Wat vond ik van periode 1 SGM?

Periode 1 zit er bijna op. Ik zit middenin een studie sessie, die ik echt even moet onderbreken om mijn hersenspinsels over het bijna afgelopen blok te delen. Ik vond het een leuk blok, maar ook vermoeiend en soms een tikkeltje uitdagend. Waarom? Dat lees je nu.

Relatie breuk

Zoals jullie waarschijnlijk al wisten ging mijn relatie aan het eind van de vakantie uit. Heel jammer, maar soms gebeuren die dingen.. Ik was intens verdrietig, maar door alle drukte had ik gelukkig genoeg afleiding. Het was net een paar weken uit toen ik weer naar school moest. Nieuwe studie, nieuwe klas. Super leuk, maar mega vermoeiend. Zeker als je er met je hoofd niet helemaal bij bent. Hierdoor ging enorm veel informatie in het begin langs me heen. Niet omdat ik niet aan het opletten was, niet omdat ik het niet interessant vond, maar omdat mijn hoofd er niet naar stond. In de novitiaatsperiode bij Unitas was ik continu bezig om maar leuk en gezellig te zijn, om maar mijn goede kant te laten zien. Verdriet liet ik tijdens de gezellige kroeguren niet toe. Na drie weken ging dat niet meer. Na een dag vol met college was ik kapot. Tijdens sommige colleges ging de stof al langs me heen, maar in de avond was er ook geen energie meer om de gemiste stof in te halen. Hierdoor raakte ik in het begin al redelijk op achterstand. Wat ik wel heel fijn vond is dat ik door school heel druk bezig was met sport. In blok 1 hadden we acht sporturen gepland staan. Niks fijners dan veel sporten. Ondanks dat ik mentaal gesloopt was, was ik wel fit.

Ik zwom twee keer per week, we hadden krachttrainingen, danssessies en deden verschillende lifestyle sporten. Al heb ik lang niet alles mee kunnen doen, het hoe en waarom lees je zometeen. Sporten maakt mij blij. Ik ben dan ook nog iedere dag blij dat ik gekozen heb voor deze opleiding. Blok 1 was dan misschien niet mijn blok, maar ik kan je vertellen dat ik hier echt op mijn plek zit.

Unitas

Sinds dit jaar ben ik lid geworden bij Unitas SG. In het eerste blok op school had ik het druk met nieuwe opdrachten, veel sporten, lastige colleges, maar ook tijdgebrek. Naast alles op school was ik ook druk bezig met het vormen van een super leuke jaarclub. En negen van de tien keer ging clubvormen even voor. Ik gaf het prioriteit. Waarom? Omdat dit straks mijn beste vriendinnen zullen zijn. Clubvorming vind ik super belangrijk, je wilt immers in een club terecht komen waar je je op je gemak voelt. Waarvan jij denkt, ja deze chicks (of gasten) vind ik super chill en hier ga ik een super leuke tijd mee te gemoed. Tentamens kan je herkansen, clubvormen niet. Natuurlijk zit ik daardoor nu wel even op de bladeren, maar geloof me, het was het waard. Ik ben trots op mijn JC. Vanavond is onze JC inauguratie en ik kan niet wachten tot we iedereen mogen vertellen wie wij zijn en hoe geweldig wij zijn ;). De combinatie van Unitas, of lid worden in het algemeen, GCHC (want dat kwam er ook nog bij dit jaar) en een nieuwe studie is veel. Soms te. Maar alle moeite, stress, slapeloze nachten en biertjes te veel waard.

Blessure

Tijdens het eerste blok hebben we ook lifestyle sporten. Sporten die ik over het algemeen niet zelf zou doen, maar wel leuk zijn om uit te proberen. Al tien jaar lang loop ik met een zwakke schouder. Ooit eens te hard van het paard gevallen. Tijdens onze tweede klimles kreeg ik weer eens last van een subluxatie. Dit betekend dat mijn schouder niet helemaal uit de kom gaat, maar wel bijna. Ontzettend pijnlijk en niet handig als je een sportopleiding doet. Normaal gesproken is dit binnen vijf dagen klaar, maar deze keer ben ik langer van huis. Na twee weken klopte ik maar eens aan bij mijn fysio. ‘Het gaat waarschijnlijk 12-18 weken duren, Kirsten’. Ehm, wat?! Die tijd heb ik niet.. Maar ja, herstellen is toch wel heel erg belangrijk. En daardoor heb ik nu al minstens 1 herkansing aan mijn broek hangen. Het tentamen voor prestatie sporten, wat minstens 20 baantjes zwemmen in 12 minuten inhoudt, kan ik niet doen. Mijn schouder is te zwak. Heel erg balen, want ik wil super graag sporten. Ik kan niet hockeyen, niet mee sporten op school en ik kan ook niet naar de gym. Sporten zorgt ervoor dat ik goed in mijn vel blijf zitten. Dat als ik een mindere dag heb, ik deze goed afsluit. Dat ik gemotiveerd blijf om op mijn voeding te blijven letten en dat ik me beter kan concentreren. Dat valt nu weg. Al probeer ik nu wel mijn conditie op pijl te houden door te gaan hardlopen. Al is die motivatie niet altijd aanwezig. Blessures zijn naar, maar helemaal klote als je een sportopleiding doet.

Achterstand

Door mijn blessure, de liefdesverdriet en mijn eerstejaarsperiode van Unitas SG heb ik achterstand opgelopen. Iets waar ik van baal, maar ook weer niet. Want ik had mijn eerstejaarsperiode nooit willen missen. De liefdesverdriet en de blessure daarentegen natuurlijk wel.

Blok 1 was leuk. Druk, maar leuk. Ik vind de vakken over het algemeen heel interessant. Zo ben ik nu bezig met Inspannings- en Sportfysiologie. Een ingewikkeld vak waarvan er veel wordt gevraagd op het tentamen aankomende maandag. Maar er zijn ook minder leuke vakken, zoals elke studie die heeft.

Inmiddels staat er op de planning om een goede agenda te kopen zodat ik straks in blok 2,3 en 4 kan knallen. Gelukkig deelde Laura vandaag op haar blog een hele handige agenda die ik zeker ga aanschaffen. Dankjewel voor de tip, Laura! Dat stukje orde en rust heb ik gemist, wat er mede voor heeft gezorgd dat ik nog iets meer achter loop dan nodig. Ach, al doende leert men, toch? Zolang het maar overgaat in een stijgende lijn. Dan ben ik tevreden. Nog drie blokken te gaan en dan hoop ik mijn Propedeuse in handen te hebben. Want mijn doel staat nog steeds. Over twee jaar wil ik mijn AD diploma op zak hebben. Over twee jaar stap ik in het vliegtuig naar Amerika. Op naar een jaar lang avontuur. Ondertussen ben ik aan het sparen voor mijn lang gekoesterde droom begonnen.

Nogmaals, blok 1 was leuk, druk en leerzaam. Op naar een succesvol tweede blok!

Hoe gaat het studeren bij jou? Het blok ook weer overleefd of?

2 Comments

  1. Charel 6 november 2016 / 14:10

    Knap dat je je hebt herpakt en zo goed bezig bent! Je kan trots op jezelf zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *