Studie update!

Tussen de laatste studie update en vandaag zit volgens mij alweer een behoorlijke tijd. Die kwam namelijk op 15 april online, een maand geleden! Vandaag praat ik je bij over hoe het nu gaat, wat ik nu doe en wat ik in september ga doen!

Zoals jullie in de update van 15 april hebben kunnen lezen was blok drie absoluut niet mijn blok. Ik was veel ziek, altijd moe, kon niet wennen aan de hoeveelheid werk in combinatie met projecten, leren voor de aller eerste tentamens en een gewoon leven ernaast. Ik had me aangemeld voor de cursussen effectief studeren en tentamen training. Wat er ook zou gebeuren, ik zou mijn BSA halen. Maar toen ik er goed over na ging denken kwam ik er achter dat ik helemaal niet gelukkig was op deze manier.

Het was me te veel. Te veel in een keer, de stap te groot. Ik trok het gewoon niet en begon daardoor aan alles te twijfelen. Inmiddels was ik mezelf niet meer. Kon om de kleinste dingen al janken en kon dagen slapen zonder enig teken van energie. Ik was er klaar mee en besloot in overleg met mijn ouders dat deze opleiding het nu niet voor mij zal zijn. De opleiding op zich vind ik echt wel heel leuk, maar voor nu was het het gewoon niet. Het lukte niet. De lat was voor nu te hoog gegrepen. Ik besloot me aan te melden voor de mbo opleiding Media vormgever op het Noorderpoort. Een zelfde soort opleiding, maar dan een stapje terug. Namelijk op het mbo. Bij CMD krijg je namelijk geen knoppen theorie (theorie over de Adobe programma’s die je continue moet gebruiken) dat vinden ze iets wat voor het mbo is en als je het nog niet onder de knie hebt dan zal je het jezelf via tutorials aan moeten leren. Dat kan natuurlijk prima, maar doordat ik zoveel tijd bestede aan het leren en de projecten kwam ik daar niet meer aan toe. De mbo versie leek mij een goede stap om wel toe te komen aan de ‘knoppen theorie’. Daarna kon ik altijd nog terug naar de Hanze.

Doordat ik me na 1 mei had aangemeld bij het Noorderpoort moest ik een speciale intake doen. Ik had het stukje ‘neem een portfolio mee’ behoorlijk serieus genomen en kwam met een op A3 formaat portfolio de school binnen. Toen ik het Noorderpoort de week er voor aan de telefoon had kreeg ik te horen dat er nog plek was en dat ik bijna wel zeker was van een plek. Toen ik op de intake ochtend aan kwam, was dat wel anders. Doordat ik me na 1 mei had aangemeld in combinatie met veel aanmeldingen, bleek de opleiding al vol te zitten. Wel kreeg ik te horen dat er altijd een hoop mensen afvallen waardoor eigenlijk iedereen wel geplaatst wordt. Spaans benauwd kreeg ik het. Wat als ik niet geplaatst wordt? Wat ga ik dan doen? Ik moest ondertussen aan de slag met een teken opdracht, je begrijpt dat ik in de stress schoot. Tekenen kan ik namelijk voor geen meter! Gelukkig kan ik het verhaal er achter wel heel duidelijk maken en dat was in deze opdracht ook erg belangrijk.

Tijdens de intake dag had ik ook twee gesprekken, een met een docent en de ander met de leerling begeleider. Beide gesprekken waren positief en van beide kreeg ik ook een positief advies. Nu nog wachten op dat belletje, dacht ik.

Inmiddels vlogen de dagen voorbij en had ik een afspraak staan met Martine en Willemijn van de blogs LifeLiveGorgeous en 2WMN. Ik had hun namelijk een paar weken daarvoor een mail gestuurd of het mogelijk was om bij hun een zomer stage te lopen om mijn edit en photoshop skills te verbeteren. Voor zowel CMD als media vormgever zou ik dat goed kunnen gebruiken. Ik had een gesprek met hen en dat was ontzettend gezellig! Doordat ik inmiddels al met CMD definitief gestopt was, kon ik direct na de vakantie van Willemijn en Martine beginnen.

Vorige week ben ik met mijn zomer stage begonnen en ik vind het ontzettend leuk. Ik leer er heel veel over bloggen, YouTube en zakelijke dingen. Mijn eigen blog groeit door hun echt enorm en daar ben ik ze nu al ontzettend dankbaar voor. Door hun leer ik om te gaan met bepaalde zaken die als blogger van belang zijn en leer ik alles steeds beter en handiger aan te pakken. Heel fijn! Maar niet alleen mijn blog groeit dankzij hen enorm. Binnen twaalf uur nadat de foto met Willemijn, Martine en mij online kwam op Instagram had ik 200 volgers erbij. Inmiddels, een week later, al bijna 300. Heel tof! Ik vind het heel lief dat ze mij zo betrekken bij hun blog, campagnes en social media.

En zo dacht ik dat ik in september zou beginnen aan een media vormgever opleiding op het mbo, zo bedacht ik me deze week dat ik dat helemaal geen goed idee vind. Ja jongens, het is nooit saai met mij om je heen ;). Ik zie mezelf gewoon niet als een echte grafisch vormgever. Begrijp me niet verkeerd. Het uitwerken vind ik leuk, althans, de meeste dingen, maar ik ben gewoon niet creatief genoeg om het allemaal te bedenken. Plus dat ik heel gericht wist welke kant ik op wou, de media kant van de paardensport. Werken bij de bladen, bij de pers accreditatie en noem het maar op. Maar als je dan goed nadenkt, de bladen verdwijnen steeds meer.. Er zijn veel grafisch vormgevers die veel beter zullen zijn dan ik en ja.. Daar wordt ik niet heel blij van ;). Ik wil graag heel succesvol ergens in zijn en als ik mezelf goed aan keek, wist ik dat het hier nooit mee zou gaan lukken. Dat zit gewoon niet in mij. Wat helemaal niet erg is, maar wel goed om te beseffen.

Bloggen, content maken, mensen inspireren en motiveren dat vind ik ontzettend tof om te doen. Echt je zou kunnen zeggen dat ik dat momenteel het aller leukste vind, naast trainen met Rico. Maar daar wordt je niet tot opgeleid bij CMD en ook niet bij Media Vormgever.

Naast dat allemaal vind ik sporten heel leuk, steeds leuker en leuker. Ruiterfitheid, iets waar ik ook wel eens over schrijf, vind ik interessant en super tof. Inmiddels heb ik me ingeschreven voor Sport Gezondheid en Management. Ik ga de Associate Degree volgen aan de Hanze Hogeschool. Dit is een twee jarige hbo opleiding, waarmee ik (als ik dat wil) door kan stromen naar de laatste twee jaar en dan zou ik mijn bachelor diploma kunnen halen. Wie weet ga ik dat ook nog wel doen. Maar voor nu ben ik ontzettend blij met mijn keuze voor AD SGM. Ondertussen ben ik al aan het trainen voor de matchingday, een soort toelatingstoets. Ik moet dan de coopertest doen, gister stond ik voor het eerst sinds tijden op de loop band, een aerobic dansje waarvan ik een deel opgekregen heb en het andere deel zelf moet verzinnen en ik moet die dag een pitch geven waarvan ik op de dag zelf het onderwerp krijg.

Twee van de drie dingen zijn dus goed voor te bereiden. Shauni, van RunTrainEat die doet de bachelor opleiding en die wilt mij gelukkig wel helpen met het aerobic stuk.

Tot zover mijn update! Het is misschien een lang verhaal, maar er is ook een hoop gebeurt in de afgelopen vier weken. Binnenkort ga ik een stage dag vloggen voor op mijn YouTube kanaal zodat jullie een beetje mee krijgen wat ik nu op zo’n stage dag allemaal doe. Verder ga ik jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden en voorzien van leuke blogposts. Zowel hier, als op LiveLifeGorgeous en op 2WMN.

Liefs!

De foto die ik gebruik is een stockfoto.

8 Comments

 1. wendy 16 juni 2016 / 10:09

  Fijn dat je inmiddels een keus hebt kunnen maken. Ik hoop voor je dat je op je plek bent bij je nieuwe opleiding.

  • Kirsten 16 juni 2016 / 14:59

   Dankjewel! Ik hoop het ook. We gaan het zien in september. Ook daar zal ik weer updates over plaatsen.

 2. Leoni - Justtravelme 16 juni 2016 / 13:08

  Veel gebeurd dus de laatste tijd. Ik hoop voor je dat je toegelaten wordt en je het naar je zin krijgt op je nieuwe opleiding.

 3. Yvon 16 juni 2016 / 18:08

  Hai..als je nog extra hulp nidig hebt voor de arobic…ik heb arobiclessen gegeven en kan je best op weg helpen..( maak het je vooral jezelf niet te moeilijk in de choreo..) Als je er niet uitkomt met je andere hulp moet je naar even aan de bek trekken hoor!!

  • Kirsten 16 juni 2016 / 20:38

   Ah dat zou top zijn! Ik stuur je van de week even een berichtje :).

 4. Pien B 17 juni 2016 / 14:56

  Eey Kirsten,
  Besef je wel dat je die 200 volgers gekregen hebt door Willemijn en Martine. Ik ben hier ook beland door hun. Al moet ik zeggen dat ik erg teleur ben gesteld. Dit niveau is nog veel lager. Ook bij je filmpje je zei steeds hetzelfde. Je hebt nog veel te leren en misschien na een jaar zit je op een goed niveau.

  • Kirsten 18 juni 2016 / 15:11

   Hoi Pien, natuurlijk besef ik dat ik die volgers door Willemijn en Martine heb, dat maak ik ook vaak genoeg duidelijk. De reden dat ik bij hen stage loop is om mezelf + mijn blog te ontwikkelen, hierdoor is het dus logisch (voor mij) dat mijn niveau qua bloggen nog veel lager ligt. Ik ben me hier volkomen bewust van en ben er dus ook mee bezig om het te verbeteren. Maar zoals je misschien zal begrijpen kan niemand in 1 week van een in jouw ogen matig niveau naar een professioneel niveau gaan. Dat is onmogelijk. Vervelend dat je bent teleurgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *