Sport is emotie

Tijdens het sporten kan ik mijn emoties kwijt. De gedachtes die al uren door mijn hoofd rond dwalen krijgen een plekje. Ik zet ze opzij. Tijdens het sporten moet ik lachen, ben ik trots op mijn prestaties of ben ik op mijn tanden aan het bijten omdat ik eigenlijk niet meer kan, maar niet wil opgeven. Als ik tv kijk, kijk ik het liefst naar sport. Vanavond keek ik het NOC*NSF Sportgala van 2017 terug. Ik schoot meerdere malen vol. Waarom? Omdat sport (voor mij) emotie is.

Ik krijg kippenvel van sport. Het doet iets met mij, het maakt iets los. Waar iemand die gek is op wiskunde enthousiast wordt van een (voor mij) bizar moeilijke opdracht, sta ik te springen door de kamer wanneer Rico Verhoeven iemand knock out slaat. Krijg ik tranen in mijn ogen als de Oranjeleeuwinnen Goud winnen. Zit ik op het puntje van mijn stoel als er bij het hockeyen shoot outs worden genomen.

Mijn liefde voor sport lijkt met het jaar, of misschien wel met de maand, groter te worden. Het is dan ook niet zonder reden dat ik een sport studie doe. Tegenwoordig ben ik in mijn vrije tijd ook niet met veel andere dingen bezig dan met sport. Eigenlijk heeft alles in mijn leven momenteel wel op een manier connectie met sport. Waarom? Omdat het voor mij de mooiste uitlaatklep is die er is. Maar ook de manier waar ik weer energie van krijg. Als ik de hele dag op kantoor heb gezeten kan ik niet wachten om in de avond met ijzer te smijten. Progressie te boeken en mezelf af te beulen met (zware) gewichten. Op een dag dat ik mij slecht voel stap ik het liefst zo snel mogelijk op het paard, of fiets en ben ik uren onderweg tot ik het een plekje heb gegeven. Achteraf geeft dat zo’n goed gevoel. Een soort van verlossing.

Ik ben gek op sport en ben trots op mezelf dat ik zoveel progressie maak. Ik heb het nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik vroeger gezet en onzeker was. Op Instagram deel ik geregeld foto’s van hoe ik er “vroeger” uit zag. Toen vond ik sporten ook al leuk, maar drukte ik dat toch een beetje weg. Nu ga ik ervoor en vind ik niks mooiers dan dat!

Ben jij sport fanaat?

Liefs, Kirsten

En via deze weg wil ik je hele fijne feestdagen wensen en een sportief 2019!

Volg mij ook hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *