Stage verhalen deel 2 | Mijn stage in het buitenland

Vorige week plaatste ik mijn eerste deel van ‘Stage Verhalen’ online. Vandaag staat deel 2 voor je klaar! In mijn tweede jaar ging ik onder andere op stage in het buitenland. Een hele toffe ervaring die ik iedereen aan raad. Of het nou om een paardenstage gaat of een economie stage, een stage in het buitenland is voor iedereen een goed idee.

Ik wou heel graag naar een Engels talig land zodat ik op ‘spelenderwijs’ mijn Engels kon verbeteren. Al snel werd Engeland het land waar ik heen zou gaan, lekker dichtbij en een kennis van mij had een jaar ervoor bij een bedrijf stage gelopen wat haar goed beviel. Na wat contact met haar over dat bedrijf te hebben gehad leek het mij wel wat.

Een stage in het buitenland heeft natuurlijk iets meer voorbereiding nodig dan een normale stage. Mocht jij net als ik een stage willen lopen in het buitenland, kaart dit dan op tijd aan bij je opleiding zodat jullie samen naar de mogelijkheden kunnen kijken. Ik kreeg bijvoorbeeld een hoop geld mee om alles te kunnen bekostigen daar en er moest het een en ander qua papier werk geregeld worden. Denk daar dus goed aan als je een stage wilt lopen in het buitenland!

Goed, mijn stage dan. Ik liep stage bij AP Equestrian een dressuurstal in Chippenham, ongeveer een half uur met de bus van Bristol en Bath. Ik liep twaalf weken stage op dit bedrijf en heb er enorm van genoten. Het was behoorlijk vermoeiend, omdat ik zo’n tien paarden op een dag reed in combinatie met fulltime Engels praten. Want vergis je niet in het feit dat een andere taal spreken zoveel energie kost. Van een uurtje per week Engels leren op school, naar fulltime twaalf weken lang Engels praten, dat is nog al wat. Elke avond was ik dan ook helemaal gesloopt als ik mijn bed in dook, maar hoe moe ik ook was, ik keek eigenlijk altijd met een voldaan gevoel terug op de dag.

Het waren redelijk lange dagen, maar wel hele leerzame. Alice, de eigenaresse, trainde destijds (geen idee of ze dat nu nog doet) met een paar paarden bij Carl Hester, wat op zich natuurlijk al best leuk was. Ik ben een keer mee geweest en ondanks dat ik met dat soort dingen heel nuchter ben, ik bedoel, hij moet ook gewoon naar de wc en de rekeningen betalen… Vond ik het wel heel erg leuk en leerzaam. Heel leuk om te zien hoe hij les gaf.

Ik werkte zo’n 5,5 dag per week en begon om 7 uur. De vader van Alice had dan al gevoerd en wij moesten dan beginnen met de stallen, meestal hoefde ik er maar drie te doen en dan mocht ik een half uur pauze houden. Iets wat ik totaal niet gewend was. Zo weinig mesten? Nu al pauze? Oke, ik vind het prima, haha. Rond acht uur was Alice meestal op het terrein, zij woonde niet op stal, en dan moest het eerste paard al los gereden zijn. Meestal deed Holly dat, zij was destijds de ‘head girl’ of wel, stal meester. Verder was ik voornamelijk bezig met paarden op en afzadelen, los rijden, zelf rijden in de baan, galop training, buiten rijden over de stenen (goed voor de pezen)  en aan het eind van de dag voerde wij zelf.

https://youtu.be/Mqy5oizS9u4

( Ik ben me er van bewust dat ik hier zonder cap rijd, ik hoef hier ook geen commentaar oid op. Dit is iets wat ik alleen op dit bedrijf deed, drie jaar geleden. Ik rij nu gewoon altijd met mijn cap op mijn hoofd ;). )

Het is bijna onbeschrijfelijk hoeveel ik heb geleerd in deze twaalf weken. Zowel qua paardrijden, maar ook qua Engels en wat dacht je van mijn zelfstandigheid!? Ik woonde in een oude caravan op het terrein en was eigenlijk altijd op mezelf aangewezen, er was slecht internet. Toch verveelde ik me eigenlijk nooit. Op mijn vrije dag ging ik naar de stad, de ene week ging ik naar Bath, de andere naar Bristol. Op de halve vrije dag deed ik mijn boodschappen in Yate. Na werk tijd ging ik vaak nog een rondje hardlopen. Destijds was Annemerel druk met haar #fitforsummer challenge en daar deed ik actief aan mee.

Als ik de mogelijkheid krijg neem ik hem met beide handen aan om nogmaals naar het buitenland te gaan voor een stage. Dit is namelijk zo ontzettend leerzaam. Ik weet nog heel goed dat toen ik terug kwam en we na de vakantie weer bij Engels zaten en een presentatie moesten geven over een stage dat men begon te lachen toen ik begon te praten. Waarop ik vroeg waarom er werd gelachen, ze stonden versteld van mijn Engelse accent. Voordat ik weg ging sprak ik heel gebrekkig Engels en durfde ik nauwelijks te spreken. Toen ik terug kwam was ik trots op het Engelse accent wat ik had gekregen.

Een stage in het buitenland is echt een onvergetelijke ervaring en kan ik iedereen aanraden!

IMG_3494

IMG_3463

2 Comments

  1. Sophie 7 juni 2016 / 20:47

    Ah wat gaaf zeg! Superfijn dat je school je wil helpen en naar mogelijkheden wil zoeken. Onze school heeft vooral de instelling ‘zoek het maar uit’ als je naar het buitenland wil. Zonde!

    • Kirsten 8 juni 2016 / 19:20

      Ja was echt heel goed geregeld! Op welke school zit jij dan? Want het is wel vervelend als je alles zelf uit moet zoeken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *