Waar word ik nu echt blij van?

Ik lees al jaren elke week een aantal blogs. In de jaren dat ik blogs volg, en dat zijn er veel, heb ik een aantal favorieten bij elkaar verzameld. Een van die blogs is de blog van Cynthia. Afgelopen week las ik bij haar de blogpost “waar word je nu écht blij van?” en het zette mij aan het denken. Waar word ik eigenlijk echt blij van? Ik besloot het in een blogpost te gieten. Lees je mee?

Mijn nieuwe doel is: Elke dag minstens 1 ding doen waar ik blij van word. Lijkt me namelijk echt heerlijk! Het leven is veelte kort om er dagen tussen te hebben waarop je alleen maar aan het balen bent of dingen doet die je helemaal niet blij maken. Natuurlijk zijn er altijd verplichte dingen die je moet doen en waar je niet altijd blij van word, maar mijn streven is om dat soort dingen niet de boventoon te laten voeren. Het moet vooral leuk zijn! En ook niet altijd zo serieus. Goed, wat maakt mij nu echt blij? Komt ie!

Dieren, in het bijzonder: paarden & honden

Met stip op 1, ok de rest is op willekeurige volgorde haha, dieren! Ik vind het heerlijk om de hele dag op stal te zijn en met hondjes te knuffelen, of juist te wandelen. Ze zorgen ervoor dat ik rustig word/blijf in m’n koppie en zijn gewoon heerlijk gezelschap! Zet mij op stal af en je hebt geen omkijken naar me. Of ik ga op het hek zitten en kijk vervolgens uren naar de veulens die aan rennen zijn, of ik ben aan het borstelen, rijden, etc. Alles met de dieren vind ik leuk en gezellig. Niet alleen paarden en honden maken mij heel blij, maar geitjes en schapen ook, vooral als het nog lammetjes zijn, haha.


Deze foto maakte mijn vader toen we aten bij Jackies in Deventer

Eten & koken

Verzinnen wat ik ga eten, de boodschappen doen, het eten klaarmaken en het vervolgens op eten. Ik word er enorm blij van! Eten is sowieso iets waar ik mega blij van word, altijd al gehad, haha. Ik werd vroeger niet voor niks het vuilnisbakje genoemd. Alles at ik altijd op en niks was me teveel (oeps). Maar het zorgt er ook voor dat ik rustig word en ik kan mijn creativiteit erin kwijt. Tegenwoordig probeer ik steeds gezonder te koken en dat gaat steeds beter. Ik ben dol op kroketten en daar maak je me dan ook echt heel blij mee. Van (geiten)kaaskroketten tot garnalenkroketten, ik word er enorm blij van! Ja, alles met eten maakt mij heel blij en dat is vaak heel leuk, soms ook lastig hahaha. Naast dat ik erg blij word van zelf koken, word ik ook heel blij van uit eten gaan!

Natuur

Wandelen in de natuur, fietsen in de natuur, paardrijden in de natuur.. Ik vind het heerlijk en word er gigantisch blij van! De duinen, het strand, het bos, de heide… Het heeft allemaal wat en ik kan me er uren goed vermaken. Samen of alleen.. Ik kom er heerlijk tot rust en kijk altijd mijn ogen uit. Vooral de afwisseling tussen bos, strand, duinen en heide vind ik heerlijk. Lekker divers!

Vrienden & familie

Ik hoef niet dagen achter elkaar met vrienden of familie te zijn, maar als ik dan soms met ze ben vind ik dat heel erg leuk! In goed gezelschap is het soms nog leuker om te sporten, de natuur in te gaan of een lekkere kop koffie met taart te nuttigen. Te kletsen over van alles of niks, of gewoon samen zijn in 1 ruimte en beide ons eigen ding doen. Ik vind het fijn en het maakt me blij. Ik ben niet het type persoon die altijd samen met anderen wilt zijn, maar ik geniet er enorm van als ik samen met vriendinnen een leuke avond heb. Ik kan daar heel veel energie uit halen en mezelf opladen. Net zoals dat ik vorig weekend met Anouk lekker ging fietsen. We hebben veel dingen gemeen, maar zijn ook weer heel verschillend. Samen fietsen en genieten van de natuur vinden we heerlijk. Maakt ons beide enorm blij!

Dit is een foto van de Bauke Mollema tocht die Anouk en ik vorig jaar reden.

Sporten

Ja, dat deze in dit rijtje staat had je toch wel verwacht he ;). Sporten maakt mij áltijd blij! Of ik nou moe, boos, verdrietig of mega hyper ben, sporten is altijd mijn hulpmiddel. Ik vind het heerlijk om te merken dat ik sterker word en om mezelf in het zweet te werken. Het geeft een kick en kan mijn ei er kwijt. Wielrennen is mijn nieuwste liefde op sport gebied en zorgt voor veel mooie en blije momenten. Krachttraining geeft mij weer veel zelfvertrouwen en plezier, terwijl paardrijden mij weer heerlijk rustig en zen maakt. Veel sporten maken mij blij en dat is maar goed ook!

Alleen zijn

Samen met anderen zijn vind ik gezellig en maakt mij blij, maar dat kan alleen als ik ook genoeg tijd in mijn eentje door breng! Alleen zijn vind ik heerlijk en ik verveel me eigenlijk vrijwel nooit. Vroeger was ik wat bang om alleen te zijn, maar nu vind ik het heerlijk. Lekker alleen sporten of de stad in zijn dingen die ik regelmatig doe. Heerlijk om even met niemand anders rekening te houden en doen waar ik zelf zin in heb!

 

Bloggen

Alles met betrekking tot bloggen maakt mij blij. Het schrijven, fotograferen, contact met jullie (mijn volgers), contact met bedrijven, creatief zijn, de statistieken.. Het is allemaal leuk en ik word er blij van! Ik kan echt mijn ei kwijt in het bloggen en dat zorgt ervoor dat ik het vaak en graag doe. Momenteel staat mijn studie even op een laag pitje, mijn burn-out en structuur loze leven hakt erin, waardoor ik wat meer tijd vrij heb voor mijn blog (en vooral voor weer gezond worden in mijn koppie + stress vrij zijn!) Ik doe het nu al een aantal jaren en ik pak het stapje voor stapje wat professioneler aan, maar wel op mijn tempo en dat bevalt mij heel goed!

Wellnes centra

Al vanaf mijn elfde (geloof ik) kom ik in een openbare ruimte en ik vind het heeeeeerlijk! Dit zijn echt een van de weinige momenten waarop ik rust in mijn koppie vind en niet aan het werk ga. Lekker de hele dag offline zijn en genieten van allerlei sauna’s, het zwembad, bubbelbad, lekker eten, massages… Ik geniet ervan! Vroeger ging ik vaak met mijn moeder en tante naar de sauna, maar dit jaar staat er ook minstens 1 sauna tripje met vriendinnen op de planning, can’t wait! En als ik geen tijd of geld heb om er echt een dag weg van te maken, dan ga ik naar mijn ouders. Zij hebben thuis een infrarood sauna en dat is echt mijn grote vriend. Heerlijk vind ik het!

 

Twee jaar terug in Wenen.

Nieuwe plekjes ontdekken

Andere plekjes ontdekken vind ik onwijs leuk! De nieuwe koffietent in de stad of een natuurgebied waar ik nooit eerder ben geweest. Ik kijk mijn ogen uit en wil alles zien/proeven. Of bijvoorbeeld naar het buitenland en daar steden ontdekken, lekker de toerist uithangen. Het maakt mij onwijs blij! Zonnebril op, camera in mijn hand..

Festivals

Ik heb ze nog niet zo lang “ontdekt” maar ben er verliefd op! Vorig jaar ging ik voor het eerst naar een aantal festivals en man, wat vond ik dat mooi! Ik ben onder andere naar Welcome to the Future en Into The Woods geweest en word alleen al intens blij als ik terug aan die dagen denk. Alleen de herinneringen zorgen voor een glimlach op mijn gezicht! Het kost een wat, maar het is het, wat mij betreft, echt enorm waard. Heerlijk! Ik kan dan ook echt niet wachten tot het festival seizoen van dit jaar losbarst. Hou jij van festivals?

 

Naast dit lijstje word ik ook heel blij van cappuccino met havermelk, voor de open haard zitten en kijken hoe het vuur het hout verwoest, melkchocolade, knuffelen met Diesel, fotograferen, sport kijken, verse bloemen in mijn studentenkamer, mooie boerderijen… Ach, zo kan ik nog wel even doorgaan. Er is zoveel waar ik blij van word, het moet haast wel lukken om elke dag minstens 1 ding te doen, toch?

 

Ben jij je bewust van de dingen die je leuk vind? En hoe ga je daar mee om? Laat je de boel wel eens lekker de boel en ga je dan lekker doen waar je echt zin in hebt? Ik wel en die keuze maakt me blij! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *