Wat wil ik doen als ik klaar ben met mijn studie?

Ik ben pas net mijn studie begonnen, maar kan stiekem al niet meer wachten tot het klaar is. Niet omdat ik mijn studie en de studententijd niet leuk vind, ik vind het super, maar omdat ik niet kan wachten om mijn dromen waarheid te maken. Ik heb veel en grote plannen. Vandaag deel ik een deel ervan.

Even voor de opheldering, ik volg de Associate Degree van Sport Gezondheid en Management. Dat betekend dat ik over twee jaar, mits ik alles op tijd haal etc, mijn AD diploma in ontvangst mag nemen. Ik volg dus eigenlijk alleen de eerste twee jaar van de bachelor van SGM. Momenteel probeer ik maandelijks een bedrag te sparen zodat ik wanneer ik mijn AD diploma in ontvangst heb mogen nemen het vliegtuig in kan stappen naar Amerika.

Reizen/studeren

 Net als vele studenten wil ik graag op reis. Ik wil na mijn Associate Degree een jaar naar Amerika/Canada toe. Mijn plan is om een cursus Engels te volgen, het liefst bij EF. Ik heb nog niet helemaal duidelijk waar ik de cursus wil volgen, maar New York is wel een van de plekken waar ik graag drie maanden naar school zou willen. De combinatie van een taal leren in het buitenland + nieuwe mensen ontmoeten vind ik heel leuk. Dit merkte ik al tijdens mijn buitenlandse stage in Engeland een paar jaar geleden. Waar ik verder allemaal naartoe wil in Amerika weet ik nog niet. Dat is iets waar ik me nu nog niet te veel mee bezig hou. Wat ik wel weet is dat ik niet alleen in Amerika wil reizen, maar ook door Canada. Een geweldig land lijkt me dat met prachtige natuur. Soms struin ik wel eens op Pinterest en dan kom ik geweldige foto’s tegen. Ik volg nu ook allerlei fotografen die geregeld in Canada foto’s maken. Leuk al die voorproefjes, haha.

Verder studeren

Als ik terug zou komen van mijn reis door Amerika/Canada zijn we drie jaar verder. Dat betekend dat ik 25 zou zijn. Op dit moment zeg ik, als ik terug kom wil ik de rest van de bachelor af maken. In welke stad weet ik nog niet precies. Nu zeg ik Groningen, ik heb mijn verenigingen hier en vele vriendinnen wonen er over drie jaar ook nog. Maar studeren in Amsterdam lijkt me ook wel heel fijn, ondanks dat alles veel duurder is.

Eigen bedrijf

Als ik helemaal klaar ben met de bachelor wil ik het liefst mijn eigen bedrijf opzetten. Ik wil me vooral focussen op ruiterfitheid. Hier heb ik al hele ideeën bij, maar die hou ik nog even voor mezelf. Daarnaast hoop ik nog steeds met alle plezier te bloggen en video’s te maken. Ik zou heel graag spreker willen zijn en wie weet ligt er over een aantal jaar wel een boek van mij in de winkels. Dat ik graag carrière wil maken mag duidelijk zijn. Het liefst woon ik over een aantal jaar op een prachtige boerderij met de paarden aan huis. En dan in de boerderij een fijn kantoor aan huis waar ik mijn ruiterfitheid klanten kan helpen en waar ik goed kan bloggen/video’s kan maken. Stiekem droom ik er wel eens over en dan kan ik niet wachten tot het zo ver is.

Tot die tijd geniet ik volop van mijn studententijd. Ik weet namelijk nog zo goed dat ik de vier jaar in Barneveld voorbij vond vliegen.

Weet jij al wat je na je studie wilt doen?

4 Reacties

 1. Paula
  25 november 2016 / 22:07

  Ik vind het altijd heel leuk om dit soort toekomstplannen te lezen.. Ik wil niet negatief doen, maar deze wijze van leven kost klauwen met geld. Ik begrijp nooit zo goed hoe mensen kunnen leven met het feit dat ze een gigantische schuld opbouwen voordat hun carrière überhaupt begint.. het zou mij alleen maar benauwen, alsof ik mijn onafhankelijkheid in zou leveren. Daarnaast stel je allerlei dingen uit.. zou het zo ontzettend erg zijn om eerst je studie af te maken en dan pas een reis te maken? Ik denk dat je op die manier op zakelijk vlak veel meer kansen voor jezelf creeert.. in plaats van een tijdelijke vlucht van het hier en nu..

  • Kirsten
   Auteur
   25 november 2016 / 22:50

   Hoi Paula, aan een studieschuld ontkom je als (uitwonende) student niet meer, dus dat benauwd me echt niet. Daarnaast heb ik over twee jaar een diploma, namelijk de associate degree SGM. Hier kan ik gewoon mee aan het werk. Het is alleen mijn keus om daarna alsnog verder te gaan zodat ik een uitgebreider diploma heb, maar is dus niet perse nodig.

 2. 26 november 2016 / 11:50

  Mooie toekomstplannen! Het is heel belangrijk om daarover te denken en te weten wat je wilt. Go for it! x

  • Kirsten
   Auteur
   27 november 2016 / 09:55

   Dankjewel Charel, dat komt helemaal goed! Wat zijn jouw toekomst plannen? X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *