Terugblik op 2016: wat een geweldig jaar!

2016 zit er bijna op. Man wat is dit jaar snel gegaan! Er zijn dit jaar veel dingen gebeurt waarvan bijna alles ontzettend leuk was. De hoogste tijd om terug te blikken op een fantastisch jaar. Kijk je mee?

schermafbeelding-2016-12-19-om-10-27-18

In het begin van het jaar volgde ik nog de opleiding Communication and Multimedia design, reed ik nog bij Parafrid en had ik best een saai studentenleven. Ik vond het op school leuk, deed leuke dingen met mijn toenmalige vriend en dat was het. Daarbij werkte ik op een gegeven moment bij Monique op stal waar ik in maart bij een bevalling was. Helemaal alleen! Wat was dat een mooie ervaring zeg, echt eentje om niet meer te vergeten. De dag erna had ik mijn eerste onderlinge wedstrijd met Rico. Begin 2016 reed ik veel paard en daar was ik super blij mee. Daarbij begon ik in het begin van dit jaar met YouTube! De video die ik hierboven gelinkt heb was een van mijn eerste video’s. Met Sofie nam ik mijn introductie video op, die echt nodig aan vervanging toe is.  Video’s maken vind ik ontzettend leuk om te doen en merk echt dat ik het mis als ik er even geen tijd voor heb. In het begin vond ik het mega spannend om vloggend over straat te lopen, maar nu vind ik het steeds minder erg.

Ook ging ik in het begin van het jaar voor het eerst naar een soort bloggersevent hier in Groningen. Verder ben ik voor mijn eigen blog nog niet veel op pad geweest. Mijn doel is wel om nog veel groter te worden, maar door alle drukte die erbij is gekomen lukt dat nog niet helemaal. Ik ben druk bezig met een goede planning onder de knie te krijgen die hopelijk er voor zorgt dat alles wat ik wil gaat werken, haha.

2016 was ook het jaar waar in ik na al die jaren weer op wedstrijd ging! Ik mocht met Ricochet op concours. We hadden een mooi debuut en daar was ik heel blij mee. Helaas was het van korte duur. Ik ben namelijk maar 1 keer met Rico op pad geweest. Ik besloot dat ik toch niet genoeg tijd had en weer wil gaan rijden als ik alles voor mezelf kan betalen. Geen bijrijpaarden meer voor mij.

Doordat ik zoveel met de paarden bezig was schreef ik er ook veel over. Ik schreef over mijn stage ervaringen in de paardenhouderij en ik schreef over de opleiding (deel 2) zelf die goed werden gelezen. Leuk om te zien dat er veel paardenliefhebbers langs komen. (Stage verhalen Deel 1, deel 2, deel 3,)

Tussendoor ging ik aan de slag met een personal trainer. Shauni hielp mij een tijdje om fitter te worden.  Ik schreef een nieuwe studie update waarin ik vertelde dat ik ging stoppen met de opleiding. Maar ik wou absoluut niet thuis gaan zitten, dus besloot ik Willemijn en Martine van 2wmn te benaderen. Een groot deel van de zomervakantie liep ik bij hun stage. Ik heb echt een geweldige tijd bij hun gehad en denk er nog super vaak aan terug. Het zijn zulke lieve meiden. Heel bijzonder dat ik zo bij hun in huis mocht komen en aan de slag mocht voor de blogs. We deden hele leuke dingen samen en ik heb echt van die tijd genoten. Inmiddels had ik ook de tweede bevalling op stal meegemaakt en dat was ook echt fantastisch. Een mooi, groot hengsten veulen. 

Ik mocht met Martine mee naar het Friends of the Brands event en dat was echt een hele ervaring. Heel leuk om eens mee te maken. We kregen echt een gigantische goodiebag, die we ook nog op film hebben gezet. Ook werd het duidelijk dat ik ging verhuizen naar een nieuw huis. Ik ging in het huis wonen waar Shauni ook woont!

schermafbeelding-2016-12-19-om-11-09-15

Samen met mijn toenmalige vriend ging ik naar Wenen en ik sprak veel met vriendinnen af. Zo zag ik Nanne een paar keer en dat was echt heel leuk! Ik besloot weer een nieuwe opleiding te gaan doen, SGM, en opnieuw mee te doen met de KEI week. Augustus was echt een hele leuke, maar hele gekke maand. Ik paste op een van mijn favoriete boerderijen, mijn relatie ging uit, ik deed opnieuw mee met de KEI week, was heel verdrietig, schreef me in bij Unitas SG, schreef me in bij GCHC en had introductie kamp van mijn nieuwe studie. Echt, ik was gesloopt. Al die emoties..

De novitiaatsperiode en clubvorming kostte ook veel energie, maar was wel heel leuk. Ik heb ook een super leuke club en totaal geen spijt van mijn keuzes. Door mijn schouder blessure, die ik op school op liep, kon ik al heel snel niet meer hockeyen. Dat was heel jammer, maar ik hoop na de winterstop weer volop mee te kunnen doen. Mijn huidige studie vraagt veel tijd van me en dat doet Unitas ook. Hierdoor ben ik telkens goed afgeleid, want het moge duidelijk zijn dat ik in het begin van september/oktober heel verdrietig was. Als je na 2,5 jaar uit elkaar gaat dan is dat niet niks. Ik mis hem heus nog wel eens, maar weet dat dit beter is, ook voor mij. Ik vind het nog wel lastig om me volledig te focussen op school. Ik weet niet precies waar het aan ligt, maar ik ben telkens heel snel afgeleid en kan me er niet toe zetten. Terwijl ik het wel heel leuk vind. Daar ga ik de komende tijd dus flink mee aan de slag.

Al met al heb ik dus een prachtig jaar gehad waar ik iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt heel erg dankbaar voor ben. Maar in het speciaal natuurlijk mijn veelte lieve ouders. Zij staan altijd voor mij klaar en helpen me altijd. Ondanks dat we op 2 uur afstand wonen. Ik ben trots op ze! <3

Hoe was jouw 2016? Heb je veel leuke dingen gedaan? Goede resultaten behaald? Mooie reizen gemaakt? De liefde van je leven gevonden? Vertel! Ik ben benieuwd.

 

6 Comments

 1. Kim 19 december 2016 / 13:10

  Wauw, wat is er veel gebeurd Kirsten. Je bent zoveel gegroeid als mens. Heel mooi om te lezen.
  Dikke knuffel!

  • Kirsten 19 december 2016 / 13:29

   Ja er is zeker veel gebeurd dit jaar! Maar het was super leuk, leerzaam, gezellig en soms verdrietig. Ik kijk uit naar wat volgend jaar te bieden heeft. Liefs.

 2. Willemijn 19 december 2016 / 20:50

  Wat een jaar voor jou Kirst! Mooie terugblik! 🙂 En wij vonden het ook super leuk met jou!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *