Review Clif producten deel 1

Zeg eten en je zegt tegelijk Kirsten! ;). Oke, niet helemaal natuurlijk. Maar ik mailde Clif of ik wat repen van hun mocht testen en dat mocht! Hoera! Mega blij was ik, want ik ben sinds kort verliefd op hun repen. Ik kwam namelijk tot de ontdekking dat Jumbo Supermarkten ze verkoopt en kocht er laatst een paar. Via Instagram kreeg ik wat tips en voor ik het wist wilde ik niet zonder meer. De hoogte tijd om jou kennis te maken met wat repen en bars!

Laat ik vooropstellen dat ik nog niet zo heel bekend ben met dit soort repen. Ik eet wel eens een eiwit reep na een krachttraining, maar verder ook niet echt. Bij wielrennen heb ik natuurlijk veel meer energie nodig en moet ik mijn energie voorrad blijven vullen, zeker tijdens lange tochten. Het werd dus tijd om mij meer te verdiepen in het walhalla van sportrepen. Clif bar onwijs bedankt voor de repen!

Clif Builder’s Protein 20g protein bar – Chocolate

Dit was de eerste reep die ik proefde uit mijn pakket. Hiervoor had ik alleen nog Vifit repen gegeten en die vallen bij mij altijd heel goed in de smaak. De Builder’s Protein bars zijn vrij nieuw in het assortiment van Clif. Ik vond deze reep vrij machtig en ook had ie voor mijn gevoel een beetje een zanderige structuur. Hij vult uitstekend en smaakt verder goed. Het was een heerlijk begin en smaakt zeker naar meer!

Ingrediënten:

Soy Protein Isolate, Beet Syrup, Organic Brown Rice Syrup, Organic Cane Syrup, Palm Kernel Oil, Cocoa‡, Unsweetened Chocolate‡, Organic Soy Protein Concentrate, Vegetable Glycerin, Organic Rolled Oats, Natural Flavors, Rice Starch, Organic Oat Fiber, Organic High Oleic Sunflower Oil, Cocoa Butter‡, Soy Lecithin, Salt.

VITAMINS & MINERALS

Calcium Carbonate, Magnesium Oxide, Ascorbic Acid (Vit. C), DL-Alpha Tocopheryl Acetate (Vit. E), Thiamine Mononitrate (Vit. B1), Beta Carotene (Vit. A), Niacinamide (Vit. B3), D-Calcium Pantothenate (Vit. B5), Riboflavin (Vit. B2), Pyridoxine Hydrochloride (Vit. B6), Ergocalciferol (Vit. D2), Cyanocobalamin (Vit. B12), Potassium Iodide.

Clif Builder’s Protein 20g protein bar – Chcolate penutbutter

Geef mij deze reep elke dag maar! Ik vind deze heel erg lekker. Naar mijn idee had deze geen “zanderige” structuur. Hij vult goed, net zoals de chocolade versie. Proeft echt als een traktatie na het trainen. Ik vind de pindakaas niet overheersend en daar ben ik erg blij mee. Normaal vind ik een pindakaas smaak snel overheersend en daarom koop ik ze niet snel. Ik was dus erg blij verast dat het bij deze reep goed in verhouding was.

Ingrediënten:

Soy Protein Isolate, Beet Syrup, Organic Brown Rice Syrup, Organic Cane Syrup, Palm Kernel Oil, Organic Peanut Butter, Organic Peanuts, Organic Soy Protein Concentrate, Natural Flavors, Organic Oat Fiber, Vegetable Glycerin, Cocoa‡, Rice Starch, Sea Salt, Cocoa Butter‡, Soy Lecithin, Organic Sunflower Oil, Mixed Tocopherols (Antioxidant).

VITAMINS & MINERALS

Calcium Carbonate, Magnesium Oxide, Ascorbic Acid (Vit. C), DL-Alpha Tocopheryl Acetate (Vit. E), Thiamine Mononitrate (Vit. B1), Beta Carotene (Vit. A), Niacinamide (Vit. B3), D-Calcium Pantothenate (Vit. B5), Riboflavin (Vit. B2), Pyridoxine Hydrochloride (Vit. B6), Ergocalciferol (Vit. D2), Cyanocobalamin (Vit. B12), Potassium Iodide.

 

De nieuwe protein bars vallen bij mij dus erg goed in de smaak! Ze zijn lekker, vullen goed en zijn niet te machtig. De andere bars van Clif kende ik al, althans, ik had er een paar geproefd en die vind ik heerlijk! Het zijn niet hele grote repen waardoor ze makkelijk op te eten zijn tijdens het fietsen. Al moet ik wel zeggen dat ik altijd moeite heb met de verpakking open maken op de fiets. Misschien komt dat doordat ik ze tijdens wintertochten heb getest en dus ook nog die akelige handschoenen aan had ;).

Ingrediënten:

Organic Brown Rice Syrup, Organic Rolled Oats, Soy Protein Isolate, Organic Cane Syrup, Organic Roasted Soybeans, Rice Flour, Macadamia Nuts, Organic Dried Cane Syrup, Organic Oat Fiber, Organic Soy Flour, Cocoa Butter‡, Organic High Oleic Sunflower Oil, Natural Flavors, Organic Cocoa Butter‡, Sea Salt, Soy Flour, Barley Malt Extract, Soy Lecithin, Mixed Tocopherols (Antioxidant).

VITAMINS & MINERALS

Dicalcium Phosphate, Magnesium Oxide, Ascorbic Acid (Vit. C), DL-Alpha Tocopheryl Acetate (Vit. E), Beta Carotene (Vit. A), Niacinamide (Vit. B3), Ergocalciferol (Vit. D2), Thiamine Mononitrate (Vit. B1), Pyridoxine Hydrochloride (Vit. B6), Riboflavin (Vit. B2), Cyanocobalamin (Vit. B12).

Ingrediënten:

Organic Brown Rice Syrup, Organic Rolled Oats, Soy Protein Isolate, Organic Cane Syrup, Organic Roasted Soybeans, Rice Flour, Dried Cane Syrup, Unsweetened Chocolate‡, Organic Soy Flour, Organic Oat Fiber, Organic High Oleic Sunflower Oil, Cocoa Butter‡, Barley Malt Extract, Sea Salt, Natural Flavors, Soy Lecithin, Organic Cinnamon.

VITAMINS & MINERALS

Dicalcium Phosphate, Magnesium Oxide, Ascorbic Acid (Vit. C), DL-Alpha Tocopheryl Acetate (Vit. E), Beta Carotene (Vit. A), Niacinamide (Vit. B3), Ergocalciferol (Vit. D2), Thiamine Mononitrate (Vit. B1), Pyridoxine Hydrochloride (Vit. B6), Riboflavin (Vit. B2), Cyanocobalamin (Vit. B12).

 

Hier boven zie je de bars die ik heb mogen proeven. Ze hebben bijna allemaal dezelfde structuur: compact, goed van smaak en vullen goed. De Alpine Muesli mix heeft natuurlijk wel een iets andere structuur doordat er muesli in zit, maar dit vond ik echt een heerlijke afwisseling bij de andere repen. Persoonlijk ben ik niet de grootste fan van rozijnen in mijn koekjes, maar ik kan mij heel goed voorstellen dat als je wel van rozijnen houdt deze heerlijk is!

Mijn favoriet blijft de white choclate macademia nut, maar de chocolate chip is ook erg lekker! Verder heb ik nog wat gelletjes ontvangen van Clif, maar die heb ik nog niet getest dus die komen in een tweede deel nog online!

Sommige bars hebben 9 gram eiwitten, de andere 10. Het eerste ingrediënt bij de Clif Bars’ is brown rice syrup. Ik heb even opgezocht wat voor soort suiker dit is. Zover ik het begrijp bestaat bruine rijst suiker uit drie soorten suiker: Maltotriose (52%), maltose (45%) and glucose (3%). Wanneer het van bruine rijst naar de suiker is gegaan, is het 100% glucose, hetzelfde soort suiker wat ervoor zorgt dat je bloedsuiker stijgt. Alleen zit de bruine rijst vol met lege calorieën. Wat dus betekend dat er veel energie in zit, maar geen essentiële voedingsmiddelen. Ik vind de bars onwijs lekker, maar ze zorgen er bij mij niet voor dat mijn bloedsuiker spiegel stabiel blijft. Terwijl dat juist is wat ik zoek en nodig heb! Inmiddels ben ik BYE repen aan het uitproberen. Binnenkort vertel ik je daar meer over!

 

Wat zijn jouw favoriete repen voor tijdens het sporten? Let me know!

Ps: Ik heb de producten gekregen.

Liefs,

Kirsten

2 Reacties

 1. 14 maart 2018 / 10:46

  Klinkt goed! ik ben nog niet zo van de repen, maar misschien toch maar eens proberen!

  • Kirsten
   Auteur
   14 maart 2018 / 12:03

   Ja het is erg belangrijk om tijdens het fietsen te blijven eten, elk uur iets. En volgens mij ook een bidon per uur drinken ;). Ik hou niet zo van een banaan (alleen als ie ergens doorheen zit vind ik het lekker haha) dus dan is dit ideaal voor me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *