Stage verhalen deel 1 – mijn leukste stage uit mijn eerste jaar!

Hi allemaal! Velen van jullie zullen het misschien wel weten, of misschien helemaal niet. Maar vorig jaar slaagde ik voor mijn opleiding ‘Paardenhouderij en management niveau 4’. Ik heb vier jaar lang een super leuke tijd gehad. Mijn opleiding volgde ik op het Groenhorst College te Barneveld. Het lijkt mij leuk om zo nu en dan een van mijn toffe stages uit te lichten. Vandaag beginnen we met mijn leukste stage uit het eerste jaar!

Vanuit de opleiding moesten we eerst bij een bedrijf twee dagen in de week stage lopen en in het daarop volgende blok moesten we een 10 weekse stage lopen van vijf dagen in de week. Op het bedrijf waar ik de twee dagen in de week stage liep had ik het niet heel erg naar mijn zin. Gelukkig bood de hoefsmid destijds aan dat ik daar anders wel stage mocht lopen.

Zo gezegd zo gedaan. En dat was een super goede beslissing, aangezien ik tot op de dag van vandaag (vier jaar later) nog steeds contact met hen heb en ook een paar keer per jaar op het bedrijf pas. Mijn werkzaamheden bestonden uit voeren, vegen, mesten, opstrooien, paarden in de wei/paddock zetten, longeren en rijden. Gewoon, het normale werk als je in de paardenhouderij werkt.

Heerlijk vond ik het. Ik denk toch echt dat ik oprecht het gelukkigste ben als ik lekker aan het werk ben op stal. Aan het werk met de paarden, de dingen doe die op zo’n bedrijf gedaan moeten worden.. Ja, dan ben ik echt helemaal in mijn nopjes.

Op het bedrijf loopt verder geen personeel, je werkt gewoon met de eigenaren en hun paarden. Een goed bedrijf voor mij om mijn stages mee te beginnen. Als ik iets niet wist kon ik het vragen en ik kreeg vaak les. Ik heb op dat bedrijf heel veel geleerd en denk er nog vaak met plezier aan terug.

Ik mocht hele fijne paarden rijden waar ik ontzettend veel van heb geleerd. Ik had al een tijdje niet heel fanatiek meer gereden en was enorm blij dat ik bij hun gewoon mocht rijden. De paarden die ik reed waren zowel jonge paarden die net zadelmak waren tot paarden die Z sprongen op concours. Voor mij ontzettend leerzaam en zoals ik al zei, ik kijk er nu nog steeds met veel plezier op terug!

Eens in de zoveel tijd ga ik even bij ze langs om te kijken hoe het gaat en wat voor leuke beesten ze nu hebben staan. En zoals ik al zei, een paar keer per jaar werk ik nog voor hun door op te passen als ze op vakantie zijn.

Soms mis ik die leuke stage tijden van het Groenhorst wel. 😉

IMG_2483

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *