Tien weetjes over mij die je nog niet wist

Ik blog al sinds mijn zestiende, maar pas sinds eind 2017 ga ik er echt serieus voor. Mijn Instagram blijft groeien en de bezoekers op de blog ook. De hoogste tijd om jullie beter kennis te laten maken met mij, Kirsten, het gezicht achter Life of Kirsten.nl. Het leek mij wel leuk om dit te doen door tien weetjes over mezelf te vertellen. Let’s go!

 

 1. Sinds mijn tweede roep ik al dat ik een eigen pony/paard wil.
  Elk jaar gingen we met Pasen naar mijn moeder haar neef; logeren op de boerderij. Hun hebben altijd al paarden aan huis gehad en reden veel. Toen ik twee was zette mijn vader mij op een van de paarden. Prachtig vond ik het! Sindsdien ben ik verkocht en wil ik niks anders. Ik kan mij ergens best voorstellen dat mijn vader vaak heeft gedacht “had ik dit maar niet gedaan”. Vanaf dat moment stond op elk verlanglijstje punt 1 tot en met 10 vol met “paard of pony”. Elk paard wat we met de fiets of auto passeerde werd benoemd. Eerst alleen als “paaaaaard” daarna riep ik het ras en wat ik ervan vond. Tot grote ergernis van mijn broer en ouders (hahahaha). Op mijn zesde begon ik met ponyrijden en op mijn elfde kreeg ik mijn eerste eigen pony.
 2. Ik had vroeger een konijn genaamd Tweety.
  Jaren zeurde ik om een pony, maar mijn ouders vonden het geen goed idee (tot mijn grote frustratie haha). Vervolgens begon ik te zeuren om een hond en tot overmaat van ramp vroeg ik om een konijn. Ik mocht een konijntje kopen van mijn zakgeld en binnen een week hadden we een baby konijn. Tweety liep heerlijk los in de tuin buiten en verzorgde ik heel goed. Stiekem hoopte ik dat ie net zo gek was als ik, want eh, hij moest wel eens een tuigje om zodat we een parcours konden springen in de tuin. Ik ging helemaal in mijn rol op. Van bezemstelen en emmers maakte ik een parcours door de tuin. Ik snapte er niks van als Tweety dit niet wilde.
 3. Als ik met vriendinnetjes speelde wilde ik altijd 1 ding: Paardje spelen.
  Ja echt jongens, ik dacht aan niks anders dan aan paarden en pony’s all day long. Op school had je van die tuigjes en die moesten de meisjes dan om. Wilde ze dat niet, dan wilde ik ook niet spelen. Als ik hier aan terug denk moet ik acheraf heel hard lachen.
 4. Ik was altijd enorm druk met het in en uit parkeren van mijn broer zijn fiets.
  Terwijl mijn broer rustig binnen aan het spelen was of tv keek, was ik altijd buiten in de weer. Mijn broer had een rood fietsje waar ik mijn oog op had gelegd. Uren achter elkaar was ik druk met het in en uit parkeren van de fiets. Zelf kon ik nog niet fietsen, maar ik liep het hele plein voor ons huis af met dat ding. Dan parkeerde ik hem op de plek van de containers en kwam ik even een kopje thee binnen drinken. Als mijn moeder dan vroeg waar de fiets was zei ik “Ja die heb ik even geparkeerd, we gaan zo weer verder, even thee drinken.”
 5. Ik was altijd een enorme waterrat.
  Zwemles vond ik super leuk. Ik had een vrije strenge juf, maar wel eentje waar ik heel goed mee kon. Ik had dat ook echt nodig, ik moet weten waar ik aan toe ben en wat ik aan je heb. In de zomer zwom ik veel en binnen no time had ik mijn C diploma. Het enige wat ik wel heel eng vond was open water, haha! We hadden een boot en als het warm genoeg was namen we de zwemspullen mee. Eenmaal klaar om te zwemmen, durfde ik niet meer. Bang dat de vissen in mijn voeten beten, haha!
 6. Vroeger gingen we altijd met z’n vieren op wintersport naar Oostenrijk.
  De wintersport vakanties vond ik altijd het aller leukste. De hele dag buiten en lekker sporten. Mijn geluk kon niet op! Ik ben nu al drie jaar niet geweest en mis het enorm.. Helaas is het niet echt een goedkope vakantie, dus ik moet nog even wachten tot ik weer op de pistes mag staan. Ik droom van skiën in Canada en weer terug gaan naar het gebied waar ik vroeger kwam.
 7. Mijn grootste droom is al jaren om later “als ik groot ben” een boerderij te hebben met mijn paarden aan huis.
  Zoals je hierboven ook al hebt kunnen lezen ben ik een echt “paardenmeisje”. Al hou ik zelf helemaal niet van die term, denk ik wel dat hij de lading redelijk dekt. Ik heb meerdere familie leden die op een grote boerderij wonen met paarden aan huis. Elke keer als ik daar logeer voelt het zo magisch en kan ik alleen maar denken “dit wil ik ook”. Ik denk dat ik dit al vanaf mijn achtste zeg en tot op heden is deze droom nog steeds aanwezig, haha.
 8. Ik heb vroeger op streetdance gezeten!
  Bij de plaatselijke sportschool gaven ze dansles en dat leek mij wel wat. Ik danste 1x per week en liep vaker uit de maat dan in de maat, haha, maar volgens mij vond ik het wel leuk. Ik weet nog wel dat een paar van de meiden bij Lucia Martens dansten en dat ik dat heel cool vond. Uiteindelijk heb ik het dansen niet heel lang volgehouden, paardrijden overwint tot nu toe alle andere sporten die ik heb gedaan ;).
 9. Toen ik zeven jaar was begon ik met blokfluiten. Uren lang was ik thuis aan het oefenen, tot grote frustratie van mijn broer die het voor geen meter vond klinken haha! Ik speelde ook in een klein orkestje en deed mee met het school orkest. Toen ik iets ouders was mocht ik dwarsfluiten. Eerst nog met een krom kopstuk en later met een recht kopstuk. Ik ben in die tijd een paar jaar lid geweest bij muziek vereniging Amacitia. Wij gingen altijd heel Nederland door en speelde onder andere vaak in Walibi, toen nog Six Flags. Op mijn dertiende (als ik het goed heb) ben ik gestopt. Soms mis ik het nog wel en denk ik eraan om het weer op te pakken. Ooit wil ik nog saxofoon leren spelen en het dwarsfluiten weer oppakken. Ik hou van muziek maken!
 10. Ik kan echt voor geen meter stil zitten en heb nooit rust in m’n koppie. Als mijn moeder ons (mijn broer en ik) even voor de tv wilde zetten, omdat zij bijvoorbeeld even aan het opruimen was, was ik binnen vijf minuten uitgekeken. Ik wilde altijd buiten spelen of iets anders doen. De onrust in mij is nooit verdwenen. Ik doe altijd 100 dingen tegelijk en vind heel veel dingen onwijs leuk om te doen. Ze noemen mij ook wel een bezig bijtje! 😉

 

Wow dit was echt leuk om op te schrijven! Echt alsof ik even terug in de tijd ging, haha. Wat zijn dingen die jou typeren? Let me know!

Liefs,
Kirsten

 

2 Reacties

 1. 12 februari 2018 / 11:03

  Leuk om te lezen! Grappig dat de paarden er al vroeg in zaten!

  • Kirsten
   Auteur
   12 februari 2018 / 12:32

   Goed om te horen dat je het leuk vindt Judith! Ja het is er (gelukkig) met de paplepel in gegoten 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *