Road 2 de Amstel Gold Race 2018

Op 15 april 2018 fiets ik de Amstel Gold Race, toertocht. Het is een tocht van 150 kilometer in het Limburgse landschap. Wat dus betekend: heuveltjes! Zoals jullie weten woon ik in Groningen, een provincie waar geen heuvel te bekennen is. Je snapt het, het wordt een uitdaging. Zeker aangezien ik met wat kleine blessures kamp/heb gekampt. In deze serie ga ik jou wekelijks bijpraten over mijn trainingen naar deze tocht toe. Ik train zowel in de sportschool, als op de fiets.

 

Zenuwen

Laat ik maar met de deur in huis vallen, ik heb zenuwen. Nu al? JA! Nu al. Waarom? Nou, omdat ik vind dat ik nu al geen optimale voorbereiding heb en dat maakt me onzeker. Ik heb voor mijn gevoel nu al niet genoeg kilometers gemaakt om daar straks een hele fijne basis te hebben. Daar kan ik mij nu natuurlijk heel druk om gaan maken, of ik ga nu gewoon keihard mijn best doen om te zorgen dat het toch nog enig zins goed komt tegen die tijd.

Wat informatie over de tocht

De 150 km tocht kent 2280 hoogtemeters (omg). Deze zullen worden overwonnen bij de volgende klimmetjes:

 • Geulhemmerberg
 • Bemelerberg
 • Loorberg
 • Camerig
 • Gemmenicherweg
 • Drielandenpunt
 • Kruisberg
 • Eyserbosweg
 • Huls
 • Fromberg
 • Keutenberg
 • Cauberg

Bron

 

Als ik het parcours zo zie vind ik het een super mooi en leuk parcours! Zoals jullie weten fiets ik nog niet zo heel lang en heb ik nog nooit in Maastricht gefietst. Dat lijkt me ook echt super leuk, dus wat dat betreft heb ik erg veel zin in.

Ik ga de tocht fietsen met een aantal mensen die ik “ken” via Instagram! Super tof vind ik dat. Echt door Instagram heb ik al super veel nieuwe mensen leren kennen, helemaal sinds ik ben begonnen met wielrennen. Onwijs leuk! Ik heb eigenlijk nog niemand van de groep in het echt gezien, dus ik ben erg benieuwd hoe dat gaat, haha. Maar het komt vast goed! Wat Limburgse gezelligheid en een hoop supporters onderweg en het komt vast goed, toch?

Trainingsschema

Ja, het was de bedoeling dat ik in november begon met een schema, maar die heb ik nog niet. Jeetje Kirsten, dat is vier maanden terug! I know. I know, echt. Soms komen er anderen dingen tussendoor die even meer prioriteit hebben, het is niet anders. Deze week wil ik dan alsnog aan de slag met een schema om er  toch voor te zorgen dat ik zo goed mogelijk aan de start kom. Momenteel doe ik namelijk maar wat en dat schiet natuurlijk ook niet echt op. Het is tijd om het nu echt serieus aan te pakken voordat het echt te laat is!

In de tussentijd heb ik, gelukkig, niet stil gezeten. Ik fitness nog steeds 3 keer per week en probeer 2 keer per week t fietsen. Helaas zijn de afstanden niet zo groot door blessures.. Ik heb veel stijve spieren en last van m’n rug waardoor lang op de fiets zitten niet fijn is. Hierdoor ben ik nu veel aan het stretchen en foamrollen in de hoop dat het straks beter gaat. De lange duur trainingen moeten nu echt van start gaan. Ik kan veel op karakter rijden, maar geen 150 kilometer inclusief 2280 hoogtemeters ;).

 

Goed! Vanaf nu ga ik je dus wekelijks op de hoogte houden met mijn road 2 de Amstel Gold Race! Ik heb er zin in. Wat ook super leuk is: mijn ouders komen kijken! Ze komen mij aanmoedigen. Ze nemen fietsen mee zodat ze een beetje van punt naar punt kunnen fietsen, de schatten. Nu al zin in. (Ok behalve het enorme afzien, haha).

Heb jij momenteel een trainingsdoel? Zo ja, waar train je voor? Let me know! 

Liefs,
Kirsten

 

2 Reacties

 1. 12 februari 2018 / 11:13

  Super stoer dat je dit gaat doen ondanks de weinige ervaring! M’n broer is een fanatieke fietser en heeft hem een aantal jaar gefietst. Er zitten echt een paar pittige klimmetjes bij, maaar ik weeet zeker dat je het kunt! Gewoon lekker in je eigen tempo doen! En genieten van het landschap! Het is er zoo mooi!

  Mijn doel is om eind mei de mont Ventoux te gaan beklimmen voor Tour Du ALS! Ik moet ook nog flink door trainen, maar merk dat spinning al een heleboel voor mij gedaan heeft!

  Succes met je verdere voorbereiding!

  • Kirsten
   Auteur
   12 februari 2018 / 12:33

   Thanks! De Mont Ventoux beklimmen voor ALS vind ik ook heel stoer!! Goed bezig. Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *