Waarom ik zo van mijn werk op stal hou

Goeiemorgen! Het is maandag en ik heb een heerlijk weekend achter de rug. Hoe was jouw weekend? Zo fijn dat het zonnetje scheen en we in jurkjes rond konden lopen ;). Maar voordat ik in mijn jurkje kon rond lopen moest er eerst gewerkt worden. Naast dat ik druk ben met mijn blog, werk ik ook op een dressuurstal. Bij mijn huidige werk ben ik al bijna drie jaar werkzaam en dat doe ik echt met onwijs veel plezier. Vandaag vertel ik je waarom ik het werk op stal zo leuk vind.

Ik ben van jongs af aan al besmet met het paarden virus door mijn familie en ik denk dat dat echt het beste is wat mij is over komen. De paarden hebben zoveel positiefs voor mij betekend in mijn jeugd. Naast heel veel liefde kreeg ik er op jonge leeftijd ook al veel verantwoordelijkheidsgevoel door. Toen ik op mijn zevende op de manege kwam rijden vond ik het allemaal maar wat interessant. Al snel mocht ik op woensdag middag helpen en later hielp ik ook wel eens op zaterdag.

Alleen op de manege helpen was voor mij niet genoeg, ik zocht er verzorg pony’s bij en ging al snel bij andere bedrijven helpen. Op mijn veertiende kwam ik bij een dressuurstal te werken. Elk weekend werkte ik van 8-17.00 op stal. De ene week een heel weekend, de andere week werkte je 1 dag en zo wisselde dat zich af. Het werk bestond uit de paarden voeren, stallen uitmesten, paarden naar buiten doen, paarden klaar maken voor hun training, longeren en nog veel meer andere dingen.

Ik vond het heerlijk. Ook als het koud en vies weer was. Ik ben een buiten mens, word gek als ik de hele dag binnen moet zitten. We hadden met het team de verantwoordelijkheid over behoorlijk wat paarden. Op de eerste stal waar ik werkte, Silverdale Stables, stonden destijds, volgens mij, zo’n twintig paarden. Het werken op stal is lichamelijk een zware klus. Paardenstallen uitmesten, het terrein netjes houden, voerzakken slepen, vrachtwagens schoonmaken, de paddock’s in orde maken, de paarden stappen als ze niet naar buiten konden.. Ik was na een dag werken echt kapot, maar wel heel blij. De liefde van de dieren, de gezelligheid in het team.. Ja. Dat zorgde er bij mij voor dat ik er echt naar uit keek om te werken.

Toen ik het huis uit ging om in Barneveld Paardenhouderij en Management niveau 4 te studeren was ik ook erg blij. Wij moesten vaak op stage en zo leerde ik veel verschillende bedrijven kennen. De een sprak mij uiteindelijk meer aan dan de ander, maar overal leerde ik heel veel. Ik kreeg veel verantwoordelijkheid en mocht veel dingen doen.

Werken op stal zorgt ervoor dat ik even uit mijn hoofd ga, dat ik weer handel vanuit mijn hart. Lekker buiten bezig ben, vitamine D binnen krijg en geniet van de dieren. Wat ik onwijs leuk vind is om met de jonge paarden bezig te zijn. Je ziet ze steeds zekerder worden, ze leren veel en veranderen gigantisch in een relatief korte tijd.

Momenteel werk ik alweer bijna drie jaar in Groningen op de dressuurstal van Monique Peutz, bondscoach van de dressuur pony’s en children. Ook hier werk ik weer met enorm veel plezier. In de weekenden werk ik eigenlijk altijd alleen en draag ik dus een behoorlijke verantwoordelijkheid. Ook hier is het werk zwaar, maar werken in de paarden gaat wat dat betreft niet veranderen, maar ik vind het heerlijk. Twee jaar terug was ik bij de bevalling van een van de veulens en dat vond ik echt magisch. De hele gebeurtenis, maar ook dat ze het mij toe vertrouwde om daar te zijn terwijl hun op vakantie waren.

Ik droom er al jaren van om ooit een eigen boerderij te hebben met mijn kantoor aan huis, zodat ik thuis aan mijn blog kan werken. Daarnaast wil ik dan een paar paarden thuis hebben staan en alle nodige faciliteiten. Niks mooiers dan in de ochtend uit je raam kijken en de paarden in de wei te zien genieten.

Fulltime werken in de paarden zou ik trouwens niet willen. Mijn lichaam kan dat niet aan, veel reuma in de familie, maar ik wil ook nog veel andere dingen doen. De afwisseling zoals ik het nu heb vind ik heerlijk. Werken met mijn handen en met mijn koppie. Voor mij is dat de combinatie die perfect werkt en die ervoor zorgt dat ik over het algemeen gezien heel vrolijk ben. Als ik een drukke week heb gehad kijk ik echt uit naar een ochtend op stal werken.

Waarom hou jij zo van het werk wat je doet? Wat zorgt ervoor dat jij met plezier aan je dag begint en met een glimlach terug kijkt op je (werk)dag? Vertel! Ik ben erg benieuwd.

 

Liefs,

Kirsten

 

Ps; Fijne week allemaal! Maak er iets moois van :). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *