Terugblik semester 2 (blok 1.3 en 1.4)

Hi guys! Ik was even een tijd afwezig van de blog, maar mis het te erg om het te laten varen.
Daarom zal ik vanaf nu weer gaan bloggen, maar wel gewoon wanneer ik er zin in heb en wanneer ik tijd heb. Dit zal mijn creativiteit zeker ten goede doen, maar ook de kwaliteit van de blog. Er komen ook wat leuke dingen aan, dus hou het vooral allemaal even in de gaten!

Inmiddels zit ik al 12 dagen achter elkaar in de OB (openbare bibliotheek) om te studeren. Volgende week heb ik nog 2 herkansingen en dan begint de zomervakantie eindelijk. Aan de ene kant heb ik het idee dat het college jaar pas net begonnen is, maar aan de andere kant duurt het al eeuwen. Het afgelopen jaar is er heel veel gebeurd en ben ik vooral mentaal erg gegroeid.

Nu de hoogste tijd om jullie bij te praten over mijn studie en dan horen jullie later nog wel een keer hoe het met mij persoonlijk gaat!

Goed, blok 1.3. Dit was het blok waarin ik mijn blog echt even op 0 heb gezet en volledig voor de studie ging. Dit was ook echt hard nodig, anders zou ik het nooit halen en zou ik moeten stoppen met de opleiding.

Samen met een studiegenootje deed ik onderzoek naar het bestaansrecht van een voetbalvereniging in Harlingen. Enorm interessant om hier veel mee bezig te zijn. Het verenigingsleven in de sport wordt steeds meer besproken en dan vooral met de vraag: is dit nog wel haalbaar in de toekomst? Zijn de leden tevreden, wat is de cultuur binnen de vereniging, gaat het financieel goed… Absoluut interessante vragen om mee aan de slag te gaan. Dit project was heel leerzaam en werd afgesloten met een presentatie voor het bestuur van de sportvereniging. Na de presentatie ontstond er een leuk gesprek en hadden mijn studiegenootje en ik weer genoeg geleerd.

Het hier boven genoemde project was het “hoofdonderdeel” van blok 1.3. Er stonden dan ook 6 credits voor. Elke periode kan je 15 credits halen en per jaar 60. Verder waren we in dit blok bezig met sporttraining en sportpraktijk. Bij sporttraining gingen we het hebben over de spieren van het menselijk lichaam en hoe deze te trainen. Onwijs interessant en leerzaam. Hier hadden we een praktijk- en werkcollege van. Voor mij is dit echt de perfecte combinatie, want je past de opgedane kennis meteen toe in de praktijk.

Dit vak haalde ik in een keer en daar ben ik echt heel blij mee. Eigenlijk heb ik standaard een tweede kans voor een schriftelijk tentamen nodig. Dit komt vaak door een andere prioriteit, deadlines voor tentamens, maar bijvoorbeeld ook doordat ik de manier van vragen soms nog best ingewikkeld vind. Dat ik dit tentamen in een keer haalden was dan ook heel chill.

Sportpraktijk 3 haalde ik ook in een keer, maar dat is eigenlijk bijna altijd wel met de praktijk tentamens. In de praktijk ben ik over het algemeen heel sterk. Bij dit vak was het tentamen niet gevormd in een praktijk les, wat bij sportpraktijk 2 wel het geval was, maar mijn studiegenootje en ik moesten een presentatie houden over een bepaalde soort training. Dit ging ook echt heel goed en hier haalden we een 8 op.

Verder ben ik in blok 1.3 begonnen bij de Almanakcommissie van G.C.H.C. Dit is de studentenhockeyvereniging waar ik lid ben. Hier ben ik samen met een ander commissiegenootje verantwoordelijk voor de lay-out wat er voor zorgt dat ik mijn opgedane skills van mijn vorige studie weer kan toepassen!

Blok 1.3 was voor mij wel echt een heel goed blok. Ik haalde veel punten binnen en maakte echt even een inhaal slag, die dus echt keihard nodig was.

Na blok 1.3 komt natuurlijk blok 1.4. In dit blok mochten we voor het eerst kennismaken met stage lopen op hbo niveau. Het was een korte stage van zo’n zes weken. Eigenlijk was het de bedoeling dat iedereen stage liep bij een sportschool, maar mijn eigenwijze ik liet dit niet toe. Ik zie mijn toekomst immers niet in die branche, dus vroeg of het mogelijk was om ergens anders stage te lopen, iets wat meer toekomstgericht is. Een stage van zes weken vind ik persoonlijk veelte kort. Het zorgt ervoor dat beide partijen er eigenlijk net niks aan hebben (student – bedrijf). Helaas is hier niet heel veel in te veranderen en moet je vaak roeien met die riemen die je hebt.

Dit mocht, maar ik moest wel in tweetallen (net als de rest). Verplicht in tweetallen stage lopen vind ik persoonlijk echt het stomste wat er is, maar goed. Ik vond een studiegenoot die samen met mij stage wilden lopen en de stage kon beginnen. Ik liep samen met J. (studiegenoot is zo’n lang woord om telkens te typen, haha #lui.) stage bij Ruiterfit.nl. Dit is een bedrijf wat zich bezig houdt met de fysieke en mentale fitheid van ruiters/amazones. Onwijs interessant en voor 90% hetzelfde als wat ik na mijn studie wil gaan doen.

Ik heb onder andere de analyses te paard gefilmd, schema’s gemaakt voor de klant en een training (voor een deel) gegeven. Verder hadden we dit blok ook nog twee uur fitness en een uur spinning in de week. Tijdens fitness werden wij voorbereid op het coachen van eventuele klanten in de sportschool. Deze toetsing stond in het teken van vier trainingsschema’s maken naar aanleiding van verschillende, door de docent opgestelde, casussen. Vervolgens moest een van deze casussen voor een deel uitgevoerd worden. Je werd hier bijvoorbeeld beoordeeld op je manier van coachen, je kennis en je professionaliteit. Een leuk tentamen waar ik gelukkig niet erg zenuwachtig voor was.

Dit tentamen heb ik ook in een keer gehaald net als mijn stage.

Eigenlijk vond ik het tweede semester erg leuk en leerzaam. Ik heb helaas niet alles gehaald, vandaar dat ik nu in de OB ben voor mijn herkansingen. Gelukkig verzamel ik wel steeds meer punten en gaat het echt de goede kant op! Doordat de studie volgend collegejaar veranderd hebben wij uitstel gekregen op ons BSA.

Liefs! Nu is het weer tijd om te bikkelen..

(Tussendoor ging ik nog een weekendje weg met de liefste moeder en Jack Russel <3).

2 Reacties

  1. Pp
    19 juni 2017 / 16:55

    Leuk dat je weer gaat bloggen. Ga ze weer volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *