Stage verhalen deel – 3 Stal Wilten

Vandaag is het de hoogste tijd voor stage verhalen deel 3! In mijn derde jaar liep ik stage bij Stal Wilten. Het was een ontzettend drukke, maar hele leerzame periode. Vandaag vertel ik je er van alles over, dit is echt een aanrader voor als je een uitdagende, leerzame en druk stage bedrijf zoekt. Geen dag is hetzelfde. Lees snel meer!

Stal Wilten is een stal wat hunters, jumpers en equitations verkoopt naar Amerika. Roy is altijd op zoek naar goede paarden in Nederland, maar volgens mij ook in Belgi√ę en Duitsland, om deze vervolgens rustig thuis klaar te stomen voor het werk in Amerika. Roy heeft ontzettend veel goede connecties in Amerika (maar ook in Nederland ūüėČ ), waardoor dit ook een stal is waar je goed aan je Engels kan werken. Er komen namelijk erg vaak Amerikanen over naar Stal Wilten¬†om paarden te kijken.

Familie Wilten heeft veel ervaring met stagiaires. Jaren lang hebben ze maneges gehad waar ze ook vaak stagiaires hebben begeleid. Je krijgt bij Stal Wilten veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het is een enorm druk bedrijf, er gebeurt veel, maar waar je als stagiaire ook veel mogelijkheden krijgt. Doordat het geen doorsnee paardenbedrijf is, met niet al te veel paarden, kan je veel dingen leren die je op andere bedrijven niet kan leren door de enorme drukte.

Klinkt misschien een beetje dubbel, maar doordat Roy niet meer dan 25 paarden op stal heeft staan, krijg je dus enorm veel mee waar je op drukke stallen niet bij mee kan kijken. Zo heb ik vaak mee kunnen kijken als Natasja kwam voor de lymfedrainage, iets waar ik nog helemaal niet bekend mee was maar door Stal Wilten ontzettend enthousiast over ben geworden. Om maar een voorbeeld te noemen.

Mijn werkzaamheden bestonden uit voeren, stal werkzaamheden (mesten, vegen), paarden klaar maken, helpen met springen, filmen, longeren, soms rijden, helpen wanneer er foto’s gemaakt moesten worden. Paul, de vader van Roy en Roy hebben mij veel (spring)les gegeven, waardoor ik echt voor een groot deel over mijn spring angst ben gekomen. Daar ben ik hun nog altijd ontzettend dankbaar voor.

Schermafbeelding 2016-06-15 om 21.48.40 Schermafbeelding 2016-06-15 om 21.48.20

Ondanks de enorm drukke en lange dagen heb ik het geen dag niet naar mijn zin gehad. Zoals ik al eerder vertelde, elke dag was wel weer anders. Dan kwamen er klanten, dan moesten we filmpjes maken, dan werd er gewoon getraind.. Stal Wilten is daarbij een ontzettend mooi bedrijf en denkt ontzettend goed aan de gezondheid van zijn paarden. Dat is voor mij ook echt een enorme pluspunt. Ik heb ook wel eens bij een bedrijf stage gelopen waar dat toch anders ging.

Wat ook erg interessant is voor stagiaires is het mee kijken bij de dierenartsen. Wanneer er weer een paard verkocht is naar Amerika moet deze gekeurd worden, hier mocht ik vaak bij zijn.

Kortom echt een super leuke stage voor een goed gemotiveerde stagiaire die niet bang is om hard te werken en open staat om veel te leren.

Alle foto’s in deze blogpost zijn afkomstig van¬†https://www.stalwilten.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *