn warmte kwijt kan. Het vizier maakt de helm helemaal af en kan je ook naar boven dragen op dagen dat het niet zo zonnig is.

Aan de achterkant van de helm zit een verstel draaiknop waardoor je hem helemaal perfect kan maken voor jouw hoofd. Dat vind ik super handig en fijn. Zeker omdat ik soms mijn haar wat hoger draag en de andere keer ingevlochten…

Al met al, ik ben onwijs blij met deze helm! Elke keer is het weer een feestje om de helm te dragen. Het is trouwens geen tijdrit helm, die vraag krijg ik echt heel vaak, maar het is gewoon een hele mooie aero helm haha.

Prijs

De helm kost €159,50 en het vizier koop je los voor €64,50.

Via deze link kan je de helm bestellen. Ga jij de helm kopen?

 

Edit: Ik dacht dat je de helm niet kon dragen met je bril onder het vizier, maar dit kan dus wel! Excuses. 

 

Over de tas op de linkerfoto heb ik laatst ook een review geschreven. Heb je die al gelezen?

De helm heb ik gekregen van Cádomotus.

2 Comments

 1. Judith Armande 14 februari 2018 / 10:54

  Klinkt als een fijne helm! Kan je onder het vizier ook een gewone bril dragen? ik ben brildragend en dat is nog wel eens lastig haha

  • Kirsten 14 februari 2018 / 16:03

   Ja hij is mega fijn! Ik denk niet dat het fijn is om je bril er onder te dragen.. Je kan het vizier er ook af houden en je eigen bril opzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *