Terugblik op SGM blok 1.2

Wow, blok 1.2 is voorbij, de tentamens zijn geweest en de ebas week is ook achter de rug. Inmiddels is het derde blok al in volle gang. Dit betekend dus dat het eerste semester al klaar is en we uit kunnen kijken naar de zomer(vakantie ;)).
Vandaag is het de hoogste tijd om terug te blikken op blok 1.2. Lees je mee?

De vakken

Alle vakken stonden eigenlijk samen in het teken van een project wat wat wij moesten uitvoeren: Fit For Life. Tijdens de andere colleges kregen we allerlei informatie om dit project zo goed mogelijk te laten slagen. Tijdens het project moesten wij een dag organiseren in het teken van sport en gezonde voeding. Wij kozen ervoor om ons project te doen bij Jeugdhulp Friesland. Een super mooie organisatie waar we een erg leuke dag hebben neergezet.

Tijdens dit blok waren we veel bezig met de gezondheid van de mens. Voor het vak Health Check moesten we bijvoorbeeld drie personen testen op hun gezondheid. Zo hebben we hun vetpercentage opgemeten, hun bmi, bloeddruk etc. Verder leerde we tijdens dit vak ook hoe je een adviesgesprek moet voeren.

Ik vond het een leuk blok. Ik zat er nog niet helemaal in qua ritme, maar heb wel veel geleerd. Uiteindelijk wil ik ook voor een deel werken in de gezondheidskant van “Sportkunde” dus dit was een mooi voorproefje op alles wat komen gaat.

Tijdens dit blok moesten we ook een portfolio opbouwen wat we voor SLB moesten onderbouwen. Ik heb hier een, naar mijn mening, prachtige site voor opgezet maar deze deel ik niet mer anderen omdat dit gewoon puur over school gaat. Veel mede studenten vonden dit maar “gedoe” en noemde het “onzin”. Zelf vond ik het eigenlijk wel leuk om te doen. Je krijgt een duidelijk overzicht van hoe je er nu voor staat en waar je naartoe wilt werken.

Conclusie
Het was een leuk blok, waarbij er veel van je gevraagd wordt.

De opleiding is voor mij sowieso wel hard werken, maar dat vind ik eigenlijk helemaal niet erg. Ik vind de vakken interessant en wil me graag ontwikkelen op dit vlak. Ik ben nog altijd heel erg blij dat ik nu deze opleiding volg. Mijn moeder vroeg laatst of ik ooit spijt heb gehad dat ik gestopt ben met mijn vorige studie, maar eigenlijk heb ik geen moment spijt gehad. Wel ben ik ontzettend blij dat ik gekozen heb voor deze studie.

De eerste open dag is alweer geweest, maar mocht jij nou ook geïnteresseerd zijn in alles wat met werken in de sportwereld te maken heeft en wil je graag in Groningen studeren? Kijk dan even op de site van de Hanze voor de volgende open dag! Ik vind het een erg leuke studie, leuke docenten en er hangt een super fijne sfeer in het gebouw. Daarnaast is het een hele brede studie waarbij je veel kanten mee op kunt.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *