Review: Parentini DE Tiger.2 Zwart wielrenbroek

Yes! Het is weer tijd om iets te reviewen. Vandaag review ik een wielrenbroek van Parentini. De Tiger.2 Zwart (D) om precies te zijn. Ik heb de broek al een aantal keer gedragen en vond het dus de hoogste tijd om hem op de blog te bespreken. Lees je mee?

Zo! Het werd nu toch wel echt tijd om over mijn favoriete wielrenbroek te praten op de blog. Sinds een aantal maanden ben ik ambassadrice van Parentini. Dit betekend dat ik korting krijg op de collectie en reclame voor hen maak, hier krijg ik verder niet voor betaald. Goed, nu jullie dat weten kunnen we wat mij betreft pas echt aan de gang.

Parentini is in Nederland niet een heel bekend merk en dat zorgt er vaak voor dat mensen het niet willen proberen. Dit is wat er op de website van Brakeaway staat over Parentini:

Parentini maakt al meer dan 40 jaar op ambachtelijke wijze fietskleding. Compromisloos, technisch en met een Italiaans oog voor detail.

Nog nooit van Parentini gehoord? Toch maakt Parentini al fietskleding sinds 1976. Ook in Nederland is het merk lange tijd populair geweest. Parentini produceerde namelijk jarenlang de wielerkleding voor Colnago. Toen deze kleding langzaam van het Nederlandse asfalt verdween, verdween ook dit mooie Italiaanse merk ook van Nederlandse bodem. In Italië is het echter nog altijd een bekende naam in wielerland, en ook vele (prof)ploegen hebben de afgelopen jaren in Parentini kleding gefietst.

Ik draag een hempje onder mijn broek, ik zie nu dat die aan de onderkant wat dubbel zit. Ligt niet aan de broek, maar aan mijn slordigheid ;).

   Even wat informatie over de broek, afkomstig van Brakeaway:

Tiger.2 Granfondo Light Anatomic Bib Short Ladies

De Tiger.2 fietsbroek, is de top fietsbroek van Parentini. De Tiger.2 broek is de ideale broek voor de lange ritten. Niet voor niets gebruiken we voor deze broek als basis materiaal “Granfondo Light”. Een geavanceerde samengesteld materiaal met een bijzondere constructie maakt fietsbroek perfect ademende, zorgt voor een snelle afgifte van je warmte en geeft je maximaal comfort.

De Tiger.2 is voorzien van de C6-Flou dames zeem. De C6-Flou dames zeem geeft je een hoge comfort, heeft antibacteriële eigenschappen, geeft je een perfecte ondersteuning en droogt snel.

De brede elastische banden aan de pijpen biedt een stevige aansluiting op je bovenbeen. De stukjes siliconen aan de binnenzijde zorgen ervoor dat deze niet omhoog schuiven.

De zeer elastische bretellen zorgen voor een hoog draagcomfort. Toepassing van speciale lijmtechnieken, geven een hoge afwerking maar zorgen er ook voor dat de elasticiteit gewaarborgd blijft. Uiteindelijk wil niemand bretels die “knellend” aanvoelen.

Maattabel

S M L XL
Heup breedte 94 cm 98 cm 104 cm 110 cm

Goed, wat vind ik er eigenlijk van? Als eerst valt natuurlijk enorm op dat de broek geen bretels heeft, maar dat het meer op een shirt lijkt wat er aan vast zit. Ik heb hier persoonlijk geen last van en denk dat het juist wel wat extra comfort met zich mee brengt, zeker als je wat grotere borsten hebt. Ik draag zelf een small en die zit mij prima! Ik heb de broeken altijd liever iets te strak zitten dan te los, anders ben ik bang dat het zeem niet fijn zit.

Wat mij enorm opviel toen ik de broek voor het eerst aan deed: het fijne zeem! Deze broek heeft écht het fijnste zeem dat ik tot nu toe heb aan gehad. Ik heb best snel zadelpijn, maar met deze broek blijft dat zo goed als weg.

De broek zit strak, maar ik kan er nog gewoon in ademen ;). De broekspijpen zijn aan de onderkant voorzien van een randje met siliconen zodat de pijpen mooi aan blijven sluiten. Het is enorm fijn materiaal en zorgt er voor dat ik mijn warmte goed kwijt kan.

Ik heb zelf ook twee shirts van Parentini, maar die lagen op het moment dat ik de foto’s ging maken in de was ;). Dus trok ik een ander geliefd shirt aan!

De broek kost €149,95 en is daarmee wel echt de duurste broek die ik in de kast heb liggen. Wel vind ik hem elke euro waard. Het is echt mijn meest gedragen broek in mijn kast. De broek kan je op Brakeaway vinden.

 

Ken jij Parentini al? Als je iets van dit fijne merk wilt bestellen kan dat bij Brakeaway.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *