Road 2 de Amstel Gold Race #2

Vorige week gaf ik jullie wat algemene informatie over de Amstel Gold Race en vertelde ik dat ik nu al zenuwen heb.. Vandaag is het tijd om te praten over mijn afgelopen trainingsweek! Een week waarin ik niet buiten heb gefietst, maar wel veel op de Tacx heb gezeten. Ik vertel je er in dit artikel van alles over!

 

Tacx trainingen

Sinds kort staat de Tacx van mijn vader in Groningen! Super fijn, want als het nu slecht weer is kan ik mooi binnen trainen. En dat doe ik dus ook. Ik ben dol op buiten zijn, maar door de vele pijn in m’n rug leek het mij niet verstandig om buiten te fietsen. De kou op mijn stijve rug leek me niet echt echt bevorderend.

Op de Tacx doe ik vooral korte trainingen, of beter gezegd, ik fiets er m’n benen op los en zorg dat ik tenminste wat cardio doe. Ik heb geen smart trainer waardoor het best wel saai is om binnen te fietsen. Gelukkig kon ik de Olympische Spelen al snel aan zetten waardoor ik al een stuk leuker beeld had.

Toch kreeg ik het niet echt voor elkaar om langer dan 45 minuten binnen te fietsen. Ook echt tot het gaatje gaan binnen vind ik moeilijk. Ik heb het heel snel bloedheet en ben snel uitgekeken op binnen zijn. Daarnaast kreeg ik vorige week veel last van m’n knie. Tijdens de bikefitting had Kevin mijn linker schoenplaatje iets ander op m’n schoen gezet om mijn knie te corrigeren. Alleen mijn knie is hier nog niet helemaal klaar voor (het probleem in mijn rug heeft hier mee te maken), dus ben ik van de week nog even terug geweest en hebben we hem weer terug gezet.

Core trainingen

Voor het fietsen is het belangrijk om je core aan te spannen. Je benen moeten het werk doen en je bovenlichaam moet zo stil mogelijk blijven. Core training is dus noodzakelijk. Zeker voor mij aangezien ik veel kamp met mijn rug problemen. Al komt mijn rug probleem echt vanuit de stress. Ik heb een aantal oefeningen meegekregen van Sam en Kevin. Sam is de fysio waar ik normaal “altijd” naartoe ga en bij Kevin kom ik voor bikefitting.

Krachttraining

Dit gaat super! Krachttraining is al een aantal jaar mijn nummer 1 sport en dit is nu nog steeds zo, zeker in de winter. Ik merk dat ik steeds sterker word en mijn spieren komen steeds meer naar voren. Het is nu zaak om mijn vet percentage te laten zakken zodat mijn harde werk word beloond! Hier komt binnenkort meer over. Ik ga namelijk een nieuwe weg in en dat gaat voor interessante dingen zorgen ;).

 

Conclusie

Het echte fietsen gaat nog niet echt super. Ik moet echt kilometers gaan maken en genieten van de buitenlucht! De komende tijd ga ik mijn fiets uren weer verhogen. Daarbij ga ik ook steeds meer naar plekken waar ik wel heuvels kan fietsen, want aan dat Groningse platteland heb ik niks voor de AGR ;p.

 

Liefs,
Kirsten 

 

2 Comments

  1. Judith Armande 19 februari 2018 / 13:25

    Lijkt me echt ideaal zon tacx! Maar snap wel dat je dan wel snel uitgekeken bent!

    • Kirsten 19 februari 2018 / 18:06

      Is het ook! Zeker als het slecht weer is, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *