TRAVEL | Rome foto’s deel 3 (Sint Pieter, Vaticaan stad)

Het is alweer tijd voor de foto’s en verhalen van dag 3! Ik kan het niet vaak genoeg herhalen, maar Rome is prachtig en zeker een bezoekje waard. Wij zijn er 4 dagen geweest en hebben bijna alles gezien wat je gezien moet hebben, in onze ogen dan.. Ons wandel tempo lag hoog waardoor we zoveel hebben kunnen zien, maar voor ieder ander raad ik misschien toch wel een dag extra aan. Al is het alleen al om een dag uit te rusten van alle indrukken en wandelingen die je maakt.

DSC_7152 DSC_7153 DSC_7154 DSC_7155 DSC_7160 DSC_7161    DSC_7166 DSC_7169    DSC_7173 DSC_7174DSC_7176     DSC_7181

Jeetje mina mensen. Wat is het Sint Pieter prachtig! Overal waar je kijkt zie je wel iets moois, of het nou goud of van marmer is, het is prachtig. Ik verbaas me over de mooie kunstwerken en bedenk me hoe mensen dat in die tijd hebben kunnen maken. Wat kan kunst toch mooi zijn..!

Vaticaan stad was ook mooi, maar het was veel. Wat mij betreft te veel om in 1 keer te kunnen zien. Je moet namelijk het hele museum in 1 keer door lopen, er is geen optie om te zeggen vandaag bekijk ik het eerste deel en morgen stap ik bij het tweede deel in en bekijk ik dat. Dat vond ik jammer, want daardoor neem je het laatste gedeelte veel minder op, je weet niet meer waar je moet kijken want alles is mooi.

Aan het eind van de middag gingen we naar Via del Corso. Een van de straten met de mooiste merken van de wereld. Ik wou het toch even zien. Gelukkig zijn de Trevi fontein en de Spaanse trappen in de buurt waardoor je dat ook meteen hebt gezien. Ook dit vind ik weer een leuk stukje Rome, met een gezellige sfeer.

In de avond aten we home made pasta, daar hadden we echt zin in. Ik at pasta met krab die ik nog uit zijn huisje moest halen. Het koste wat moeite, maar man wat was dit lekker! Ik weet helaas niet meer waar we precies hebben gegeten. De eigenaar was in het begin wel wat vervelend, vrij opdringerig, maar dat mocht de pret niet bedrukken, want het eten was top.

Na het eten liepen we met volle buikjes richting de bus. Helemaal terug lopen konden we niet meer, we hadden allemaal super veel last van onze voeten, haha!
Eenmaal in het hotel had ik niet veel tijd nodig of ik lag in dromenland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *